بیماری آسم می‌تواند در زندگی شما تاثیرگذار باشد؟ عوامل تشدید کننده آسم

بیماری آسم چند مرحله دارد ؟ آیا بیماری آسم خطرناک است ؟ درمان سریع حمله آسم چگونه است؟ در این مقاله قصد داریم به معرفی بیماری آسم و علل و علائم آن بپردازیم. برای آشنایی بیشتر با این بیماری تنفسی نسبتا مزمن و شایع، راه‌های تشخیص آن و روش‌های درمانی مربوط به این بیماری، در ادامه همراه مجله کرفس باشید. و مطالعه این مقاله را از دست ندهید.

آسم چیست؟

آسم یک بیماری مزمن مربوط به دستگاه تنفسی و مجاری تنفسی می‌باشد. که در بین افراد مختلف و به ویژه کودکان، شایع است. به طوری که بر اساس تحقیقات صورت گرفته، آسم را شایع ترین بیماری مزمن در میان کودکان قلمداد می‌کنند.

هنگامی که بیماری آسم به سراغ شما می‌آید، باعث دشوار شدن تنفس شما می‌شود و احساس خس خس کردن در مجاری تنفسی را تجربه خواهید کرد. ابتلا به آسم باعث تورم و التهاب دیواره داخلی مجاری تنفسی می‌شود و این موضوع منتقل شدن هوا به داخل ریه‌ها را با مشکل مواجه می‌کند.

محرک‌ها و عوامل حساسیت زا مختلفی نظیر قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خطرناک، ویروس‌ها، استرس عاطفی، برخی ورزش‌ها و … می‌توانند منجر به ابتلا به بیماری آسم شوند که در ادامه به بررسی کامل‌تر این موارد خواهیم پرداخت.

استرس، قاتل خاموش | تکنیک‌های کنترل و مدیریت استرس ( در اینجا بخوانید!)

درمان سریع حمله آسم

علائم و نشانه‌های بیماری آسم کدامند؟

در این قسمت قصد داریم علائم بیماری آسم را برای شما معرفی و بررسی کنیم. شایع ترین علائم این بیماری مزمن تنفسی عبارتند از:

احساس تنگی و فشار در قفسه سینه، تنگی نفس، خس خس سینه، شنیدن صداهای عجیب و ناخوشایند در هنگام تنفس، سرفه‌های با شدت‌های کم یا زیاد به خصوص هنگام خندیدن، زمان خواب و هنگام فعالیت‌های بدنی سنگین و ورزش کردن، مشکل در صحبت کردن، اضطراب و وحشت، خستگی و افزایش میزان تولید مخاط.

هنگامی که هر یک از علائم ذکر شده شدید شوند، حالتی رخ می‌دهد که به اصطلاح حمله آسم نامیده می‌شود. در زمان حمله این بیماری که به طور ناگهانی رخ می‌دهد، ممکن است طیفی از مشکلات خفیف تا خطرهای جدی تهدید کننده زندگی برای فرد به وجود بیاید. به همین دلیل افرادی که حمله‌های شدید را تجربه می‌کنند، نیاز به اقدامات اورژانسی در حمله آسم و کمک های اولیه حمله آسم خواهند داشت.

البته ممکن است قبل از تجربه یک حمله واقعی آسم نیز متوجه بیماری خود شوید که در این صورت نیز اولین و بهترین اقدام، مراجعه به یک پزشک متخصص و عمل به دستورات او می‌باشد. تا با این کار بتوان علائم و عوارض این بیماری را کنترل و مدیریت کرد. و از بروز حمله‌های خطرناک با شدت بالا جلوگیری کرد.

تشخیص آسم

همانطور که در قسمت قبل به آن اشاره کردیم، در هنگام مشاهده عوارض آسم و احتمال ابتلا به این بیماری، باید در اولین فرصت به پزشک مراجعه کرد. پزشکان با انجام آزمایشات مختلف و همچنین معاینات جسمی گوناگون، اقدام به تشخیص این بیماری می‌کنند.

در این میان، توجه به سابقه پزشکی خانوادگی و همچنین سابقه بیماری‌های خود فرد، از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا بر اساس تحقیقات صورت گرفته چنانچه سابقه خانوادگی ابتلا به آسم یا سایر بیماری‌های تنفسی را دارید، احتمال مبتلا شدن به این بیماری در شما بیشتر خواهد بود.

پس از تشخیص بیماری، پزشک شما داروها و روش‌های درمانی را برای شما تجویز خواهد کرد که برای کنترل بیماری آسم و جلوگیری از بروز عوارض آن، باید این موارد به طور دقیق و منظم اجرا شوند. با توجه به پیشرفت علم پزشکی و ظهور داروها و روش‌های درمانی جدید و موثر، کنترل این بیماری بسیار راحت‌تر گذشته صورت می‌گیرد. پس در صورت ابتلا به این بیماری، نیازی به نگرانی و وحشت از آن نیست، بلکه باید در آرامش و با توجه کافی به دستورات پزشک، به درمان آن مشغول شوید.

درمان آسم

به طور کلی روش‌های درمانی بیماری آسم به دسته کلی زیر تقسیم می‌شوند:

  • ۱) تمرینات تنفسی
  • ۲) درمان‌های سریع
  • ۳) مصرف داروها و کنترل طولانی مدت بیماری آسم

پزشک شما با توجه به عوامل مختلف نظیر سن، نوع و شدت بیماری، سطح سلامت بدنی و … ممکن است یک مورد یا ترکیبی از موارد و روش‌های درمانی بالا را برای شما تجویز کند.

همه چیز درباره بیماری آسم

علل و عوامل ایجاد کننده و تشدید کننده بیماری آسم

علت دقیق ابتلا به بیماری آسم هنوز مشخص نیست. اما بر اساس تحقیقات صورت گرفته، دو گروه عوامل محیطی و عوامل ژنتیکی اصلی ترین نقش را در ایجاد بیماری آسم ایفا می‌کنند.

به عنوان مثال قرار گرفتن طولانی مدت و حتی در برخی مواقع کوتاه مدت در معرض مواد شیمیایی سمی می‌تواند به عنوان یکی از خطرناک ترین عوامل ایجاد کننده و یا تشدید کننده بیماری آسم باشد. استعمال سیگار و سایر دخانیات که از سمی ترین و خطرناک ترین مواد به شمار می‌روند، می‌تواند باعث ابتلا به بیماری آسم در طولانی مدت شود.

چاقی و اضافه وزن نیز از دیگر عواملی به شمار می‌روند که می‌توانند خطر ابتلا به بیماری آسم را افزایش دهند. بر اساس تحقیقات صورت گرفته، میزان مبتلا شدن به آسم در میان افراد چاق و دارای اضافه وزن بیشتر است.

معرفی اپلیکیشن ‌های کرفس، بنتو و جیم

به وزن ایده آل خود برسید!

از دیگر علل ایجاد کننده زمینه بیماری آسم، آلرژی‌های مختلف هستند که سبب بروز واکنش‌های آلرژیک می‌شوند. آلرژی می‌تواند بر اساس حساسیت به موارد مختلفی نظیر گرد و غبار، پوست و موی برخی حیوانات، آلودگی هوا و … شکل بگیرد. بر اساس تحقیقات صورت گرفته، آلرژی و بیماری آسم می‌توانند ارتباط نزدیکی با هم داشته باشند. و واکنش‌های آلرژیک می‌توانند منجر به ابتلا به بیماری آسم شوند.

سخن پایانی

در این مقاله در خصوص بیماری تنفسی آسم که یک بیماری مزمن به شمار می‌رود، صحبت کردیم. و به معرفی و بررسی علائم، روش‌های درمانی و علل بیماری آسم پرداختیم. این بیماری تنفسی از شایع ترین مشکلات در میان افراد مختلف و به ویژه کودکان به شمار می‌رود. در صورت مشاهده علائم این بیماری، باید در اولین فرصت به یک پزشک متخصص مراجعه کرد و صورت تشخیص آسم، درمان باید هرچه سریع‌تر آغاز شود. اقدام سریع در راستای درمان و کنترل این بیماری، برای پیشگیری از بروز عوارض شدید و حمله آسم، بسیار مهم خواهد بود. امیدواریم مطالعه این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.

منابع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *