سردرد بعد از غذا چیست؟ ۵ عامل که لذت سیری را از ما می‌گیرد

۵ دلیل برای سردرد بعد از غذا

حتما برای شما نیز پیش آمده که مدتی پس از صرف یک وعده غذای خوشمزه و لذت‌بخش، دچار سردردی شده باشید که علت آن را نمی‌دانید. آنچه مشخص است این سردرد غیرمنتظره، شما را خوشحال نمی‌کند! اما باید بدانید که در پس هر اتفاق غیرمنتظره‌ای دلیل قانع‌کننده‌ای نهفته است! در مورد این سردردهای دردناک نیز، می‌توان مقصر را در بین انواع مختلف مواد غذایی و برخی از عادت‌های غذایی پیدا کرد. در ادامه به بررسی ۵ دلیل برای سردرد بعد از غذا خواهیم پرداخت.

۶ دلیل برای سردرد بعد از غذا

۱. سردرد بعد از غذا به علت مصرف افراطی قند و شکر

خوردن افراطی و بیش از حد قند و شکر مصنوعی باعث مشکلات زیادی می‌شود. یکی از این مشکلات احساس پف‌، نفخ و سردرد در افراد است. قند و شکر همچنین باعث می‌شود که قند خون به سرعت بالا برود و به همان سرعت نیز بیافتد. این واکنش نیز به هیپوگلیسمی در بدن ختم می‌شود. هیپوگلیسمی به حالتی می‌گویند که در آن فرد احساس سرگیجه، تعرق شدید، ضعف و سردرد می‌کند.

۲. سردرد بعد از غذا به علت مصرف بیش از حد نمک

خوردن غذاهایی که نمک زیادی دارند مانند غذاهای یخ‌زده، فست‌فودها، محصولات فرآوری‌شده و… باعث احساس خفقان در مغز می‌شود. طبق یافته‌های محققان بریتانیایی کسانی که مصرف سدیم آنها بیش از ۸۰۰۰ میلی‌گرم در روز است، تا ۳۳٪ بیشتر، نسبت به افرادی که مصرف‌شان به ۴۰۰۰ میلی‌گرم در روز می‌رسد، به سردرد مبتلا می‌شوند. در همین راستا انجمن سلامت قلب و عروق آمریکا توصیه می‌کند که مصرف نمک روزانه نباید به بیش از ۵۰۰۰ میلی‌گرم در روز برسد.

احساس خفقان و سردردی که پس از خوردن غذای شور و پر نمک در سر به وجود می‌آید ناشی از سدیم مازاد در بدن است. این مقدار از سدیم حجم خون را افزایش داده و باعث اشغال فضای بیشتر در رگ‌ها یا انبساط آن‌ها می‌شود. عمل انبساط رگ‌های خونی برای جا دادن حجم زیاد خون، باعث تحریک مغز و سردرد می‌شود.

۳. سردرد بعد از غذا به علت مصرف مواد غذایی محرک میگرن

چه اشتراکی بین کپک پنیر، شراب قرمز و فرآورده‌های گوشتی وجود دارد!؟ شاید این سه ماده غذایی شاید در نگاه اول هیچ اشتراکی نداشته باشند، اما اگر در مواد تشکیل‌ دهنده‌ی این سه ماده غذایی کمی دقیق‌تر شویم، متوجه می‌شویم هر سه آن‌ها، دارای تیرامین هستند. تیرامین پروتتئینی است که در غذاهای پروتئینی مانده به وجود می‌آید، که هر سه این غذاها از این دسته هستند. تیرامین باعث افزایش فشار خون بوده و در نتیجه باعث تحریک سردرد افراد مبتلا به میگرن می‌شود.

سردرد بعد از غذا چیست و چگونه ایجاد می‌شود

۴. ابتلا به اختلال مفصل گیجگاهی و فکی

اگر درست مانند یک تمرین ورزشی سخت، که بعد از آن احساس درد عضلانی شدید پیدا می‌کنید، بعد از خوردن یک غذایی که جویدن آن برایتان سخت باشد نیز ممکن است به فک درد دچار شوید.

عوامل مختلفی در ایجاد اختلال‌ مفصل گیجگاهی فکی (TMD) نقش دارند مانند:

  • سن
  • جنسیت
  • بی‌دندانی و درمان ارتدنسی
  • اضطراب و افسردگی
  • عادت‌های دهانی و خوردن
  • وضعیت اجتماعی- اقتصادی
  • زمینه‌های ژنتیک 

در صورت مبتلا بودن به این اختلال، احتمال درد جمجمه و سر افزایش یافته و ممکن است منجر به سردرد بعد از غذا شود.

۵. منجمد شدن مغز!

آیا برای شما هم پیش آمده که پس از خوردن یک ماده‌ غذایی یخ‌زده، احساس منجمد شدن کل مغز و صورت‌ به شما دست بدهد؟

شاید برایتان جالب باشد که این اتفاق واقعا می‌افتد به طور علمی ثابت شده است. عارضه گانگلیون اسفنوپالاتین[۱] که به نام‌های سردرد منجمد، سردرد بستنی یا مغز یخ‌زده نیز شناخته می‌شود؛ عارضه‌ای است که در اثر برخورد یک چیز سرد با سقف دهان، رگ‌های خونی به سرعت و در جا، انتقال خون به مغز را به شدت کاهش می‌دهند. نتیجه‌ی رایج گزارش شده پس از این اتفاق سردرد یا پیشانی درد می‌باشد.

نکته: برای آشنایی با نوع دیگری از سردرد، از مقاله سردرد صبحگاهی هم دیدن کنید.

[۱] sphenopalatine ganglioneuralgia

منبع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *