علائم کرمک و درمان انگلها در بزرگسالان با روش های خانگی

انگل روده یکی از بیماری‌هایی است که مهم‌ترین علائم آن لاغری بیش از حد است. البته راه‌هایی برای درمان انگلها در بزرگسالان وجود دارد که می‌توانید در منزل آن‌ها را تست کنید. انگل روده معمولا توسط ارگانیسم‌های تک سلولی (پروتوزوآ) و یا کلیمنت‌ها ایجاد می‌شود. در ادامه این مطلب کرفس ضمن بررسی علائم کرمک در بزرگسالان و کودکان راه درمان آن را هم ارائه می‌کنیم.

علائم انگلها در بزرگسالان

مهم‌ترین نشانه وجود انگل در بدن عبارت است از:

اگر این علائم را دارید باید به پزشک مراجعه کنید. بعد از انجام ازمایش مدفوع اقدامات درمانی شروع می‌شود. با این حال در کنار درمان انگلها در بزرگسالان توسط پزشک، راه‌های ساده‌تری نیز وجود دارد. اگر در کنار داروهای تجویز شده پزشک روش‌های زیر را هم انجام دهید، سریع‌تر درمان می‌شوید.

درمان انگلها در بزرگسالان

علت کرم معده و روده چیست؟

در معمول‌ترین حالت انگل یا کرم روده از طریق مصرف غذا و یا آب آلوده وارد بدن می‌شود. عدم رعایت بهداشت و یا سیستم ایمنی ضعیف هم باعث ابتلا به این بیماری می‌شود. البته در مواردی هم ممکن است از طریق سایر افراد به شما سرایت کند.

برخی از تحقیقات هم نشان می‌دهد مصرف برخی از گیاهان و مکمل‌های غذایی باعث بروز این عارضه می‌شود.

روش‌های درمان انگلها در بزرگسالان

برای درمان انگل روده روش‌های ساده زیادی وجود دارد که عبارتند از:

مصرف بربرین و یا مکمل آن

بربرین از جمله مواد غذایی موثر برای درمان کرمک روده است. در سال ۲۰۱۴ در گزارشی که توسط یک محقق در یکی از ژورنال‌های علمی اروپا منتشر شد، نشان می‌دهد بربرین ماده‌ای موثر برای برطرف کردن عارضه انگل روده است. این ماده در زرشک یافت می‌شود و به محافظت روده در برابر عفونت ناشی از کرم نواری کمک می‌کند.

مصرف دانه‌های پاپایا

یک مطالعه در سال ۲۰۰۷ بر روی ۶۰ کودک مبتلا به انگل روده صورت گرفت. نتایج این تحقیقات در مجله Food of Medicinal Food منتشر شد که نشان می‌داد این کودکان زمانی که به مدت ۷ روز مخلوطی از عسل طبیعی با دانه‌های پاپایا را مصرف کردند، سریع‌تر درمان شدند. این دوره درمان تنها برای یک هفته بود که انگل را به طور کامل از روده پاک می‌کرد. به طوری که نتیجه آزمایش آن‌ها بعد از یک هفته منفی بود.

علائم کرمک در بزرگسالان

مصرف دانه کدو تنبل

یکی دیگر از روش‌های درمان انگلها در بزرگسالان و کودکان مصرف دانه کدو تنبل است. شاید تعجب کنید اما این دانه حاوی مقدار زیادی اسیدهای آمینه، اسیده‌های چرب و ترکیبات بربرین، کوکوربیتین و پالاتین است. وجود این عناصر باعث مبارزه با انگل یا همان کرمک روده می‌شود.

در سال ۲۰۱۶ تحقیقاتی برای بررسی تاثیر تخم کدو بر روی انگل روده صورت گرفت. نتایج این بررسی‌ها نشان می‌داد مصرف دانه‌های کدو تاثیر زیادی در درمان انگل روده دارد.

مصرف افسنطین شیرین

یک روش دیگر برای درمان خانگی کرمک در بزرگسالان مصرف افسنطین است. در سال ۲۰۱۰ تحقیقات انگل شناسی بر روی این گیاه صورت گرفت. نتایج این بررسی‌ها نشان می‌داد از آنجایی که افسنطین حاوی مقدار زیادی لاکتون سسکوئیترپن است، می‌تواند غشای انگلی را ضعیف کند. در نتیجه بعد از مدتی انگل به طور کامل از بدن دفع می‌شود و از بین می‌رود.

رژیم غذایی مناسب

برای درمان انگلها در بزرگسالان باید رژیم غذایی مناسبی هم داشته باشید. پزشکان معتقدند هر غذایی که میزان اسید معده را بیشتر کند، می‌تواند به درمان این عارضه کند. در واقع اسید معده مثل یک ماده ضدکرمک روده و معده عمل می‌کند. بهترین غذاهایی که می‌تواند برای این منظور مصرف شود عبارتند از:

  • قهوه، شکر تصفیه شده و غلات بدون سبوس.
  • سیر (در تمامی وعده‌های غذایی).
  • افزایش مصرف هویج، سیب زمینی، کدو و سایر غذاهای سرشار از بتاکاروتن (پیش نیاز ویتامین آ که ممکن است مقاومت در برابر نفوذ کلیمنت‌ها را افزایش دهد).
  • مصرف غذاهای حاوی پروبیوتیک مثل ماست که باکتری‌های مفید در روده را افزایش می‌دهد.
  • مصرف غذاهای حاوی ویتامین C و ویتامین‌های گروه B.
  • پرهیز از خوردن گوشت یا ماهی قرمز

همچنین برخی از پزشکان توصیه می‌کنند که باید برای پاکسازی سریع روده اقدام کنید. مصرف غذاهای حاوی فیبر بالا می‌تواند به پاکسازی روده بزرگ کمک کند. دانه‌های کتاب و چغندر هم از دیگر مواد غذایی هستند که برای درمان انگلها در بزرگسالان و کودکان موثر هستند. البته در این مورد هنوز تردید وجود دارد و قطعیت وجود ندارد.

کرم معده و روده

در پایان

طبق گفته محققان ابتدا داروهای تجویز شده پزشک در برطرف کردن علائم انگلها در بزرگسالان تاثیر دارد. سپس می‌توانید برای تسریع بهبود از این روش‌های گفته شده نیز استفاده کنید. برخی از مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نشان داده‌اند که مصرف داروهای خاص می‌تواند تاثیر زیادی بر روی درمان انگل داشته باشد. البته میزان و دوز دارو را پزشک مشخص می‌کند.

منبع: verywellhealth

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *