فهرست محتوا:
حساسیت پاییزی خود را با گلودرد صبحگاهی، سرفه و آبریزش بینی نشان میدهد. این حساسیت بیشتر به دلیل کاهش ناگهانی دما، کاهش رطوبت هوا و عدم مراقبتهای فردی بوجود میآید. عامل ابتلا به حساسیت فصل پاییز بیماری خاصی نیست و نباید برای آن نگران باشید. با این حال این آلرژی با علائمی که از خود نشان میدهد، گاهی نگرانکننده میشود. به همین دلیل تصمیم گرفتیم در سایت کرفس به درمان حساسیت فصلی پاییز در طب سنتی بپردازیم.
علائم حساسیت فصلی پاییز
آلرژی فصل خنک پاییز با علائم زیر ظاهر میشود:
- گلودرد
- احساس خارش و تحریک گلو
- آبریزش بینی
- قرمزی چشم
- سرفههای مداوم
- سخت شدن بلعیدن غذا
راههای درمان حساسیت فصلی پاییز در طب سنتی
برای درمان خانگی حساسیت گلو راههای زیادی وجود دارد. از نظر ما بهترین راهها برای برطرف کردن حساسیت فصلی عطسه و آبریزش بینی موارد زیر است:
خوردن عسل طبیعی
عسل طبیعی یکی از بهترین موادغذایی است که میتواند به رفع سرفهها و گلودرد ناشی از حساسیت فصلی کمک کند. از آنجایی که عسل حاوی آنتیاکسیدانهای قوی است، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک زیادی میکند. از سوی دیگر این ماده خاصیت ضدالتهابی دارد. شما میتوانید عسل را در یک فنجان چای یا دمنوش آویشن بریزید.
خوردن این نوشیدنی میتواند سرفهها و گلودرد صبحگاهی را از بین ببرد.

غرغره کردن آب و نمک در زمان شب
یکی دیگر از بهترین راههای درمان حساسیت فصلی پاییز در طب سنتی استفاده از محلول آب و نمک است. این محلول خاصیت ضدباکتریایی دارد و مثل یک آنتیبیوتیک قویت عمل میکند. با این تفاوت که مضرات داروها را به دنبال ندارد. در زمان شب و بعد از مسواک زدن یک قاشق چایخوری نمک را در یک فنجان آب گرم ترکیب کنید.
حالا این محلول را به مدت 5 دقیقه در گلو غرغره کنید. اگر حساسیت فصلی زیاد است، در طی روز 3 بار این روش را انجام دهید تا سریعتر بهبود یابید.
مصرف دمنوش بابونه
چای بابونه یک دمنوش تسکیندهنده محسوب میشود. در طب سنتی این گیاه ارزش دارویی زیادی دارد. شما میتوانید برای درمان حساسیت فصلی عطسه و آبریزش بینی از این دمنوش استفاده کنید. زیرا خاصیت ضدالتهابی آن باعث برطرف کردن سوزش و خارش گلو میشود. همچنین در آن آنتیاکسیدانهای زیادی وجود دارد که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
حتی استنشاق این نوشیدنی هم میتواند به بهبود گلودرد کمک کند. البته بهتر است دمکرده بابونه را در زمان شب میل کنید. فردا صبح میزان حساسیت فصلی شما بهتر میشود.

مصرف دمکرده ریشه گل ختمی
یکی دیگر از بهترین راهها برای درمان حساسیت فصل پاییز مصرف دمکرده ریشه گل ختمی است. از دیرباز مردم از عصاره گلهای ختمی برای درمان گلودرد استفاده میکردند. اما ریشه آن تاثیر بیشتری در درمان آلرژی پاییزی و گلودرد دارد. ریشه این گیاه حاوی مادهای ژلاتینی به نام «موسیلاژ» است که باعث نرم شدن گلو میشود.
جالب است بدانید در کشورهای اروپایی از ریشه گل ختمی داروهایی برای درمان سرفههای خشک تهیه میشود. برای درست کردن این دمنوش به صورت زیر عمل کنید:
یک لیتر آب را در 28 گرم ریشه خشک شده گل ختمی بریزید. آن را روی اجاق قرار دهید تا به مدت 10 دقیقه بجوشد. سپس روزانه به فاصله زمانی 3 لیوان از این دمنوش را میل کنید. چون دمنوش کمی تلخ است به آن مقدار کمی عسل یا شکر اضافه کنید.
مصرف مریم گلی و درمان حساسیت پاییزی
یکی دیگر از بهترین روشها برای درمان حساسیت فصلی پاییز در طب سنتی مصرف مریم گلی است. این گیاه که به آن Salvia officinalis گفته میشود در نواحی اطراف دریای مدیترانه هم میروید. به همین دلیل اروپاییها با آن آشنایی کامل دارند. در برخی از نقاط ایران هم مریم گلی به صورت خود رو رشد میکند.
دمکرده مریم گلی در درمان آلرژی پاییزی و درمان بیماریهای التهابی تاثیر زیادی دارد. مطالعات زیادی نشان میدهد مصرف آن حتی بیشتر از اسپری لیدوکائین کلرهگزیدین در درمان گلودرد مؤثر است.
برای درست کردن این دمنوش یک قاشق چایخوری پودر مریم گلی را در نصف فنجان آب ترکیب کردن و روی حرارت کتری به مدت 10 دقیقه دم کنید. این دمنوش را داخل یک اسپری بریزید و هر دو ساعت یکبار داخل گلو اسپری کنید. نتیجه آن در درمان حساسیت پاییزی به همان اندازه آنتی بیوتیکها موثر است.

درمان خانگی حساسیت گلو با سرکه سیب
سرکه سیب یک ماده مقوی برای از بین بردن باکتریهای عفونی است و به سلامت بدن کمک زیادی میکند. در سرکه سیب مادهای به نام اسید استیک وجود دارد که باکتریهای مضر را از بین میبرد. ترکیبی از عسل و سرکه سیب میتواند به درمان علائم آنفولانزا مثل سرفه و گلودرد کمک کند. حالا ببینید با آلرژی فصلی چه میکند.
برای درمان حساسیت فصلی عطسه و آبریزش بینی یک فنجان اب گرم را با 1 قاشق غذاخوری سرکه سیب ترکیب کنید. یک قاشق عسل طبیعی را هم در صورت تمایل خود داخل محلول بریزید و هم بزنید. سرکه سیب خاصیت ضدباکتریایی دارد. البته در مصرف آن زیادهروی نکنید چون باعث پوسیدگی دندان میشود.
منبع : هلث لاین