.غذاهایی که می توانند به آرتریت روماتوئید (آرتروز) کمک کنند
آرتریت روماتوئید یک بیماری التهابی است که بر روی مفصل های مختلف و بیشتر در دست و پا تاثیر میگذارد. این یک اختلال خودایمنی است و به این معنی است که سیستم ایمنی بدن شما کمی گیج شده و به بافت های خود حمله میکند. علت دقیق آن تابحال شناخته شده نیست و هنوز هیچ کس ثابت نکرده است که غذاهای خاصی باعث بروز آرتریت روماتوئید یا بدتر شدن نشانه های آن میشود. در این مقاله به بررسی علائم، درمان، تشخیص و مقابله با این بیماری میپردازیم.
اجتناب از خوردن این غذاها با آرتریت روماتوئید
برخی از افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید ادعا میکنند زمانی که از گیاهان خانواده شب تاب (nightshade) پرهیز میکنند، احساس بهتری دارند؛ این گیاهان از خانواده سیب زمینی بوده و دارای توت های سیاه یا قرمز هستند و از آنها در ساختن داروهای گیاهی نیز استفاده میشود؛ برخی از معروف ترین اعضای این خانواده گیاهانی مانند گوجه فرنگی، سیب زمینی، فلفل و بادمجان هستند.
شما میتوانید تا مدتی از این غذاها اجتناب کنید تا به صورت شخصی تجربه کنید آیا علائم شما بهبود مییابد یا خیر، فقط باید مطمئن شوید که آنها را با سایر مواد مغذی جایگزین کنید. غذاهایی نیز وجود دارد که باید از آنها اجتناب کنید زیرا این غذاها برای هیچ کسی خوب نیستند. از غذاهایی که در آنها به میزان بالایی چربی های ترانس وجود دارد پرهیز کنید.
ممکن است کاهش چربی اشباع شده، که در محصولات لبنی و گوشت قرمز به وجود دارد نیز کمک کند. گوشت قرمز را با ماهیهای سالم و غذاهای دریایی جایگزین کنید و به جای مصرف کره، روغن زیتون یا روغن کانولا را انتخاب کنید. با پرهیز از خوردن آب نبات، شیرینیها، انواع پاستیلها، قندهای اضافی را از رژیم غذایی خود حذف کنید.
چنانچه فشارخون شما بالا است، بهتر است مصرف غذاهای شور و غذاهای فرآوری (مانند چیپس و کالباس) شده را کاهش دهید. اگر درمورد میزان مصرف مناسب نمک برای خود مطمئن نیستید، باید با پزشک خود صحبت کنید.
یک رژیم غذایی ضد التهاب سالم برای آرتریت روماتوئید
شواهد نشان می دهد که هیچ کدام از مواد غذایی خاص به کاهش التهاب کمک نمیکند، اما تغذیه در یک رژیم ضد التهابی سالم با مقدار زیادی میوه، سبزیجات و دانههای کامل، چربیهای سالم و منابع کلسیم، برای سلامتی عمومی بسیار مفید است و میتواند راه حلی برای جلوگیری از اضافه وزن شما و در نتیجه افزایش احتمال ابتلا به آرتورز و دیگر بیماریهای جانبی بیماری چاقی باشد.
به طور خاص، تحقیقات نشان می دهد که اسید های چرب امگا ۳ ممکن است به شما در کاهش التهاب کمک کنند. شما اسیدهای چرب امگا ۳ را در غذاهایی مانند ماهی، گردو، سویا، روغن کلزا، دانههای کتان و دانه کدو تنبل خواهید یافت.
همچنین خوردن میوهها و سبزیجات میتواند به جلوگیری از آرتریت روماتوئید کمک کند. یک مطالعه نشان داد در زنانی که میوه و سبزیجات بیشتری در رژیم غذایی خود مصرف میکنند، نسبت به زنانی که رژیمهای غذایی معمولی دارند، احتمال ابتلا به آرتریت روماتوئید کمتر وجود دارد.
همان مطالعه نشان داد که خوردن میوهها و سبزیجات در زنانی که به این اختلال دچار شدهاند و در حال مصرف دارو هستند، علائم را بهبود نمیبخشد. اما از آنجایی که اکثر مردم میوه و سبزی به اندازه کافی نمیخورند، افزایش مصرف میوهها و سبزیهای رنگارنگ یک راه آسان برای تقویت و بهبود سریع رژیم غذایی شما است.