انواع آسیب‌های ورزشی و راه‌های درمان آن ۲

اگر چه با هم تیمی‌های خود تمرین می‌کنید و در یک زمین سالم بازی سالمی ارائه می‌دهید ولی باز هم از آسیب‌ها و صدمات در امان نیستید. نگران نباشید؛ دنیا که به آخر نرسیده است! فقط وارد مراحل ترمیم و درمان خواهید شد. این نوشته به این مراحل می‌پردازد و روش‌های برخورد با آسیب‌های ناشی از ورزش را بیان می‌کند. در ادامه مقاله انواع آسیب های ورزشی و راه های درمان آن ۱.

۲انواع آسیب های ورزشی و راه های درمان آن

آسیب‌های ورزشی و اعضای بدن

احتمالا شما نیز از آن دسته آدم‌هایی هستید که تصور می‌کنند در هنگام ورزش و بازی تنها دست و پا و پشت صدمه خواهند دید. اما باید این را بدانید که هر عضوی از اعضا بدن شما نیز می‌تواند مصدوم شود. صورت، گردن، سر، دست‌ها و پاها.

۲انواع آسیب های ورزشی و راه های درمان آن

آسیب‌های ناحیه سر و گردن

آسیب‌های ناحیه سر شامل ضربه مغزی، کوفتگی و کبودی، شکستگی و لخته شدن خون است. ضربه مغزی، ناشی از وارد آمدن شوک یا تکان شدید بر ناحیه سر است که باعث توقف فعالیت مغز یا وارد شدن شوک به مغز می‌شود. اگر شدت ضربه زیاد باشد یا ضربه چندبار وارد شود (مثل سر زدن زیاد در فوتبال بر روی توپ‌های پر قدرت)، ضربه مغزی می‌تواند باعث آسیب دیدگی جدی مغز شود.

  • هماتوم: به معنی لخته یا تجمع خون در بین لایه‌های بافت پوشاننده مغز یا بافت‌های داخلی مغز است. تمامی آسیب‌های گفته شده می‌توانند ناشی از ضربات وارد بر ناحیه سر به دلیل سقوط، شوک‌های شدید ناشی از تکان، ضربه به سر یا شکستگی و یا جابجایی مهره‌های گردن باشد.

  • جابجایی و شکستگی مهره‌های گردن: آسیب وارد شده بر گردن به دلیل حرکت خشک و ناگهانی سر است. همواره استفاده از کلاه ایمنی در ورزش‌هایی که احتمال برخورد فیزیکی در آنها زیاد است و یا هنگام انجام فعالیت‌هایی مانند دوچرخه سواری و اسکیت می‌تواند به جلوگیری از بروز صدمات ناحیه سر و گردن کمک کند.

  • آسیب‌های ناحیه گردن اغلب خطرناک هستند. این نوع آسیب‌ها می‌توانند ناشی از ضربه‌های ناگهانی در ورزش‌هایی همچون کوهنوردی، ژیمناستیک، رانندگی، جودو و یا کشتی باشند.

  • آسیب‌های ناحیه گردن شامل کشیدگی، ترک خوردگی یا شکستگی، کوفتگی و پیچ خوردگی است.

  • اغلب آسیب‌های این ناحیه به دلیل ورود فشار به سر یا گردن به صورت ناگهانی و ناشی از سقوط یا ضربه است. گردن شما ممکن است در یک چشم به هم زدن آسیب ببیند. کشیدگی شدید در این قسمت باعث افزایش درد گردن (برخی مواقع در یک طرف گردن) می‌شود.

۲انواع آسیب های ورزشی و راه های درمان آن

هنگام بروز این گونه آسیب‌ها چه باید کرد؟

صدمات جدی سر و گردن عموما در ورزش‌هایی که برخورد در آنها وجود دارد (مثل فوتبال و کشتی) و یا ورزش‌هایی که به طور معمول با سقوط همراه هستند (مثل ژیمناستیک) شایع است.

اگر آسیب جدی است و احتمال آسیب دیدن گردن وجود دارد، بسیار مهم است که فرد آسیب دیده را در وضعیت ثابت قرار داده و سر او تا رسیدن نیروهای اورژانس مستقیم نگاه داشته شود. اگر شخص مصدوم بر روی زمین دراز کشیده است، برای حرکت دادن او هیچ کاری نکنید. هرگز شخصی را که احتمال آسیب دیدگی گردن در او زیاد است را حرکت ندهید. حرکت گردن مصدوم می‌تواند منجر به فلج شدن دایم و یا حتی مرگ شود.

آسیب‌های ناحیه پا

آسیب‌های پا شامل کشیدگی رباط، ترک خوردگی، کوفتگی پاشنه و التهاب کیسه زلالی است. (کیسه زلالی، کیسه‌ای است که در زیر محل اتصال عضله خیاط ران و عضله نزدیک کننده بزرگ قرار دارد). به دلیل اینکه تمام وزن شما بر روی پاها قرار دارد و مرتبا فشار زیادی بر آن‌ها وارد می‌شود، احتمال مصدوم شدن آن‌ها بالاست. دلیل دیگر آسیب زیاد پا اسن است که برخی افراد که از آسیب‌های پا مثل کف پای صاف یا پاهایی با قوس زیاد رنج می‌برند.

این مشکلات دلیلی برای اجتناب از ورزش نیست اما تدابیری همچون استفاده از کفش‌های مخصوص باید در نظر گرفته شود.

۲انواع آسیب های ورزشی و راه های درمان آن

آسیب‌های ناحیه پشت

این دسته از آسیب‌ها که شامل پیچ خوردگی، ترک خوردگی، کوفتگی و کشیدگی هستند، به دلیل پیچ خوردگی و یا فشار ماهیچه‌های پشت ناشی از خم شدگی یا جابجایی و بلند کردن اجسام اتفاق می‌‌افتند. این گونه آسیب‌ها اغلب در خلال انجام ورزش‌هایی مثل فوتبال، وزنه برداری، اسکیت، ژیمناستیک و بسکتبال اتفاق می‌افتند.

آسیب‌های ناحیه دست

آسیب‌های این ناحیه دست شامل ترک خوردگی، دررفتگی و پیچ خوردگی است و اغلب در ورزش‌هایی که برخورد فیزیکی در آن‌ها زیاد است (مثل فوتبال و کشتی) رخ می‌دهد. این گونه آسیب‌ها ناشی از سقوط و وارد شدن نیرو به دست و انگشتان، فشار شدید به دست و یا ضربه مستقیم به دست است.

۲انواع آسیب های ورزشی و راه های درمان آن

برای اجتناب و دوری از آسیب‌های ورزشی چه باید کرد؟

استفاده از ابزار حفاظتی مثل کلاه مخصوص برای ورزش‌های خاص راه خوبی است. زمانی که به صحنه ورزشی بر می‌گردید، احتمالا به ابزار حفاظتی جدیدی مثل کفش‌های مخصوص، باندهای طبی (مثل زانوبند برای محافظت بیشتر)، زانوبند، آرنج بند و محافظ دندان نیاز خواهید داشت. این تجهیزات به حمایت و حفاظت بخش‌های مختلف بدن در برابر کشیدگی، ضربات مستقیم و در کل به کاهش احتمال آسیب مجدد کمک می‌کنند.

برای جلوگیری از تکرار مصدومیت از گرم شدن بدن پیش از تمرین و بازی مطمئن شوید. به خاطر بسپارید که این کار را به آرامی انجام دهید. خصوصا زمانی که به تازگی شروع به ورزش کرده‌اید تا به تدریج به سطح آمادگی پیش از آسیب برسید.

همچنین محدودیت‌های خود را بیابید و بشناسید. اگر عضو سابقا آسیب دیده، درد گرفت فورا ورزش را تمام کرده و به استراحت بپردازید. در صورت باقی ماندن درد، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

و حرف آخر اینکه، ورزش کنید اما با اطمینان. سعی کنید از تجربیات درس بگیرید و آنچه را که نیاز است تا به شما در جلوگیری از آسیب دوباره یاری برساند را به کار بندید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *