بایدها و نبایدهای رژیم کتوژنیک | سردرد کتوژنیک

رژیم کتوژنیک یکی از رو‌ش‌های لاغری است که در آن به جای کربوهیدرات از چربی استفاده می‌شود. مشکلی که این برنامه غذایی دارد، افت قندخون است. براساس تجربه بسیاری از کسانی که این روش را برای لاغری در پیش گرفته‌اند، به دلیل عدم مصرف کربوهیدرات بعد از مدتی قند خون افت شدید دارد. به همین دلیل تصمیم گرفتیم به بایدها و نبایدهای رژیم کتوژنیک بپردازیم.

با رژیم کتوژنیک چقدر کم میکنیم ؟

در رژیم کتوژنیک شما به تدریج میزان کربوهیدرات را کاهش می‌دهید. البته باید در طی روز حداقل ۲۰ تا ۵۰ گرم برسد. حذف کامل آن باعث بروز سردرد کتو می‌شود. این سردرد ناشی از افت قندخون و کاهش فشارخون است. بنابراین باید به عوارض این برنامه غذایی هم دقت داشته باشید. از سوی دیگر باید چربی مورد نیاز بدن را از طریق انواع گوشت، ماهی، تخم‌مرغ، آجیل و روغن‌های گیاهی تأمین کنید.

بایدها و نبایدهای رژیم کتوژنیک

یکی از نکات مهم در رژیم کتوژنیک تعدیل پروتئین مصرفی در طی روز است. چرا که مصرف بیش از حد پروتین باعث تبدیل آن به گلوکز می‌شود. در این صورت سرعت کاهش وزن را کم می‌کند. تمرین مداوم برای مصرف کمتر کربوهیدرات یکی از توصیه‌های مهم برای رژیم کتوز محسوب می‌شود.

در عین حال باید در طی روز ساعت‌ها از مصرف غذا خودداری کنید. به طوری که برای ۸ ساعت هیچ مواد خوراکی مصرف نکنید.

با رژیم کتوژنیک چقدر کم میکنیم

برای جلوگیری از افت قند در رژیم کتوژنیک چکار کنیم؟

با توجه به اینکه کاهش مصرف مواد قندی و کربوهیدرات‌ها یکی از اصول اولیه این برنامه غذایی است، سردرد را به دنبال دارد. از سوی دیگر افت قندخون باعث کند شدن کارآیی مغز و احساس خستگی و سرگیجه می‌شود. برای درمان سردرد کتوژنیک و جلوگیری از افت شدید قندخون باید این رژیم را متعادل اجرا کنید.

در مطلب دیگری به روش لاغری با رژیم کتوژنیک پرداخته‌ایم. شما باید به تدریج میزان کربوهیدرات را در طی روز کاهش دهید. به این صورت که میزان کربوهیدرات را به یکبار قطع نکنید. از سوی دیگر نباید این رژیم غذایی به مدت طولانی باشد. رژیم های کتوژنیک می توانند به شما در کاهش وزن کمک کنند. تحقیقات زیادی نشان می دهد که رژیم کتوژنیک به اندازه رژیم‌های کم چربی در کاهش وزن و لاغری موثر است.

افت قند در رژیم کتوژنیک برای دیابتی‌ها

یکی از فواید رژیم کتوژنیک کاهش قندخون برای افراد دیابتی‌هاست. دیابت با تغییر در متابولیسم، باعث افزایش قندخون و اختلال در عملکرد انسولین می‌شود. رژیم کتوژنیک باعث کاهش چربی‌های اضافه بدن هم می‌شود. افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ با کاهش چربی‌ها سریع‌تر به وزن ایده‌ال‌شان می‌رسند.

افت قند خون در رژیم کتوژنیک در یک تحقیق قدیمی به اثبات رسیده است. به طوری که ترشح انسولین تا ۷۵ درصد افزایش می‌یابد. همچنین یک مطالعه کوچک در زنان مبتلا به دیابت نوع ۲ هم نشان می‌دهد که پیروی از رژیم کتوژنیک به مدت ۹۰ روز باعث کاهش سطح هموگلوبین A1C می شود.

سردرد در رژیم کتو

عوارض رژیم کتوژنیک برای سلامتی

با وجود مزیتی که پیروی از رژیم غذایی کتوژنیک دارد، اما ممکن است باعث افت شدید قندخون هم شود. همان طور که گفتیم مشکل سردرد کتوژنیک را به دنبال دارد. عوارض دیگر این رژیم غذایی عبارت است از اسهال، یبوست و استفراغ که در برخی از افراد دیده می شود.

در صورت طولانی شدن مدت زمان رژیم کتوژنیک هم مشکلات دیگری هم ممکن است ایجاد شود که عبارتند از:

  • کاهش انرژی بدن و از دست دادن قدرت ذهنی
  • افزایش احساس گرسنگی
  • بر هم خوردن برنامه خواب
  • حالت تهوع
  • ایجاد ناراحتی گوارشی
  • کاهش عملکرد جسمی در زمان ورزش

یکی از بایدها و نبایدهای رژیم کتوژنیک به حداقل رساندن کربوهیدرات در چند هفته اول رژیم است. این امر باعث بر هم خوردن تعادل آب و مواد معدنی بدن و سوزاندن چربی می شود. به همین دلیل بسیاری تصمیم می گیرند رژیم را بعد از مدت کوتاهی رها کنند.

خارج شدن از رژیم کتوژنیک

به جای اینکه با دیدن علائم سوء و عوارض رژیم کتوژنیک از آن خارج شوید، بهتر است نکات زیر را مورد توجه قرار دهید:

  • با افزودن مقداری نمک و یا مصرف مکمل‌های معدنی می‌توانید نیازهای تغذیه‌ای بدن را تأمین کنید.
  • در همان روزهای اول از محدود کردن بیش از حد کربوهیدرات خودداری کنید.
  • ادامه دادن طولانی مدت رژیم کتوژنیک باعث کاهش میزان پروتئین خون می‌شود. همچنین سنگ کلیه و کبد چرب را هم به دنبال دارد.
افت قند در رژیم کتوژنیک

مصرف مکمل‌های مواد معدنی در کتوژنیک

اگر دچار سردرد کتوژنیک ناشی از افت قندخون شدید، بهتر است به سراغ مکمل‌های غذایی بروید. این مکمل‌ها عبارتند از:

  • مصرف نوشیدنی‌های حاوی کافئین مثل چای سیاه، قهوه، کاکائو و شکلات تلخ.
  • مصرف کشک، آب پنیر و ماست به افزایش پروتیئن در بدن کمک می‌کند.
  • در صورت افت قند خون در رژیم کتوژنیک و شروع سردرد می‌توانید میزان ۲۰۰ گرم در طی کربوهیدرات را اضافه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *