رژیم غذایی مناسب برای کسانی که چربی خون بالا دارند
افراد چاق یا کسانی که سابقه دیابت دارند بیشتر در معرض اختلالات چربی قرار میگیرند. افزایش چربی خون میتواند باعث کبد چرب شود. با تغییرات سادهای در سبک زندگی خود میتوانید باعث بهبود وضعیت تریگلیسرید خون شوید.
مصرف کمتر چربیها
کسانی که تریگلیسرید بالا دارند نباید بیشتر از ۳۵ درصد کل کالری چربی دریافتی باشد. از چربیهای اشباع و ترانس مثل کره، روغن نباتی جامد، مایونز، خامه، پیه و دنبه پرهیز کنید. در مورد لبنیات هم حتماً از لبنیات کمچرب یا بدون چربی استفاده کنید. میتوانید از روغن کانولا یا روغن زیتون استفاده کنید.
کاهش کالری دریافتی
افزایش وزن یکی از علل افزایش تریگلیسرید است. اگر وزن خود را به تدریج کم کنید کمک زیادی به بهبود چربی خون کردهاید. با کنترل کالری روزانه و حدف غذاهای ناسالم مثل چیپس، فست فود و ..در این امر موفق خواهید بود.
افزایش مصرف غذاهای فیبردار
سبوس گندم، جو، آرد کامل، عدس و استفاده از سبزیها و میوههای تازه به مقدار زیاد در برنامه غذایی بسیار مفید است.
حذف الکل و سیگار
قندهای ساده به ویژه فروکتوز به سرعت به تریگلیسرید تبدیل میشوند. مصرف سیگار هم باعث افزایش چربی مضر و کاهش چربی مفید میشود و خطر سکته قلبی و کبد چرب را هم افزایش میدهد.
داشتن برنامه ورزشی منظم
ورزش منظم باعث افزایش جدب چربی توسط عضله میشود. روزی سی دقیقه ورزشهایی مثل پیادهروی، شنا، دویدن آهسته و ورزشهای هوازی بهترین توصیه برای شما هستند.
مصرف بیشتر امگا۳
حداقل دو بار در هفته ماهی بخورید چون افزایش اسیدهای چرب امگا ۳ میتواند در کاهش چربی خون نقش داشته باشد.
کاهش مصرف قندهای ساده
از خوردن نوشیدنیهایی مثل نوشابهها، آبمیوههای صنعتی، بیسکوییت و شیرینی، ژله و مربا، قند و شکر پرهیز کنید که قند این مواد به سرعت به تریگلیسرید تبدیل میشود.