شیرین کننده استویا + فواید و مضرات آن برای دیابتی‌ها

استویا چیست؟ استویا نوعی گیاه با طعم شیرین است. در بسیاری از کشورها از آن برای درست کردن شیرین‌کننده طبیعی استفاده می‌شود. حتی در بسیاری از کافی‌شاپ‌ها در کشورهای اروپایی و ایالات متحده از استویا برای شیرین کردن نوشیدنی‌ها استفاده می‌شود. جالب است بدانید شیرین کننده استویا می‌تواند به درمان قطعی دیابت تا حد زیادی کمک کند.

استویا چیست و چه طعمی دارد؟

استویا نوعی گیاه مخصوص کشورهای پاراگوئه و برزیل است. بومیان این کشورها صدها سال است که از استویا برای شیرین کردن نوشیدنی‌ها و غذاهایشان استفاده می‌کنند. حتی این گیاه مصرف دارویی هم دارد و کسانی که به بیماری‌های معده و یا سوختگی مبتلا می‌شوند، از استویا برای درمان آن‌ها استفاده می‌شود.

این گیاه طعم شیرین و دلچسبی دارد. به همین دلیل بسیاری از کشورها از آن برای شیرین کردن موادغذایی استفاده می‌شود. در واقع این گیاه یک شیرین کننده رژیمی است. برای بیماری دیابت هنوز درمان قطعی پیدا نشده است. از نظر متخصصان بهترین راه‌حل رژیم غذایی و ورزش است. کاهش غذاهای حاوی شیرین‌کننده‌های مصنوعی و کربوهیدرات‌ها به درمان دیابت کمک زیادی می‌کنند. اما در کنار آن می‌توانید روی شیرن کننده ی گیاهی استویا هم حساب باز کنید.

استویا چیست؟ استویا نوعی گیاه با طعم شیرین است.

فواید شیرین کننده رژیمی برای دیابتی‌ها

شیرین کننده ی گیاهی استویا فواید و مزیت‌های زیادی را به همراه دارد که عبارتند از:

  • تقویت سیستم ایمنی بدن به دلیل داشتن آنتی اکسیدان
  • کنترل قندخون ناشتا و بعد از غذاخوردن
  • افزایش سوخت و ساز بدن
  • کاهش اشتهای کاذب و کنترل وزن
  • تنظیم فشارخون در افراد مبتلا به پرفشاری خون
  • کمک به بهبود عملکرد کبد و کلیه
  • کاهش میزان کلسترول و گلیسرید و پیشگیری از ابتلا به سکته قلبی

تاثیر استویا در کنترل کلسترول خون

دیابت در بسیاری از مواقع با افزایش کلسترول خون همراه می‌شود. اگرچه این دو ماده (گلوکز و کلسترول بد) ارتباطی با هم ندارند، اما اگر یک فرد دیابتی مبتلا به کلسترول خون استویا مصرف کند، میزان کلسترول بد در بدن او کاهش می‌یابد.

حتماً می‌دانید یکی از دلایل ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی داشتن کلسترول بالای خون است. این در حالیست که اگر سطح کلسترول خون کاهش یابد، احتمال بروز سکته قلبی نیز کاهش می‌یابد.

تاثیر گیاه شیرین کننده بدون قند

استویا به دلیل اینکه یک گیاه غیرمغذی و فاقد کالری است، می‌تواند طعم غذا و نوشیدنی را دلچسب کند. از سوی دیگر باعث افزایش گلوکز خون نمی‌شود. این دقیقا همان مشکلی است که بسیاری با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. بسیاری از بیماران دیابتی از اینکه نمی‌توانند نوشیدنی‌های شیرین و گازدار را مصرف کنند، همیشه گلایه دارند.

برخی به خودشان سختی می‌دهند و تا درمان کامل از مصرف نوشابه‌ها و آبمیوه‌های صنعتی خودداری می‌کنند. اما بسیاری هم تحمل سختی را ندارند و در نهایت به شدت بیماری خود دامن می‌زنند. خوب وقتی وضعیت به این صورت است چرا به سراغ شیرین کننده استویا نروید؟ این گیاه شیرین برای دیابتی ها بهترین انتخاب است.

استویا چیست و چه طعمی دارد؟

شیرین کننده استویا چطور به کنترل قندخون کمک می‌کند؟

استویا در رژیم کتوژنیک از سوی متخصصان تغذیه به وفور توصیه می‌شود. حتی افرادی که قندخون نرمال دارند، گفته می‌شود بهتر است گاهی به جای مصرف قندهای مصنوعی از این شیرین‌کننده طبیعی استفاده کنند. استویا می‌تواند میزان گلوکز را پایین بیاورد. این کار با کاهش حساسیت بدن به انسولین صورت می‌گیرد.

تحقیقات زیادی نشان می‌دهد مصرف شیرین کننده ی گیاهی استویا می‌تواند به درمان بیماران دیابتی کمک کند. در طی تحقیقاتی که بر روی تعدادی از افراد دیابتی صورت گرفت، مشخص شد قندخون آن‌ها بعد از مصرف این گیاه در طی دوره درمان (همزمان با مصرف متفورمین) سریع‌تر به حد نرمال رسیده است.

استفاده از استویا برای موادغذایی

استویا یک شیرین کننده رژیمی و فاید سیکلامات کلسیم، ساخارین و آسپارتام است. به همین دلیل بعد از مصرف باعث تولید کالری در بدن نمی‌شود. این گیاه فقط مخصوص افراد دیابتی نیست و حتی افراد مبتلا به چاقی مفرط هم می‌توانند آن را مصرف کنند. در کشورهایی از جمله کره جنوبی، ژاپن و برزیل با تایید رسمی وزارت بهداشت از این گیاه در صنایع غذایی استفاده می‌شود.

از جمله غذاهایی که در آن‌ها از شیرین کننده استویا استفاده می‌شود می‌توان به نوشابه‌ها و انواع سس اشاره کرد. همچنین برای مربا، کمپوت، آدامس، بستنی، خمیردندان و دهانشویه هم از این گیاه رژیمی استفاده می‌شود.

دیابتی‌ها چقدر باید استویا مصرف کنند؟

براساس نظر متخصصان هر فرد (دیابتی یا سالم) مجاز است در طی روز تنها ۴ میلی‌گرم به ازای یک کیلوگرم از وزن بدن خود استویا مصرف کند. برای مثال اگر وزن شما ۵۰ کیلوگرم است، در طی روز فقط باید ۲۰۰ گرم از این شیرین‌کننده را مصرف کنید.

شیرین کننده ی گیاهی استویا فواید و مزیت‌های زیادی را به همراه دارد

مضرات گیاه استویا

عوارض استویا زمانی خود را نشان می‌دهد که در مصرف آن زیاده‌روی کنید. شیرین کننده ی گیاهی استویا می‌تواند به بهبود عملکرد کلیه، سیستم گوارش و دیابت کمک کند. اما به شرطی که توصیه گفته شده را در نظر بگیرید. مصرف بیش از حد آن باعث آسیب کلیوی و سیستم گوارش می‌شود.

از سوی دیگر افت شدید قندخون هم مشکلات دیگری از جمله هیپوگلایسمی (افت قندخون) را به دنبال دارد. پس نباید در مصرف آن زیاده‌روی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *