طرز تهیه سمنو با جوانه گندم به همراه خاصیت این غذا

سمنو یکی از غذاهای مقوی و لذیذ ایرانی است که در برخی از نقاط مختلف کشور آن‌ را با نام‌های دیگر سمنک، سمن بیا و یا سمنوبوا هم می‌شناسند. این دسر چسبنده و شیرین یکی از سین‌های سفره‌ی هفت‌سین را تکمیل می‌کند. در گذشته ایرانی‌ها در مراسمات مذهبی سمنو می‌پختند و آن را به عنوان یک غذای نذری به اطرافیان خود می‌دادند. اما اکنون کمتر کسی با طرز تهیه سمنو آشنایی دارد. بیشتر ما برای سفره‌ی عید نوروز، سمنوی خود را از بازار تهیه می‌کنیم. حالا به جای اینکه آن را از بازار بخرید، می‌توانید با طرز پخت سمنو آشنا شوید و این چاشنی لذیذ را خودتان در خانه تهیه کنید.

مواد لازم برای پخت سمنو

  • گندم برای جوانه زدن: ۱ کیلوگرم
  • آب: به مقدار لازم
  • آرد جوانه‌ گندم یا آرد سنگک: ۳ کیلوگرم

طرز تهیه سمنو

برای پختن این غذا باید چند مرحله را پشت سر بگذارید.

طرز تهیه سمنو در خانه با جوانه گندم

مرحله اول: جوانه زدن گندم‌ها

برای پختن سمنو ابتدا گندم‌ها را تمیز بشویید و خیس کنید. گندم‌ها باید به مدت چند روز خیس بمانند تا جوانه بزنند. برای جلوگیری از بدبو شدن گندم‌ها، باید روزی ۴ تا ۵ بار آب آن‌ها را عوض و روی یک پارچه‌ی نخی پهن کنید. زمانی که جوانه‌ی سفید‌رنگ گندم‌ها درآمد، وقت پختن این غذاست.

سمنو حاوی تمامی ویتامین‌های گروه B است و مقدار زیادی سلنیوم، فسفر، کرومیوم، روی، آهن، مس و انواع ویتامین های K-E-A را در خود جای داده است

مرحله‌ی دوم: آب جوانه‌ی گندم را بگیرید

در مرحله‌ی بعد طرز تهیه سمنو باید آب جوانه گندم را با کمک چرخ گوشت بگیرید. سپس مواد را داخل یک ظرف بزرگ بریزید و با کمک صافی یا یک پارچه نخی، آب جوانه‌ها را از تفاله‌ها جدا کنید.

مرحله سوم: پختن سمنو

در این مرحله شیره‌ی بدست آمده را با مقدار مشخص شده‌ی آرد جوانه و یا آرد سنگک مخلوط کنید. حالا این ترکیب را روی حرارت قرار دهید و مرتب به هم بزنید تا سمنوی شما ته نگیرد. برای اینکه سمنو خوشرنگ‌تر شود، مقداری از شیره‌ی جوانه گندم را نگهدارید و در زمان پختن به تدریج به سمنو اضافه کنید. این روش هم باعث خوشمزه‌تر شدن سمنو می‌شود و هم رنگ آن را زیباتر می‌کند.
طرز پخت سمنو به نحوی است که باید زمان زیادی برای آن صرف کنید. شعله در ابتدا باید زیاد باشد تا این غذا غلیظ شود. سپس باید روی حرارت ملایم باشد تا سمنو ته نگیرد.

خواص سمنو و طرز تهیه سمنو

با خواص سمنو آشنا شوید

حالا که با روش پخت سمنو آشنا شدید، لازم است تا خاصیت‌های این چاشنی مقوی و لذیذ را هم بدانید. در ادامه به فواید متعدد این غذا می‌پردازیم.

  • یک غذای مقوی است
  • باعث تقویت استخوان‌ها می‌شود
  • از سرطان پیشگیری می‌کند
  • رشد جسمی و ذهنی کودکان
  • سمنو در بارداری
  • خاصیت‌های سمنو در دوره‌ی شیردهی
  • کمک به تناسب اندام

از آنجا که سمنو حاوی تمامی ویتامین‌های گروه B است و مقدار زیادی سلنیوم، فسفر، کرومیوم، روی، آهن، مس و انواع ویتامین های K-E-A را در خود جای داده است، برای سالمندان، افراد لاغر و کودکان یک غذای مقوی محسوب می‌شود.

یک غذای مقوی است

از آنجا که سمنو حاوی تمامی ویتامین‌های گروه B است و مقدار زیادی سلنیوم، فسفر، کرومیوم، روی، آهن، مس و انواع ویتامین های K-E-A را در خود جای داده است، برای سالمندان، افراد لاغر و کودکان یک غذای مقوی محسوب می‌شود.

سمنو باعث تقویت استخوان‌ها می‌شود

این غذای خوشمزه حاوی مقدار زیادی کلسیم و پتاسیم است. به همین دلیل از پوکی استخوان پیشگیری می‌کند. اگر کسانی که به پوکی استخوان مبتلا هستند، روزانه تنها چند قاشق سمنو مصرف کنند، به درمان بیماری آن‌ها کمک زیادی می‌کند.

یکی دیگر از فواید مصرف سمنو پیشگیری از سرطان است. زیرا در این غذا چندین آنتی اکسیدان وجود دارد که با رادیکال‌های آزاد در بدن مبارزه می‌کنند.

از سرطان پیشگیری می‌کند

یکی دیگر از فواید مصرف سمنو پیشگیری از سرطان است. زیرا در این غذا چندین آنتی اکسیدان وجود دارد که با رادیکال‌های آزاد در بدن مبارزه می‌کنند. در نتیجه از ابتلا به بیماری سرطان پیشگیری می‌کند.

طرز تهیه سمنو

رشد جسمی و ذهنی کودکان

یک خاصیت مهم سمنو برای کودکان است. شیره‌ی جوانه گندم و آرد از ارزش غذایی بالایی برخوردار هستند. این غذا باعث رشد ذهنی و جسمی کودکان می‌شود. همچنین به تقویت استخوان‌های کودکان کمک می‌کند.

خاصیت سمنو در بارداری

یکی دیگر از خواص سمنو برای بانوان باردار است. به طوری که اگر زنان باردار در سه ماهه‌ی نخست بارداری این غذا را بخورند، سیستم عصبی جنین سریع‌تر کامل می‌شود. همچنین از نقص سیستم عصبی جنین پیشگیری می‌کند. مصرف سمنو در بارداری باعث تقویت استخوان‌های جنین می‌شود. این غذا سرشار از آهن است که به درمان کم خونی مادران باردار هم کمک می‌کند. جالب است بدانید بانوانی که در زمان بارداری به یبوست مبتلا می‌شوند، می‌توانند سمنو مصرف کنند.

از دیگر خواص سمنو باید به تقویت شیر مادر اشاره کرد. مادرانی که در دوره‌ی شیردهی سمنو مصرف می‌کنند، شیر آن‌ها بیشتر و مقوی‌تر می‌شود

تاثیر این غذا در دوره‌ی شیردهی

از دیگر خواص سمنو باید به تقویت شیر مادر اشاره کرد. مادرانی که در دوره‌ی شیردهی سمنو مصرف می‌کنند، شیر آن‌ها بیشتر و مقوی‌تر می‌شود. همین عامل نقش زیادی در تقویت سیستم ایمنی بدن نوزاد دارد.

طرز تهیه سمنو با جوانه گندم به همراه خاصیت این غذا

کمک به تناسب اندام

سمنو برای افراد لاغر و چاق مناسب است. افرادی که به چاقی مبتلا هستند، می‌توانند به جای یک وعده‌ی غذایی سنگین در زمان شام، سمنو بخورند. این غذا حاوی مقدار زیادی فیبر است که باعث احساس سیری می‌شود. پس از پرخوری جلوگیری می‌کند و در نتیجه چاق نمی‌شوید.
در همین حال افراد لاغر هم می‌توانند در کنار خوردن وعده‌ی غذایی، سمنو را به عنوان یک چاشنی یا میان وعده مصرف کنند. این چاشنی مقوی به دلیل داشتن انواع ویتامین، آهن و سایر مواد مغذی به افزایش وزن آن‌ها کمک می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *