غذاهای مفید برای دوران نقاهت کرونا
مصرف رژیم غذایی خوب برای کسانی که به بیماری کووید ۱۹ مبتلا میشوند، لازم و ضروری است. مصرف غذاهای مفید برای دوران نقاهت کرونا میتواند مدت زمان بهبودی را کوتاهتر کند. بسیاری از افرادی که مدت زمان طولانی با این بیماری سر میکنند، به این دلیل است که رژیم غذایی درستی ندارند. مصرف بهترین غذا برای قوی شدن بدن در برابر این ویروس منحوس ضرورت دارد. طبق گفته متخصصان مصرف برخی از غذاها و نوشیدنیها میتواند توانایی بدن برای مبارزه با ویروس و بهبودی بدن از عفونت را افزایش دهد. در این مطلب کرفس قصد داریم به همین موضوع بپردازیم.
بعد از دوران نقاهت کرونا چه کنیم؟
وقتی بدن به طور کامل از ویروس کرونا پاک شد، باید به فکر بهبودی بدن هم باشید. به این فکر نکنید چون بیماری تمام شده است پس میتوانید برنامه غذایی را مثل قبل بچینید. بلکه پیروی از برخی نکات و دستورالعملها بدن را در برابر سایر بیماریها نیز نیرومند میکند. به طور کلی دستورالعملهای ما برای بهبود بعد از کرونا عبارتند از:
مصرف غذاهای متنوع حاوی میوه و سبزیجات
هر روز ترکیبی از غلات کامل مانند گندم، ذرت، برنج و حبوباتی مثل عدس و لوبیا را مصرف کنید. خوردن مقدار زیادی میوه و سبزیجات تازه همراه با برخی از غذاهای حیوانی میتواند به بهبودی بعد از کرونا کمک زیادی کند. گوشت قرمز، ماهی، تخم مرغ و شیر از جمله غذاهای مفید برای دوران نقاهت کرونا هستند.
همچنین به سراغ غذاهای سبوسدار و فرآوری نشده بروید. گندم و جو دوسر دو نمونه از این مواد غذایی هستند. وجود مقدار زیادی فیبر باعث از بین بردن اشتهای کاذب میشود. از سوی دیگر تا مدت زمان بیشتری احساس سیری دارید. برای میان وعده هم سبزیجات و میوه خام، میوههای تازه و آجیل بدون نمک مصرف کنید.
نمک را کم کنید
اگر غذاهای مقوی برای دوران نقاهت کرونا با نمک زیاد مصرف شوند، خاصیت خود را از دست میدهند. میزان مصرف نمک را به یک قاشق چایخوری در طی روز (۵ گرم) محدود کنید. زمان پخت و پز از نمک کمتری استفاده کنید. همچنین به سراغ سس و چاشنیهای شور نروید. توصیه سازمان جهانی بهداشت عدم استفاده از غذاهای کنسروشده یا خشک است. حتی اگر به سراغ مغزها هم رفتید نوع خام آن را انتخاب کنید.
بهتر است نمکدان را از روی سفره بردارید تا به غذاهای کم نمک عادت کنید. برای خوش طعم کردن غذا به سراغ ادویه و گیاهان معطر بروید.
چربی و روغن کمتری بخوریم؟؟
اشتباه نکنید غذاهای مقوی برای بدن ضعیف حاوی روغن زیاد نیستند. درست است که چربی میتواند کالری و انرژی بدن را زیاد کند. اما وقتی که حاوی روغن اشباع نشده باشد، به بهبودی کامل بدن بعد از کرونا کمک بیشتری میکند. برای مثال روغن زیتون، سویا، آفتابگردان و روغن ذرت هم میتواند در دوران نقاهت کرونا موثر واقع شود.
برای گوشت باید بیشتر به سراغ گوشتهای سفید از جمله مرغ و ماهی بروید که چربی کمتری نسبت به گوشت قرمز دارند. همچنین مصرف گوشتهای فرآوری شده مثل سوسیس کالباس را محدود کنید. از محصولات لبنی هم به سراغ انواع کم چرب بروید.
برای بهبود سریع بهتر است زمان پختن غذا به جای سرخ کردن، غذای بخارپزشده و یا پخته شده استفاده کنید. برای تقویت سیستم ایمنی به غذاهای کبابی و پخته شده بیشتر نیاز دارید.
مصرف قند را محدود کنید
نکته دیگر در مورد غذاهای مفید برای دوران نقاهت کرونا کاهش مصرف قند است. نوشیدنیهای گازدار مثل آبمیوهها و کنستانترههای مایع را کاهش دهید. به جای خوردن نوشیدنیهای انرژی زا و انواع آبمیوه بهتر است آب و سوپ مصرف کنید. اگر به خوردن چای و قهوه عادت دارید، بهتر است شکر و شیرینی آن را محدود کنید.
میوههای تازه را جایگزین تنقلاتی مثل کیک و شکلات کنید. برای دسر به سراغ مواردی بروید که قند و شیرینی کمتری دارند.
بدن را هیدراته کنید
از جمله غذاهای مقوی برای دوران نقاهت کرونا انواع سوپ و غذاهای آبکی است. آبرسانی بدن بعد از بهبودی کامل بدن بعد از بیماری کرونا اهمیت دارد. بهتر است آب زیادی مصرف کنید. نوشیدن آب و مایعات سالم در این دوره بیش از هر چیز دیگری به سلامت بدن کمک زیادی میکند. همچنین نوشیدن آب به جای نوشیدنیهای شیرین با مواد مصنوعی یک راه کاهش مصرف قند و کالری اضافه است.
از مصرف الکل خودداری کنید
یک نکته مهم برای غذاهای مفید برای دوران نقاهت کرونا خودداری از مصرف نوشیدنیهای حاوی الکل است. برخی به اشتباه فکر میکنند نوشیدنی الکل، بدن را در مقابل COVID-19 محافظت میکند. در حالی که این تئوری کاملا اشتباه است و مصرف مکرر نوشیدنیهای الکلی بدن را در برابر این ویروس ضعیفتر میکند. همچنین اثرات طولانی مدتی هم بر روی قلب، کبد و حتی بیماری سرطان دارد.
آیا میتوان به نوزاد شیر داد؟
بعد از اینکه یک مادر بیماری کرونا را پشت سر گذاشت میتواند به نوزاد خود شیر دهد. شیر مادر حاوی آنتی بادیهایی است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر بیماریهای خطرناک میشود. نوزادان باید در طول ۶ ماه اول زندگی به طور انحصاری از شیر مادر تغذیه کنند. زیرا شیر مادر حاوی تمامی مواد مغذی است که بدن نوزاد به آن نیاز دارد.
منبع: سازمان جهانی بهداشت (who)