خواص چای کوهی و به لیمو و بهترین زمان مصرف آن
چای کوهی نوعی گیاه پشمی است که گل صورتی رنگ دارد. این گیاه در مناطق کوهستانی و در اواخر فروردین و ماه اردیبهشت میروید. مردم مناطق کوهستانی با چای کوهی یا چای چوپان آشنایی کامل دارند و آن را به عنوان یک داروی گیاهی مصرف میکنند. این گیاه با خواص بیشماری همراه است که در این مطلب کرفس قصد داریم شما را با آنها آشنا کنیم.
بیشتر بخوانید: با دمنوش آویشن کوهی بدن خود را در برابر بیماری ها بیمه کنید
چای کوهی برای چی خوبه ؟
چای کوهی به عنوان یک دمنوش با خواص بیشمار دارویی در بین مردم شناخته شده است. به دلیل داشتن آنتیاکسیدانهای بیشمار این دمنوش میتواند به درمان درد قاعدگی، درمان کیست تخمدان در بانوان و عفونت رحم کمک زیادی کند. همچنین به دلیل وجود همین آنتیاکسیدانها یکی از خواص چای کوهی تقویت سیستم ایمنی بدن است. بنابراین مصرف آن میتواند در زمان سرماخوردگی، آنفلونزا و یا سایر بیماریهای عفونی موثر واقع شود.
جالب است بدانید خواص چای چوپان شامل تقویت زخم معده، درمان ناراحتی آسم، برطرف کردن اضطراب و خلطآور بودن است. در ادامه با ما همراه باشید تا خواص این دمنوش را بیشتر برایتان باز کنیم.
تقویت سیستم ایمنی بدن
اگرچه نظر پزشکان طب سنتی و داروهای گیاهی بر این است که میزان آنتیاکسیدانهای موجود در چای پشمی کمتر از چای سبز است، با این وجود تاثیر زیادی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. فراموش نکنید این گیاه خودرو و طبیعی است که در تهیه آن از هیچ ماده افزودنی یا رنگ گیاهی استفاده نمیشود.
دمنوش این گیاه قادر است از میتوکندریهای بدن در برابر رادیکالهای آزاد و صدمات اکسایشی محافظت کند.
بیشتر بخوانید: خواص دمنوش سماق برای لاغری + کبد چرب
کاهش استرس و درمان بیخوابی
یکی دیگر از خواص چای کوهی و به لیمو کمک به درمان بیخوابی است. شاید برایتان تعجبآور باشد که این دمنوش چطور بیخوابی را برطرف میکند. نکته مهم در مورد این چای اینست کافئین ندارد. بنابراین مثل چای سبز باعث بیخوابی نمیشود. از سوی دیگر حاوی چند متابولیت پینن (شامل میرتنول و ربنول) است. این عناصر همگی در آرامبخشی اعصاب تاثیر زیادی دارند.
این مواد شیمیایی با نورونها یا گیرندهای عصبی در مغز در تعامل هستند. بنابراین با مصرف چای کوهی میتوانید میزان ترشح هورمون شادیآوری را در مغز افزایش دهید. از سوی دیگر سطح هوشیاری بدن با مصرف این دمنوش افزایش مییابد که قاعدتا در درمان بیخوابی و کاهش استرس تاثیرگذار است.
تقویت حافظه و عملکرد مغز
یکی دیگر از خواص چای کوهی و به لیمو کمک به تقویت عملکرد مغز است. این دمنوش میتواند پلاک آمیلوئید در مغز را کاهش دهد. این ماده باعث بروز بیماری آلزایمر و ابتلا به بیماری فراموشی میشود. در حالیکه وقتی چای چوپان را میل میکنید، ظرفیت مغز برای به خاطر سپرد و یا بازیابی اطلاعات افزایش مییابد.
خواص چای کوهی برای عفونت رحم
دمنوش گیاه چای کوهی میتواند از رشد سلولهای سرطانی دهانه رحم پیشگیری کند. در سال ۲۰۱۷ تحقیقاتی توسط محققان مجارستانی صورت گرفت که نشان میداد ۰.۰۳ میلیگرم از این دمنوش تاثیر زیادی در محافظت از دهانه رحم دارد.
زیرا دو ماده موجود در این گیاه شامل پامیفرین ایی (pomiferin E) ) و متوکسیساکورانتین-۶ (۶-methoxysakuranetin) است. این دو ماده برای تولید داروهای سرطان دهان رحم استفاده میشوند.
بیشتر بخوانید: معرفی چند دمنوش گیاهی برای تنظیم خواب
درمان پرفشاری خون با استفاده از چای چوپان
یکی دیگر از خواص چای کوهی و به لیمو کمک به کاهش فشار خون است. این دمنوش قادر است رگهای بسته و کیپ را باز کند. وقتی کلسترول یا مواد زائد در دیواره رگها رسوب کند، به مرور زمان پرفشاری خون را به دنبال دارد. حال آنکه با استفاده از دمنوشهایی مثل چای پشمی میتوان به گشاد کردن رگها کمک زیادی کرد.
خواص چای کوهی برای کیست تخمدان
یکی دیگر از مزیتهای مصرف این دمنوش کمک به درمان کیست تخمدان در بانوان است. درد رحم ناشی از عفونت یکی دیگر از مشکلاتی است که اغلب بانوان با آن روبرو هستند. این ماده خاصیت ضدالتهابی نیز دارد و به دلیل داشتن ترکیبات فنولی میتواند با عفونت و التهاب در بدن مقابله کند.
پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان
محققان به مدت ۶ ماه تاثیر مصرف و خواص چای کوهی و به لیمو را بر روی تعدادی موش آزمایشگاهی بررسی کردند. نتایج نشان میدا موشهایی که در این مدت چای چوپان میل کرده بودند، استخوانهای درشت و محکمتری نسبت به سایر موشها داشتند.
تسکین زخم و سوزش معده
اگر قرار باشد یکی از خواص بینظیر چای کوهی را نام ببریم، باید به تاثیر آن در بهبود سیستم گوارش اشاره کنیم. این ماده به سلامت معده و روده کمک زیادی میکند. به دلیل وجود چندین آنتیاکسیدان و فنول طبیعی در دمنوش چای پشمی، مصرف آن میتواند هرگونه التهاب و یا زخم معده را بهبود دهد. البته به شرط اینکه در مدت چندین هفته مصرف شود.
بیشتر بخوانید: خواص دمنوش هل برای لاغری و سلامت بدن
عوارض جانبی چای کوهی
خواص چای کوهی و به لیمو طی تحقیقات زیادی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج هیچگونه اثر سمی بودن این گیاه را نشان نمیداد. با این حال نباید در مصرف آن زیادهروی کنید.
بیشتر بخوانید: بادرنجبویه برای چی خوبه؟ . ۹ خواص دمنوش بادرنجبویه
زمان مصرف چای کوهی
برای درست کردن چای پشمی و به لیمو ابتدا ۲ قاشق غذاخوری از برگ خشک شده آن را در ۲ فنجان آب جوش بریزید و به ۱۰ دقیقه روی حرارت کتری یا سماور قرار دهید. بعد آن را همراه با لیموترش و عسل میل کنید. بهترین زمان مصرف چای کوهی صبح و شب است.