علت هوس شیرینی در بارداری چیست؟ آیا نشانه پسردار شدن است؟
هوس شیرینی جات در بارداری در بسیاری از بانوان دیده میشود. برخی آن را نشانه جنسیت جنین میدانند. حتی فکر میکنند اگر زیادی هوس ترشی و شیرینی در بارداری داشته باشند، فرزند آنها پسر میشود. در حالی که مطالعات علمی چیز دیگری را ثابت کرده است. اگر میخواهید بدانید دلیل علت هوس شیرینی در بارداری چیست تا انتها این مطلب را بخوانید.
بیشتر بخوانید: تغذیه دوران بارداری ماه به ماه | راهنمای کامل تغذیه از ماه ا۱ تا ۹
دلیل هوس شیرینی در اوایل بارداری چیست؟
همانطور که گفتیم بسیاری فکر میکنند اگر در ابتدای بارداری بیش از حد به شیرینی میل داشته باشند، فرزندشان پسر است. اما تحقیقات علمی میگوید این هوس و ویارها تحت تاثیر هورمونهای بدن است. در دوران بارداری هورمونهای بدن بانوان تغییر زیادی میکند.
هورمون پروژسترون، استروژن و … در این دوران کم و زیاد میشوند. بنابراین باعث تغییر عادات غذایی میشوند. برای مثال بسیاری از بانوان ممکن است غذاهایی را که پیشتر دوست داشتند، در بارداری از آن دوری کنند. حتی بوی این غذاها هم باعث حالت تهوع در بانوان باردار نیز میشود.
یکی از دلایل هوس شیرینی جات در بارداری افزایش حس بویایی و تغییر حس چشایی نیز هست. در این دوره بانوان باردار بهشدت حس بویایی قوی پیدا میکنند. به همین دلیل میلشان برای مصرف برخی از غذاها بیشتر از قبل می شود.
هوس شیرینی در بارداری و جنسیت جنین
گاهی کمبود برخی از مواد مغذی در بدن باعث افزایش میل به شیرینی در بانوان باردار میشود. کمآبی یکی از دلایل شایعی است که در افراد عادی هم میل به شیرینی را زیاد میکند. در بانوان هم میتواند این عامل به افزایش هوس شیرینی جات در بارداری شود.
در واقع اگر بخواهیم علمی به موضوع نگاه کنیم هیچ ارتباطی بین هوس شیرینی در بارداری و جنسیت وجود ندارد. بلکه این کمبود برخی از مواد غذایی است که باعث بروز میل به شیرینی میشود.
کاهش میزان پروتئین بدن
یکی از دلایل شایع هوش شیرینی در دوران بارداری کاهش میزان پروتئین بدن است. بسیاری از بانوان به دلیل امتناع از مصرف انواع گوشت (مرغ و بوقلمون)، تخم مرغ و لبنیات در این دوره به کمبود پروتئین مبتلا میشوند. وقتی سطح پروتئین در بدن کاهش یابد، باعث افزایش سطح قندخون نیز میشود. به همین دلیل است که فوری احساس نیاز به مصرف شیرینی در بانوان باردار ایجاد میشود.
بیشتر بخوانید: کم خونی در بارداری / انواع کم خونی / عوارض + راههای درمان
مصرف غذاهای شور
یکی دیگر از دلایل هوس شیرینی در اوایل بارداری مصرف بیش از حد شوریهاست. اگر میزان سدیم بدن افزایش یابد، تاثیر گلوکز در خون را خنثی میکند. در نتیجه بدن بیشتر به غذاهای شیرین میل پیدا میکند. به همین دلیل توصیه اکید ما اینست که در دوره بارداری حتی با وجود میل به شوریها از مصرف بیش از حد نمک خودداری کنید. زیرا به صورت خودکار میل به شیرینیها را بیشتر میکند.
کم آبی بدن و افزایش میل به شیرینی خوردن
یکی دیگر از دلایل علمی هوس شیرینی جات در بارداری کمآبی بدن است. در طی روز یک زن باردار باید به طور متوسط ۷ لیوان آب میل کند. البته این میزان به وزن و قد هم مرتبط است. بهترین راه برای تشخیص کمآبی بدن توجه به رنگ ادرار است. اگر رنگ ادرار زرد پررنگ شود، نشانهای از کم آبی است. پس میتواند دلیل افزایش میل به شیرینی جات باشد.
تاثیر شیرینی بر جنین
اما حالا که هوس شیرینی جات در بارداری به اثبات رسید و هیچ ارتباطی با جنسیت جنین پیدا نکرد، آیا بر روی سلامت جنین تاثیر منفی میگذارد؟ بدون شک افزایش یکی از مواد مغذی در بدن و کاهش سایر مواد معدنی باعث بروز مشکلات جبران ناپذیری میشود.
اولین تاثیر شیرینیجات بر جنین ابتلا مادر به کبد چرب، دیابت بارداری و افزایش وزن است. البته سایر مشکلاتی که برای جنین ایجاد میشوند عبارتند از:
لاغر شدن جنین
برخلاف تصور رایج افزایش هوس به خوردن شیرینی جات در بارداری باعث چاق شدن فرزند نمیشود. بلکه حتی ممکن است باعث ضعیفتر شدن و لاغری بیش از حد نوزاد در زمان تولد شود.
ابتلا کودک به بیماریهای قلبی
براساس نظر متخصصان، کودکانی که مادرانشان در طی دوران بارداری به دیابت مبتلا بودهاند، بیشتر در معرض بیماریهای قلبی قرار دارند. اگر میزان مصرف شیرینیجات در دوره بارداری بیش از حد باشد، ممکن است این عارضه خود را از اولین ۷ سالگی هم نشان دهد. غذاهای حاوی قند ساختار رگهای خونی جنین را تغییر میدهد.
احتمال ابتلا به زایمان زودرس
یکی دیگر از تاثیرات شیرینیجات بر جنین ابتلا به زایمان زودرس است. در شرایطی که مادر به دیابت و یا فشارخون مبتلا شود، تنها راه خارج کردن نوزاد از شکم مادر است. در غیر این صورت خطر زیادی مادر و جنین را تهدید میکند. کودکان زودرس هم باید برای مدت زیادی تحت مراقب پزشکی قرار بگیرند.