۱۰ مورد از فواید دانه کتان، با ارزش غذایی بسیار بالا

در این مقاله خواص درمانی دانه کتان را برسی خواهیم کرد. دانه کتان در طول تاریخ به دلیل دارا بودن خواص درمانی بی‌نظیر همواره مورد توجه قرار گرفته است. و در سراسر جهان این ماده جزئی از رژیم غذایی مردم بوده است. اکنون نیز محققان زیادی به ارزش غذایی بسیار بالای آن پی برده‌اند. و سعی می‌کنند این ماده مغذی را به برنامه غذایی انسان‌ها اضافه کنند. در این مقاله ۱۰ مورد از خواص شگفت انگیز تخم کتان را با هم بررسی می‌کنیم. با تیم کرفس همراه باشید.

در این مقاله می‌خوانیم :

  • سرشار از امگا۳ و سلامت قلب
  • خواص آنتی اکسیدانی بالا
  • فیبر بالا برای کاهش وزن بیشتر
  • کاهش سطح کلسترول
  • کاهش فشارخون

و….

۱. تخم کتان سرشار از مواد مغذی مورد نیاز بدن

بذر کتان یکی از قدیمی ترین محصولات زراعی به شمار می‌رود. دو نوع از این دانه روغنی وجود دارد. دانه کتان قهوه‌ای و طلایی. که هر دو نوع به یک اندازه دارای فواید سلامتی هستند. یک قاشق غذاخوری تخم کتان که حدود ۷ گرم وزن دارد، سرشار از انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی است. این مقدار حاوی مقادیر مناسبی از انواع پروتئین‌ها، فیبر و اسید‌های چرب امگا ۳ نیز می‌باشد. این ماده همچنین سرشار از فولات، کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم و انواع کربوهیدرات است. در هر ۷ گرم تخم کتان ۳۷ کالری انرژی نیز وجود دارد. تخم کتان به دلیل مواد تشکیل دهنده آن برای سلامتی بسیار مفید است. و مصرف روزانه ۱ قاشق غذاخوری دانه کتان می‌تواند به خوبی مواد مورد نیاز بدن را تامین کند.

Brown and golden flaxseed

۲. کمک به سلامت قلب

چون دانه‌‌های کتان یک منبع سرشار از امگا ۳ هستند، برای سلامت قلب بسیار مفیدند. چربی‌های امگا ۳ برای عملکرد مناسب بدن بسیار ضروری هستند. و تامین آن‌ها از طریق رژیم غذایی بسیار مهم است. مصرف تخم کتان از رسوب کلسترول در رگ‌های خونی قلب جلوگیری می‌کند. و باعث کاهش التهاب در شریان‌ها می‌شود. در واقع مصرف تخم کتان خطر حمله قلبی و حتی سکته مغذی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

یکی دیگر از خواص دانه کتان ، کمک به سلامت چشم و تقویت بینایی است.

تقویت چشم “۱۲ خوراکی سالم و طبیعی برای تقویت بینایی”

۳. کاهش خطر ابتلا به سرطان

دانه کتان سرشار از لیگنان است. این یک ماده گیاهی است. که خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. به همین دلیل است که تخم کتان خاصیت ضد سرطانی دارد. و به سلامتی بدن کمک می‌کند. افرادی که تخم کتان مصرف می‌کنند کمتر در خطر ابتلا به سرطان‌های مختلف قرار می‌گیرند.

لیگنان یک ماده گیاهی با خواص آنتی اکسیدانی است. که در تخم کتان به مقدار زیادی موجود است.

۴. تامین فیبر مورد نیاز بدن با دانه کتان

تامین فیبر از آن نظر دارای اهمیت است که تاثیر زیادی بر سلامت دستگاه گوارش دارد. فیبر موجود در تخم کتان باعث سلامت روده‌ها و عملکرد مناسب آن‌ها می‌شود. و سرعت هضم را افزایش می‌دهد. فیبر همچنین باعث جلوگیری از بروز بیماری یبوست و سندروم روده تحریک پذیر می‌شود. فیبر موجود در این ماده به کنترل قند خون و کاهش سطح کلسترول بدن نیز کمک می‌کند.

۵. کاهش سطح کلسترول خون در افراد مبتلا به کلسترول بالا

یکی دیگر از فواید تخم کتان، کمک کردن به کاهش کلسترول خون است. مصرف روزانه یک الی سه قاشق غذاخوری دانه کتان باعث می‌شود سطح کلسترول خون در افراد مبتلا به این بیماری کاهش یابد. و در عوض کلسترول خوب (HDL) را در بدن افزایش می‌دهد. مصرف دانه کتان همچنین برای کاهش وزن نیز مفید است. و بسیاری از افراد از دانه کتان برای لاغری استفاده می‌کنند.

Properties of flaxseed oil

مصرف روزانه یک الی سه قاشق غذاخوری دانه کتان باعث می‌شود سطح کلسترول خون در افراد مبتلا به این بیماری کاهش یابد. البته زیرنظر پزشک!

۶. تخم کتان برای کمک به کاهش فشار خون

تحقیقات زیادی نشان می‌دهند که دانه کتان دارای توانایی طبیعی در کاهش فشارخون در افراد مبتلا به فشارخون بالا است. بنابراین افراد مبتلا به این بیماری می‌توانند زیر نظر پزشک خود این ماده خوراکی را مصرف کنند. دانه کتان در کنار داروهایی که مصرف می‌کنند، کمک زیادی به کاهش فشار خون آن‌ها می‌کند.

۷. حاوی پروتئین با کیفیت بالا

تخم کتان منبع مناسبی برای پروتئین‌های گیاهی مفید با کیفیت بالا است. که تاثیرات زیادی بر سلامتی انسان دارند. به گفته محققان مصرف این پروتئین‌ها باعث بهبود وضعیت سیستم دفاعی بدن می‌شوند. و به کاهش کلسترول و کاهش رشد تومور‌های سرطانی کمک می‌کنند. و همچنین خاصیت ضد قارچی دارند. مصرف روزانه دانه کتان کمک زیادی به سلامتی بدن می‌کند. همچنین دانه کتان برای لاغری بسیار مفید است.

تخم کتان منبع مناسبی برای پروتئین‌های گیاهی مفید با کیفیت بالا است.

۸. کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲

برخی تحقیقات انجام شده این موضوع را ثابت می‌کنند. که مصرف روزانه ۲۰ الی ۳۰ گرم دانه کتان در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ زیر نظر پزشک، موجب کنترل قند خون در این افراد می‌شود. به طور کلی این ماده برای افراد مبتلا به دیابت مفید خواهد بود. اما برای مصرف آن باید با پزشک خود مشورت داشته باشند.

۹. کمک به کاهش اشتها

تخم کتان کمک قابل توجهی به احساس سیری و کاهش اشتها می‌کند. و به همین دلیل یک گزینه مناسب برای کاهش وزن به شمار می‌رود. در واقع دانه‌ کتان مدت زیادی احساس سیری در فرد ایجاد می‌کند. به طور کلی دانه کتان برای لاغری مناسب است.

دانه‌ کتان مدت زیادی احساس سیری در فرد ایجاد می‌کند و برای لاغری مناسب است.

Flaxseed in smoothies and salads

۱۰. دانه کتان همه کاره با قابلیت ترکیب پذیری بالا

تخم کتان یا روغن آن را می‌توانید به اکثر غذاهای رایج اضافه کنید. و از خواص بی‌نظیر آن بهره‌مند شوید. پودر آن را می‌توان به نوشیدنی‌ها اضافه کرد. دانه‌ کتان را می‌توان همراه اکثر سالاد‌ها و اسموتی‌ها مصرف کرد. همچنین می‌توانید آن‌ها را به انواع سوپ‌ها و ماست اضافه کنید. و از خواص بی‌نظیر آن لذت ببرید. دانه‌های کتان همه کاره هستند.و و به راحتی به رژیم غذایی شما اضافه می‌شوند. و یا حتی با پودر آن انواع نان و شیرینی درست کنید.

در این مقاله می‌توانید طرز تهیه گرانولای خانگی با دانه کتان را ببینید.

وقتی صحبت از سلامت خوراکی‌ها می‌شود، دانه کتان در این میان بسیار پر مدعا است. مصرف روزانه ۱ الی ۳ قاشق غذاخوری تخم کتان به خوبی مواد مورد نیاز بدن را تامین می‌کند. و باعث بهبود عملکرد بدن می‌شود. امیدواریم خواندن این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *