خواص استویا چیست؟

استویا چیست؟

گیاه استویا گیاهی است که اولین بار ۱۵۰۰ سال قبل توسط بومیان آمریکای جنوبی کشف شد و به آن لقب سبزی شیرین را دادند. از این گیاه در سال‌های اخیر به عنوان یک شیرین‌کننده طبیعی و بدون ماده افزودنی در صنایع غذایی استفاده می‌شود.

برخی از افراد نگران این هستند که هیچ چیزی به اندازه شکر یا قند نمی‌تواند طعم کافی شیرینی را به آنها بدهد که باید به آنها گفت در اشتباه هستند! گلوکوزید موجود در این گیاه حدود ۲۰۰ برابر شیرین‌تر از شکر است. این در حالی است که این شیرین‌کننده تنها عصاره برگ‌های این گیاه است و نه تمام آن!

استویا شیرین ‌کننده در فرم‌های مختلفی چون مایع، پودر و گرانول وجود دارد.

کالری استویا

استویا یک ماده غیر مغذی است. این به این معنی است که این گیاه، هیچ کالری ندارد. بنابراین این مساله می‌تواند برای کسانی که در رژیم لاغری هستند خبر خوبی باشد. با تمام این تفاسیر، هنوز تحقیقات بر روی این گیاه به مقدار کافی قابل استناد نیست و میزان مصرف آن در هر فرد ممکن است اثر متفاوتی را بر جای بگذارد.

استویا و دیابت

خواص استویا

استویا و دیابت

۱۹ شرکت‌کننده با اندام و وزن متناسب و سالم و ۱۲ شرکت‌کننده چاق، در یک آزمایش با گیاه استویا تحت مطالعه قرار گرفتند. محققان پس از انجام این آزمایش دریافتند که سطح انسولین و گلوکز بدن هر دو گروه به طرز چشمگیری کاهش یافت. این در حالی است که هر دو گروه شرکت‌کننده بدون اضافه کردن کالری‌ای به بدن خود، از طعم شیرین استویا راضی بودند.

با این حال یکی از مشکلات این تحقیق این بود که نتیجه آزمایش این افراد تحت محیط آزمایشگاهی و نه محیط زندگی واقعی فرد بود.

در نهایت اما می‌توان گمان کرد که مقدار مصرف مشخصی از این گیاه تحت نظر پزشک، به درمان دیابت کمک خواهد کرد.

استویا و کلسترول

بر اساس یک مطالعه در سال ۲۰۰۹، پودر برگ استویا توانست به کنترل کلسترول خون افراد کمک کند. شرکت‌کنندگان در این مطالعه به مدت یک ماه به میزان ۴۰۰ میلی‌لیتر عصاره استویا را مصرف کردند.

این مطالعه ثابت کرد که استیویا توانسته کلسترول بد یا همان LDL و تری‌گلیسیرید را بدون هیچ‌گونه عوارض جانبی منفی کاهش دهد. همچنین HDL یا کلسترول خوب را افزایش داد.

متاسفانه در این مطالعه مشخص نشد که آیا مصرف استویا در مقادیر کمتر هم می‌تواند تاثیر مشابه داشته باشد یا خیر.

مضرات استویا

مضرات استویا

به طور کلی گلوکوزیدهای استویا که نام دیگر آنها Reb-A است، بی‌خطر شناخته شده‌اند. اما این اطلاعات در مورد کل برگ‌

نیست. زیرا هنوز تحقیقات جامعی در این زمینه صورت نگرفته است.

گزارش‌هایی وجود دارد که گیاه خام آن ممکن است به کلیه‌ها، سیستم تولید مثل و سیستم قلبی عروقی آسیب برساند. این گیاه همچنین ممکن است فشار خون پایین را تشدید کند و یا با داروهایی که قند خون را پایین می‌آورند، در تداخل باشد.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۵ نشان داد که یک ارتباط احتمالی میان شیرین‌کننده‌های غیر مغذی مانند این گیاه باعث اختلال در فلور روده می‌شود. این مطالعه همچنین نشان می‌دهد شیرین‌کننده‌های غیر مغذی ممکن است باعث عدم تحمل گلوکز و اختلالات متابولیکی نیز شود.

طریقه مصرف استویا

بسیاری از افراد در مورد طریقه مصرف استویا سوالاتی دارند که در ادامه در مورد انواع مصرف آن توضیح خواهیم داد. از عصاره این گیاه یا برگ‌های آن می‌توان در یک دمنوش گیاهی و یا از آن در تهیه شیرینی بدون شکر و رژیمی استفاده کرد.

طرز تهیه دمنوش استویا

 طرز تهیه دمنوش استویا

مواد لازم:

یک قاشق چای‌خوری آویشن

یک قاشق چای‌خوری برگ تازه این گیاه

یک فنجان آب

آب را در یک قابلمه به آرامی بجوشانید. زمانی که آب به نقطه جوش رسید، برگ‌های آویشن و این شیرین کننده طبیعی را به آن اضافه کنید. سپس در قابلمه را به مدت ۱۰ دقیقه بگذارید. پس از این زمان، دمنوش شما آماده سرو است.

طرز تهیه شیرینی استویا

طرز تهیه شیرینی رژیمی با عصاره این گیاه را در این مقاله می‌توانید بخوانید.

استویا را از کجا بخریم؟

تا چند سال پیش این ماده غذایی نه تنها چندان شناخته شده نبود، بلکه به راحتی در دسترس عموم نیز نبود. اما این روزها تنها با یک جستجوی ساده در موتورهای جستجوگر به فروشگاه‌هایی برمی‌خورید که این گیاه را به فروش می‌رسانند.

بسیاری از افراد به دنبال روش‌ها و طرز تهیه عصاره استویا هستند که بهتر است به جای انجام این کار در منزل، محصول آماده آن را تهیه کنید تا از خطرات احتمالی عصاره آن جلوگیری کنید.

منبع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *