۷ مورد از خواص ژل رویال برای بدن و نحوه مصرف آن
ژله رویال مادهای ژلاتینی است که توسط زنبورهای عسل برای تغذیه زنبورهای ملکه و زنبورهای جوان تولید میشود. این ماده خاصیت دارویی دارد و برای درمان بسیاری از بیماریهای جسمی و مزمن استفاده میشود. یکی از کاربردهای ژل رویال برای ناباروری است. همچنین از این ماده برای جوانسازی پوست هم استفاده میشود. گرده گل برای لاغری مفید است و به سلامت بدن کمک زیادی میکند. در ادامه به خواص ژل رویال و نحوه مصرف آن میپردازیم. پس تا انتهای این مطلب با کرفس همراه شوید.
خواص ژل رویال چیست؟
گرده گل حاوی مواد مغذی بیشماری است. این ماده حاوی مقدار زیادی پروتئین، چربی و کربوهیدرات است. هنوز ترکیبات شیمیایی این ماده ارزشمند به طور کامل شناخته نشده است. اما تصور غالب محققان این است که تاثیرات مثبت آن ناشی از پروتئینها و اسیدهای چرب است.
در این ماده نوعی پروتئین به نامه گلیکوپروتئین و انواع ویتامینهای گروه B است. برخی از مواد معدنی کمیاب هم در ژل رویال یافت میشود. خاصیت ژل رویال برای بدن به دلیل وجود مواد مغذی زیر است:
- تیامین (B1)
- ریبوفلاوین (B2)
- اسید پانتوتنیک (B5)
- پیریدوکسین (B6)
- نیاسین (B3)
- اسید فولیک (B9)
- اینوزیتول (B8)
- بیوتین (B7)
همه این مواد مغذی برای سلامت بدن ضرورت دارند.
خاصیت ضد التهابی ژل رویال
یکی از خواص فراورده های زنبور عسل، تقویت سیستم ایمنی بدن است. طبق گفته محققان ژل رویال باعث کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو در بدن میشود. در مطالعات آزمایشگاهی متعدد مشخص شد که اسید آمینه، اسیدهای چرب و ترکیبات فنی موجود در این ماده تاثیر آنتیاکسیدان قوی بر روی بدن دارد.
مصرف ژل رویال میتواند تاثیر رادیکالهای آزاد بر روی بدن را خنثی کند.
بهبود وضعیت بیماری قلبی
یکی دیگر از خواص ژل رویال ، تاثیر بر سطح کلسترول خون است. به همین دلیل خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. مطالعات زیادی نشان میدهد که این ماده بر روی دفع کلسترول مضر خون تاثیر مثبت میگذارد. هنوز مکانیسم این تاثیر گرده گل مشخص نشده است. اما یک مطالعه ۱۲ هفتهای نشان داد در خرگوشهایی که ژل رویال را مصرف کردند، به طور قابل توجهی میزان کلسترول مضر خون آنها تا ۲۸ درصد کاهش یافت.
خواص ژل رویال برای پوست
یکی خاصیت ژل رویال برای بدن کمک به بهبود زخم و ترمیم پوست آسیب دیده است. این ماده هم میتواند به صورت خوراکی و هم به صورت پماد موضعی مصرف شود. در صورت ابتلا به هرگونه بیماری پوستی توصیه میشود از این ماده استفاده کنید. از آنجایی که ژل رویال خاصیت ضدباکتریایی دارد، از عفونت زخم پیشگیری میکند.
حتی این ماده به دلیل اینکه حاوی مقدار زیادی پروتئین است، در تولید کلاژن تاثیر میگذارد. کلاژن عامل اصلی حفظ سلامت و جوانی پوست است. به همین دلیل یکی از خواص ژل رویال برای پوست، کمک به سلامت و جوانسازی پوست صورت در خانه است.
کاهش و کنترل فشارخون
وجود پروتئینهای خاص در گرده گل آن را به مادهای دارویی برای کنترل فشارخون تبدیل کرده است. یکی از خواص ژل رویال کمک به سیستم قلب و بهبود سیستم گردش خون است. چندین مطالعه آزمایشگاهی نشان داده است که پروتئینهای خاص موجود در این ماده باعث شل شدن سلولهای عضلانی میشودو
بنابراین اگر به درمان گرفتگی عضلات نیاز داشته باشید، ژله رویال یک داروی خانگی برای شماست. البته تاثیر آن بر روی کنترل فشارخون به تحقیقات بیشتری نیاز دارد.
کنترل قندخون عصبی
اگر افزایش قندخون یا دیابت به دلیل مشکلات عصبی باشد و یا به دیابت عصبی مبتلا باشید، مصرف گرده گل را به شما توصیه میکنیم. یک خاصیت ژل رویال برای بدن کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب است. از سوی دیگر قندخون ناشی از استرس و حالت عصبی را نیز درمان میکند.
مطالعات کمی برای بررسی تاثیر ژل رویال بر روی دیابت صورت گرفته است. اما همین مطالعات نشان میداد که مصرف ژل رویال میتواند تا حدود ۲۰ درصد قندخون ناشتا را کاهش دهد.
بهبود عملکرد مغز
شاید بگویید در بررسی خواص ژل رویال کمی زیادهروی میکنیم. اما جالب است بدانید این ماده به دلیل خاصیت آنتیاکسیدانی میتواند به بهبود عملکرد مغز هم کمک کند. از آنجایی که گرده گل حاوی مواد مغذی ارزشمندی است و میزان استرس را نیز کنترل میکند، در تقویت قدرت بازیابی اطلاعات و حافظه هم تاثیر مثبت بر جای میگذارد.
درمان خشکی مزمن چشم
یک خاصیت ژل رویال برای بدن میتواند افزایش ترشحات اشک و درمان خشکی چشم باشد. اگر این ماده را به صورت خوراکی مصرف کنید، میتواند خشکی چشم را برطرف کند. از آنجایی که این ماده از زنبور عسل بدست میآید، غدد اشکی داخل چشم را تقویت میکند. افرادی که بیش از حد در مقابل رایانه هستند و یا از گوشی همراه زیاد استفاده میکنند، در معرض ابتلا به خشکی و قرمزی چشم هستند.
نحوه مصرف ژل رویال
این ماده میتواند به صورت خوراکی و یا موضعی استفاده شود. در هر دو صورت، خاصیت خود را برای سلامت بدن به همراه دارد. این ماده به صورت داروی خوراکی (پودر یا کپسول) هم در دسترس است. در طی روز نباید بیش از ۳۰۰ – ۶۰۰ میلی گرم از آن را مصرف کنید.
منبع: healthline