خواص شیره انگور یا دوشاب انگور برای سلامت بدن
شیره انگور یا دوشاب انگور مادهای خوراکی که از آب انگور بدست میآید. این مایع خوشمزه و شیرین اغلب در شهرهایی که درخت انگور پرورش میدهند، تهیه میشود. طرز تهیه شیره انگور به این صورت است که از نوعی خاک سفید قلیایی برای آن استفاده میکنند. به طوری که اضافه کردن این خاک باعث تهنشین شدن تفالهها و تصفیه شدن آب انگور میشود. سپس آب انگور را از صافی رد کرده و آن را میجوشانند تا غلیظ شود. این ماده خواص زیادی دارد که در ادامه به آن میپردازیم.
خواص شیره انگور برای بدن
شیره انگور حاوی مواد معدنی و ویتامینهای زیادی است که همانند انگور تازه عمل میکند. از جمله املاح موجود در این ماده میتوان به کلسیم، فسفر، منیزیم، آهن، ویتامینهای B، A و C اشاره کنیم. به همین دلیل یک ماده مغذی برای درمان کمخونی و پوکی استخوان است.
بهترین زمان خوردن شیره انگور
بهترین زمان برای خوردن دوشاب انگور در زمان صبحانه و یا میان وعده است. در بین ایرانیان شیره انگور با ارده مصرف میشود. در واقع ارده شیره یکی از بهترین غذاهای برای وعده صبحانه است. خوردن این دو ماده با هم هیچ ضرر یا آسیبی را به دنبال ندارد. در مقاله دیگری به خواص ارده شیره پرداختهایم.
پیشگیری از پوکی استخوان با شیره انگور
یکی از خواص دوشاب انگور افزایش استحکام استخوانهاست. از آنجایی که شیره انگور منبعی سرشاری از کلسیم است، به بهبود وضعیت استخوانها کمک میکند. از سوی دیگر برای سلامت دندانها هم مفید است. این ماده غذایی باعث افزایش انقباض ماهیچهها هم میشود. بانوانی که در دوران یائسگی قرار دارند، احتمال ابتلا به پوکی استخوان در آنها بالاست. به همین دلیل توصیه میشود شیره انگور مصرف کنند.
انگور یک خوراکی ضدالتهاب است…
افزایش میل جنسی با دوشاب انگور
یکی از خواص شیره انگور افزایش تمایلات جنسی است. از آنجایی که مصرف این ماده غذایی باعث تولید هورمونهای جنسی در بدن میشود، میل جنسی را افزایش میدهد. در واقع دوشاب انگور یک ماده
تقویت سیستم گوارش
شیره انگور غذایی مقوی برای تقویت سیستم گوارش هم محسوب میشود. این غذا باعث نرم شده روده و افزایش تحریکات این عضو است. با مصرف شیره انگور در زمان صبح، یبوست درمان میشود. همچنین مصرف شیره انگور به تسکین معده درد هم کمک زیادی میکند.
فواید شیره انگور برای بارداری
یکی دیگر از خواص دوشاب انگور برای بانوان باردار است. از آنجایی که شیره انگور حاوی کلسیم، پتاسیم، منیزیم و آهن است، میتواند نیازهای یک زن باردار را تأمین کند. مواد معدنی موجود در شیره انگور حتی برای دوران شیردهی هم به بدن مادر و نوزاد کمک زیادی میکند. پتاسیم موجود در این ماده غذایی از افزایش فشارخون پیشگیری میکند. آهن شیره انگور هم در رفع کمخونی مادران باردار مؤثر است.
مصرف شیره ی انگور می تواند نیازهای روزانه ی بدن را به کلسیم، پتاسیم، منیزیوم، و آهن برآورده کند. شیره ی انگور به دلیل میزان بالایی مواد معدنی موجود، می تواند برای دوران بارداری، شیردهی، و بازیابی از انواع بیماری ها بسیار مفید باشد.
شیره انگور برای کم خونی
از آنجایی که دوشاب انگور حاوی مقدار زیادی آهن است، به درمان کمخونی کمک زیادی میکند. میزان آهن موجود در این ماده غذایی به حدی است که میتواند یک سوم از نیاز روزانه یک فرد بالغم را تأمین کند. البته طریقه مصرف شیره انگور برای کم خونی هم اهمیت دارد. این ماده غذایی را با چای مصرف نکنید. زیرا آهن آن از بین میرود. بهتر است یک ساعت قبل و بعد از آن چای ننوشید.
از سوی دیگر با افزایش گلبولهای قرمز به تقویت سیستم ایمنی بدن هم کمک زیادی میکند.
افزایش انرژی در زمان کاهش وزن
اگر قصد کاهش وزن را دارید، شیره انگور را در رژیم غذایی خود قرار دهید. یکی از خواص شیره انگور تأمین انرژی بدن است. بنابراین با خوردن این ماده مقوی تا مدتها احساس سیری میکنید و بدن انرژی لازم برای فعالیتهای روزانه را دارد. همچنین برای فصل سرد زمستان که بدن ضعیف میشود، میتوانید شیره انگور بخورید تا از سرما در امان بمانید.
فواید شیره انگور برای دوران قاعدگی
بانوان در دوره قاعدگی اغلب با کمبود آهن روبرو میشوند. مصرف غذاهایی که حاوی آهن باشد، میتواند تا حدی این مشکل را برطرف کند. شیره انگور برای کم خونی ناشی از قاعدگی یک غذای بینظیر و سبک است. همچنین کلسیم و منیزیم موجود در این ماده غذایی هم از ایجاد لختههای خونی در دوران قاعدگی پیشگیری میکند. همچنین مصرف شیره در دوران قاعدگی باعث محافظت از ماهیچههای رحم میشود.
مضرات شیره انگور چیست؟
خوردن شیره انگور برای افراد دیابتی کمی مضر است. این افراد باید بدانند که زیادهروی در خوردن هر نوع غذای شیرین باعث بالا رفتن گلوکز خونشان میشود. پس با این استدلال که شیره انگور شیرینی طبیعی دارد، این ماده غذایی را بیش از حد مصرف نکنند. خوردن ۲ قاشق غذاخوری شیره انگور در هفته برای دیابتیها کافی است.