خواص خرمالو

خرمالو از میوه‌های خوشمزه پاییزی است که طعمی شیرین دارد. این میوه درای خواص بسیار زیادی است و در عین خوشمزه بودن دارای خواص درمانی بسیار فراوانی است. این میوه بیشتر متعلق به مناطق گرمسیری است و فقط تعداد کمی از آن‌ها در آب و هوای معتدل قابلیت رشد دارند. با کرفس همراه باشید تا بیشتر در مورد فواید و خواص خرمالو با شما صحبت کنیم.

چند نوع خرمالو داریم؟

خرمالو انواع مختلفی دارد که در مناطق مختلف با رنگ‌هایی متفاوت است. مثل خرمالوی ژاپنی که بسیار خوشمزه است و یا خرمالوی آرمیکایی که به رنگ سیاه است. خرمالوی متعلق به فیلیپین هم به رنگ قرمز روشن است. اما به طور کلی خرمالوها گس و غیرگس هستند و خرمالو گس قابل خوردن نیست چون حاوی سطح بالایی از تانین هستند . در حالی که غیر گس آن، به هنگام رسیدن تانین را از دست می دهند. این میوه به شکل خام و یا خشک شده می‌تواند در انواع دسرها و غذاها اضافه شود.

خواص خرمالو؛ میوه‌ای با هزار و یک خاصیت:

خرمالو طبعی گرم و تر دارد و می‌توان گفت کالری بالایی دارد. (۱۰۰ گرم خرمالو ۷۰ کالری فراهم می کند) اما چربی بسیار اندکی دارد. خرمالو دارای مقادیر قابل توجهی ویتامین‌های B3 ،B2، B1 و C است و مواد معدنی مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر و پتاسیم و مقداری نیز سلولز را در خود جای داده است. آنتی اکسیدان‌های این میوه سبب می‌شود شما در برابر بیماری‌های مختلفی مانند بیماری‌های قلبی عروقی و برخی از سرطان‌ها ایمن باشید.در این قسمت در مورد خواص خرمالو بیشتر برای شما صحبت می‌کنیم.

تقویت قوه‌ی بینایی با خواص خرمالو

خرمالو با داشتن مقادیر زیادی از ویتامین A می‌تواند به قوه‌ی بینایی شما کمک کند.

تاثیر خرمالو روی سلامت قلب

شاید تعجب کنید اما میوه‌ی خرمالو با داشتن تانن عملکرد قلب را بهبود می‌بخشد. همچنین سبب کاهش میزان کلسترول بد یا LDL در بدن شما می‌شود و به این ترتیب از بروز بیماری‌های قلبی در شما پیشگیری می‌کند. در ۱۰۰ گرم خرمالو ۱۶۰ میلی گرم و در یک عدد آن که حدودا ۱۶۸ گرم است حدود ۲۷۰ میلی‌گرم پتاسیم وجود دارد که برای بیماران قلبی بسیار مناسب است.

با خرمالو به جنگ با سرطان بروید

خرمالو منبع بسیار خوبی از آنتی اکسیدان‌هاست و به محدود کردن رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند. محدود شدن آن‌ها سبب عدم بروز سرطان در افراد می‌شود. وجود ویتامین A، و همچنین شیبول و بتولینیک اسید، باعث تقویت خواص ضد سرطان این میوه است.

خرمالو موثر برای درمان کم خونی

مس یکی دیگر از مواد معدنی موجود در خرمالو است که می تواند باعث افزایش گلبول‌های قرمز خون و درمان کم خونی شود.

برای کنترل فشار خون بالا خرمالو بخورید

خرمالو حاوی میزان کمی از سدیم است و سدیم بیش از اندازه سبب بروز فشارخون می‌شود. بنابراین افرادی که فشارخون بالا دارند می‌توانند با احتیاط از این میوه استفاده کنند. همچنین خرمالو حاوی پتاسیم و منیزیم است که عامل کنترل‌کننده‌ی فشارخون و کلسترول بالا هستند. حتما به میزان قند آن هم توجه کنید.

خرمالو بخورید تا سرما نخورید!

وجود ویتامین C در خرمالو سبب می‌شود تا شما در برابر سرماخوردگی و آنفولانزا بیمه باشید! کمبود این ویتامین به طور قابل توجهی سیستم ایمنی بدن را تضعیف میکند و خطر ابتلا به عفونت را افزایش میدهد. به همین دلیل دریافت کافی آن، در زمان داشتن عفونت یک ایده خوب و مناسب است.

سالم ماندن سیستم گوارش با خرمالو

فیبر در هر میوه‌ای سبب کمک کردن به حرکات روده می‌شود. استفاده از خرمالو با فیبر زیادی که دارد، می‌تواند به شما در اجابت مزاج کمک کند. در نتیجه وضعیت گوارش شما بهتر خواهد شد و وضعیت سلامتی‌تان بهبود پیدا می‌کند. فقط مراقب باشید خرمالو را ناشتا نخورید چون می تواند باعث انسداد دستگاه گوارش، درد شکمی و استفراغ شود.

خرمالو موثر در درمان سنگ کلیه

پتاسیم و کلسیم موجود در خرمالو به پاک‌سازی مثانه و کلیه کمک می‌کند و بیمارانی که با مشکلات کلیوی و سنگ کلیه دست و پنجه نرم می‌کنند می‌توانند از این میوه استفاده کنند.

برای داشتن کبد سالم خرمالو مصرف کنید

مشکل کبد چرب چیزی است که افراد زیادی با آن درگیر هستند و میوه خرمالو می‌تواند به سم‌زدایی از کبد و رفع مشکل کبد چرب کمک کند.

خواص خرمالو برای زنان باردار

خرمالو برای مادران باردار و جنین گزینه‌ی بسیار خوبی است. این میوه سرشار از دو ماده معدنی مهم کلسیم و فسفر است و مصرف آن در افزایش رشد استخوان‌های جنین بسیار موثر است. همچنین خرمالو در تامین انرژی مورد نیاز زنان باردار و حتی اشخاصی که از کم‌خونی رنج می‌برند مثمرثمر است. آنتی اکسیدان‌های این میوه مقاومت بدن زنان باردار را افزایش می‌دهد.

خرمالو دکتری برای پوست و موی شماست!

خواص خرمالو بر روی جوان‌سازی و شادابی پوست کاملا اثبات شده است. بتاکاروتن موجود در آن، جریان خون سلول‌های پوست را بیشتر می‌کند برای همین هم پوستتان خوش آب و رنگ می‌شود. همچنین به شادابی موهای شما کمک می‌کند چراکه زینک موجود در آن به پرپشت شدن موهای شما کمک می‌کند. همچنین این میوه به خاطر داشتن ویتامین A  برای پوست و ناخن و موهای خشک و شکننده مفید است. خرمالو به خاطر داشتن ویتامین A و E باعث نرمی و لطافت پوست سرتان می‌شود و جلوی شوره سر را میگیرد.

خواص خرمالوی خشک شده

خرمالوی خشک شده میوه‌ای سرشار از «پکتین» است که نقش بسیار مفیدی در کاهش کلسترول خون دارد.این میوه موادمعدنی مختلف مورد نیاز بدن را مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر، منیزیم و پتاسیم تامین می‌کند؛ به همین جهت برای رشد و نمو کودکان بسیار مفید شناخته شده است.

مصرف خرمالو در کاهش وزن

اگر به دنبال میوه‌ای هستید که فیبر بالای آن سبب احساس سیری در شما شود، خرمالو بهترین گزینه است. این میوه دارای چربی بسیار اندکی است و از منابع خوب فیبر‌های غذایی محسوب می‌شود که سبب دفع راحت و رفع یبوست می‌شود. وزن یک خرمالوی متوسط در حدود ۱۶۸ گرم است و فقط ۳۱ گرم کربوهیدرات دارد. اما اگر دچار اضافه وزن هستید حواستان به میزان قند این میوه باشد.بنابراین خواص خرمالو برای افرادی که به دنبال یک برنامه غذایی خوب هستند، کم نیست.

چرا نباید روزانه بیشتر از ۲ خرمالو بخوریم؟

خرمالو با وجود تمام خواصی که دارد اما بیشتر از ۲ عدد توصیه نمی‌شود. لازم به ذکر است که خرمالوی نارس به علت داشتن ناتن زیاد، برای افرادی که یبوست دارند و یا جراحی روده داشتند مناسب نیست و باید در خوردن آن احتیاط کنند. برخی از مضرات خوردن بیش از حد خرمالو را با هم مرور می‌کنیم:

  • افراط در مصرف خرمالو موجب انسداد روده میشود.
  • خرمالو حاوی قند فراونی است که می تواند به هیپرگلیسمی در افراد مبتلا به دیابت منجر شود.
  • افرادی که فشار خون پایین دارند بهتر است در مصرف خرمالو احتیاط کنند چون ممکن است باعث کاهش ناگهانی فشار خون در افراد شود.
  • خرمالو کال در بعضی از افراد می تواند باعث واکنش‌های آلرژیک شود.

ارزش غذایی و خواص خرمالو

هر ۱۰۰ گرم خرمالو حاوی ارزش غذایی زیر است:

انرژی ۶۰ تا ۷۰ کیلوکالری

آب ۷۵.۵ گرم

فیبر ۵.۹ گرم

قند ۲۳ گرم

ویتامین ث ۷.۶ میلی‌گرم

پتاسیم ۲۱۰ میلی‌گرم

منیزیم ۱۱ میلی‌گرم

آهن ۰.۱۵ میلی‌گرم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *