رزماری چیست؟

رزماری یا اِکلیل کوهی یا رومارن نوعی گیاهی است همیشه سبز که برگ‌های سوزنی شکل دارد و متعلق به مناطق مدیترانه‌ای است. این گیاه از تیره نعناییانی چون پونه، آویشن، ریحان و اسطوخدوس است.

از گیاه رزرماری نه تنها در آشپزی و انواع و اقسام غذاها استفاده می‌شود، بلکه منبع سرشار آهن، کلسیم و ویتامین B-6 نیز به شمار می‌رود.

از این گیاه معمولا به صورت گیاه خشک شده یا عصاره پودری در بازار موجود است. این در حالی است که دمنوش رزماری، چای و عصاره‌های مایع از برگ‌های تازه یا خشک شده رزماری نیز به تازگی محبوبیت بسیاری پیدا کرده‌اند.

خواص رزماری

در مورد خواص، فواید و مضرات رزماری در طب سنتی صحبت‌های زیادی شده است. از آن برای کمک به کاهش درد عضلانی، بهبود حافظه، تقویت سیستم ایمنی و گردش خون و رشد مو کمک می‌کند.

·       آنتی اکسیدان‌ها و ترکیبات ضد التهابی

این گیاه یک منبع غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات ضد التهابی است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود گردش خون مفید هستند. مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است که رزماری سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی است که نقش مهمی در خنثی‌سازی ذرات مضر رادیکال های آزاد دارند.

·       بهبود هضم

در کشورهای اروپایی از این گیاه اغلب برای کمک به درمان سوء هاضمه استفاده می‌شود. با این حال، لازم به ذکر است که در حال حاضر شواهد علمی برای حمایت از این ادعا وجود ندارد.

·       افزایش حافظه و تمرکز

با توجه به تحقیقاتی که در مرکز درمانی پیشرفته روان‌شناختی صورت گرفته است، ثابت شده که عصاره و عطر آن می‌تواند بر بهبود تمرکز، عملکرد، سرعت و دقت فرد و به حداقل رساندن استرس آنها تاثیر به سزایی بگذارد.

روغن رزماری برای مو

·       روغن رزماری برای مو

به طور کلی روغن این گیاه یکی از بهترین روغن‌ها برای رشد و تقویت موها به شمار می‌رود. در همین راستا نیز می‌توانید با ترکیب کردن روغن رزماری با روغن نارگیل یک ماسک طبیعی و مفید برای موهای خود به دست آورید. گفته می‌شود این روغن در جلوگیری از سفید شدن زودرس مو تاثیرگذار است.

·       روغن رزماری برای ریش

گفته می‌شود که مصرف روزی دو تا سه بار از این روغن در ناحیه چانه و پشت لب، باعث رشد و تقویت مو در آقایان می‌شود.

·       روغن رزماری برای پوست

این روغن تاثیر بسزایی در کوچک کردن منافذ باز پوست، درخشان و شفاف کردن آن دارد. همچنین این روغن می‌تواند در درمان لک و قرمزی جای آکنه و جوش موثر واقع شود.

عوارض رزماری

در ۹۹٪ مواقع وقتی از این گیاه در دوزهای پایین مصرف می‌شود خطری ندارد اما مصرف دوز بالای آن می‌تواند باعث ایجاد خطرات بسیار جدی شود.

عوارض جانبی رزماری عبارتند از:

·       حالت تهوع

·       کما

·       ادم ریوی (آب آوردن ریه)

·       اسپاسم

·       سقط جنین

رزماری در غذا

رزماری در چه غذایی استفاده می شود

حالا پس از آگاهی نسبت به خواص بی‌شمار رزماری، احتمالا بسیاری از خود می‌پرسند که رزماری در چه غذایی استفاده می شود؟ شما می‌توانید به راحتی برگ‌های آن را از ساقه آن جدا کرده و پس از آب کشی و خشک کردن، برای چاشنی و طعم متفاوت به هر غذایی که دوست دارید اضافه کنید.

از آنجا که رزماری حتی زمانی که تازه است، دارای رطوبت کمی است، طعم و عطر آن کاملا بعد از خشک شدن نیز باقی می‌ماند. به علت قطور بودن برگ‌های آن  نیاز است که حتما خرد شده و خشک شده باشد. این گیاه  باید در یک ظرف دربسته و به دور از گرما و نور و در یخچال نگهداری شود. اما در صورتی که  تازه باشد، اگر در شرایط صحیح نگهداری شود تا دو هفته ماندگاری دارد. گیاه خشک آن، طعم و عطر را تا یک سال حفظ می‌کند.

رزماری را از کجا تهیه کنیم؟

رزماری تازه اغلب در بسته‌بندی‌های کوچک یا بسته‌های کوچک حاوی چند شاخه رزماری فروخته می‌شود.

منبع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *