گزنه ، ظاهری خشن و باطنی مهربان

گزنه گیاهی است با نام علمی (Urtica) که در مناطقی مانند آفریقا، آسیا، اروپا و شمال آمریکا زیاد دیده می‌شود و در برخی از نقاط ایران مانند مناطق شمالی مازندران و گیلان و همچنین اطراف تهران و کرج و به طور کلی مناطقی که در نزدیکی رودخانه هستند، به وفور می‌روید. گزنه به صورت قائم و تا ارتفاع یک متر رشد می‌کند.

گزنه، ظاهری خشن و باطنی مهربان

گزنه سرشار از ویتامین و املاح معدنی، پروتئین و اسیدآمینه است که برای انواع مشکلات جسمانی، خاصیت درمانی دارد. در این مقاله به برخی از این فواید اشاره می‌شود.

این گیاه به خاطر بافتی که در برگ و ساقه‌ی خود دارد موجب تحریک و خارش پوست بدن انسان می‌شود به همین خاطر شاید در نگاه اول گیاه جذابی به نظر نیاید، اما پس از آشنایی با خواص و معجزات آن می‌توان از آن به عنوان گیاهی مفید برای تمامی دردها نام برد. این گیاه خاصیت دارویی و درمانی فراوانی دارد که به اشکال مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. در برخی نقاط ریشه‌ی آن را در قالب قرص و کپسول، دم کرده و یا عصاره مصرف می‌کنند و در بعضی فرهنگ‌ها هم از این گیاه برای پخت سوپ و یا تهیه پنیر استفاده می‌شود.

درمان مشکلات پوستی با گزنه

اگر گیاه گزنه به صورت مستقیم با پوست برخورد کند خارش و التهاب زیادی ایجاد می‌کند، اما استفاده از آن برای درمان اگزما، جوش و آکنه پیشنهاد شده است. گزنه ضد التهاب است و اغلب به شکل ضماد برای درمان بیماری اگزما استفاده می‌شود. همچنین مصرف این گیاه باعث تنظیم چربی پوست می‌شود که در نتیجه آن احتمال بروز جوش و آکنه را کاهش می‌دهد و مصرف مداوم آن پوست را صاف و جای جوش را درمان می‌کند. از گیاه گزنه برای کاهش درد سوختگی هم استفاده می‌شود و از آنجایی که خاصیت ضد باکتریایی دارد برای از بین بردن عفونت‌های پوستی مصرف می‌گردد. از کمپرس گزنه می‌توان به عنوان مراقبت کننده‌ و زیبایی پوست استفاده کرد.

خواص گزنه

تقویت مو با گیاه گزنه

گزنه سرشار از ویتامین ب است و برای تقویت موی سر سفارش شده است. علاوه بر اینکه ریزش مو را کاهش می‌دهد و ساقه‌ی مو را تقویت می‌کند، باعث درخشندگی و ترمیم موخوره هم می‌شود. جوشانده برگ‌های تازه‌ی گزنه بهترین گزینه برای درمان ریزش مو است.

گزنه، ظاهری خشن و باطنی مهربان

گیاه گزنه، دوستی برای بانوان

این گیاه برای خانم‌ها و دردهای مربوط به قاعدگی بسیار مفید است چون این گیاه درمانگر بوده و در عین حال که خونریزی‌های شدید را کاهش می‌دهد، آهن زیادی را به بدن جذب می‌کند، نفخ و گرفتگی‌های دردناک پیش از قاعدگی را کاهش می‌دهد و در نتیجه یک دوره‌ی قاعدگی آرام و کم دردسر را برای خانم‌ها فراهم می‌کند. وجود ویتامین ب و ث در گزنه از دیگر مکمل‌هایی است که باعث می‌شود این گیاه در تغذیه مهم‌تر جلوه می‌کند.یکی دیگر از فوائد گیاه گزنه برای خانم‌هایی است که در شرف یائسگی هستند و با علائمی گذرا مواجه می‌شوند. مصرف گزنه در این دوران تا حدودی علائم یائسگی را کاهش می‌دهد.

دمنوش گیاه گزنه نیز برای سلامت زنان باردار بسیار سفارش شده است. این دمنوش سرشار از مواد مغذی مانند آهن، کلسیم و منیزیوم است که برای سلامت بانوان در دوره‌ی بارداری بسیار مفید است. همچنین مصرف گیاه گزنه در دوره‌ی پس از زایمان باعث افزایش شیردهی در مادران می‌شود.

گزنه، ظاهری خشن و باطنی مهربان

سم‌زدایی از بدن با گزنه

مواد مغذی در گزنه باعث می‌شود این گیاه به سم‌زدایی حرفه‌ای برای بدن تبدیل شود. بدن انسان به طور معمول با مصرف انواع غذاها، سمومی را تولید می‌کند که از طریق ادرار و تعرق تا حدودی از بدن خارج می‌شود اما برای یک پاکسازی اساسی به گیاهی نیاز داریم که روند سم‌زدایی را سرعت بخشد. گیاه گزنه به دلیل مدر بودن سبب می‌شود مواد سمی از بدن دفع شوند. همچنین مواد مغذی را جذب کرده و باعث می‌شود عملیات هضم در بدن به خوبی انجام شود. گیاه گزنه با تحریک دستگاه لنفاوی در بدن و همچینن خاصیت ادرار آوری کمک می‌کند مواد سمی موجود در کلیه به سرعت از بدن خارج شده و از تشکیل سنگ کلیه هم جلوگیری می‌کند. این گیاه برای درمان بیماری‌های مجاری ادراری از جمله مشکلات مربوط به پروستات در آقایان هم سفارش شده است. اگر چه نمی‌تواند به درمان قطعی بیانجامد اما برای پیشگیری از بزرگ شدن پروستات، مصرف گزنه با تائید پزشک، راهکار مناسبی است.

همانطور که گفته شد این گیاه، با ظاهری خشن، فوائد زیادی را به همراه دارد و در موقعیت‌های مختلف می‌تواند خاصیت درمانگر خود را نشان دهد. گزنه گیاهی با میزان انرژی بالاست و با تمامی مزایایی که از آن گفته شد بهتر است از استفاده بیش از اندازه آن پرهیز شود. مصرف گیاهان دارویی نیز مانند درمان‌های دیگر می‌بایست زیر نظر متخصص صورت گیرد.

(01) دیدگاه

  1. دی ۳, ۱۳۹۸

    سلام من ی سوال داشتم کسی میدونه درصد خلوص عرق گزنه بررای هر شرکتی فرق میکنه یا نه؟ من از عرق گزنه طوبی گستر تسفاده می‌کنم

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *