چای ترش

چای از دیرباز یکی از اعضای جدانشدنی سفره ایرانی بوده و هست. در سال‌های اخیر انواع دمنوش‌ها و چای‌ها در طعم‌های مختلف نیز راه خود را به ذائقه چای‌دوست ایرانی‌ها باز کرده‌اند. یکی از آنها چای است.

خاصیت چای ترش آنقدر زیاد است که توانسته محبوبیت بسیاری را در بین مردم پیدا کند. در ادامه به فواید چای ترش به صورت خلاصه خواهیم پرداخت.

خواص چای ترش

·       سرشار از آنتی‌اکسیدان: این چای سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی است که به مبارزه با رادیکال‌های آزاد که به سلول‌های بدن آسیب می‌زنند. این چای به دلیل دارا بودن آنتی‌اکسیدان‌های قوی، از بیماری‌هایی که توسط رادیکال‌های آزاد به وجود می‌آیند، جلوگیری کند.

·       کاهش فشار خون: فشار خون در طولانی مدت می‌تواند بر قلب فشار مضاعفی وارد کند که این مساله به ضعیف شدن قلب می‌انجامد. همچنین فشار خون خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کم می‌کند.

·       کاهش چربی خون: چربی خون یکی دیگر از عوامل ابتلا به بیماری‌های قلبی است که چای می‌تواند این احتمال را کاهش دهد. در یک مطالعه ۶۰ فرد مبتلا به دیابت، یک ماه چای سیاه یا چای ترش مصرف کردند که بعد از یک ماه نتیجه این بود که تمامی افراد تحت مطالعه با کاهش چشمگیر کلسترول بد یا LDL و تری‌گلیسیرید خون روبرو شدند.

·     خواص چای ترش برای لاغری: مطالعات متعدد نشان می‌دهد که این چای به طور مستقیم بر لاغری تاثیر مثبت می‌گذارد. در یک مطالعه که بین ۳۶ شرکت‌کننده صورت گرفت، پس از یک ماه مصرف چای ، با کاهش وزن، دور کمر، شاخص توده بدنی (BMI) و چربی بدن همراه بودند.

بنابراین مصرف چای‌ترش برای لاغری، مساله‌ای کاملا علمی است که در حال حاضر محققان در حال تلاش برای تعیین دوز تاثیرگذار چای ترش بر لاغری هستند.

·     خواص چای ترش برای پوست: این چای یک منبع طبیعی برای اسید آلفاهیدروکسی (AHAs) است. اشکال شیمیایی این اسیدها می‌توانند بسیار برای پوست مضر باشند اما چون این چای منبع طبیعی این اسیدها است، برعکس می‌تواند برای پوست مفید باشد.

AHA ها به لایه‌برداری، کنترل چربی پوست و منافذ مسدود پوست کمک می‌کند. آنها همچنین در نقش یک مرطوب‌کننده قوی ظاهر شوند و و پوست را سفت و جوان‌تر سازند.

خواص چای ترش

مضرات چای ترش

این چای به طور ذاتی، ضرری برای بدن ندارد اما اگر شخصی در حال مصرف داروهای هورمونی یا دارو برای بیماری‌های خاصی چون دیابت، قلب و عروق و … است، توصیه اکید می‌شود قبل از شروع مصرف چای ترش، حتما باید با پزشک مربوطه مشورت کنید زیرا امکان تداخل دارویی، می‌تواند عوارض خطرناکی را در پی داشته باشد

چای ترش و بارداری

بر اساس مقاله‌ای که در وبسایت علمی BJOG منتشر شده است، این چای به علت خواص قاعده‌آوری، به هیچ‌وجه برای زنان باردار توصیه نمی‌شود زیرا احتمال خونریزی در آنها را بالا می‌برد.

چای ترش

طرز تهیه چای ترش برای ۴ نفر

مواد لازم برای تهیه چای ترش

۲ قاشق سوپ‌خوری چای‌ترش خشک

آب جوش

چوب دارچین/ گشنیز/ لیمو/ زنجبیل/ برگ نعناع (اختیاری)

طرز تهیه چای ترش

طرز تهیه آن مانند هر دمنوش و چای دیگری است. در قوری آب جوش، چای خشک خود را بریزید. اجازه دهید به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه بر روی حرارت بجوشد. برای اضافه کردن هر کدام از مواد اختیاری، می‌توانید آنها را هم‌زمان با با چای خشک در آب جوش بریزید تا با هم دم بکشند. فراموش نکنید که چای را به صورت سرد نیز می‌توانید مصرف کنید.

جدول ارزش غذایی چای ترش

از این چای را به عنوان یک نوشیدنی کم‌کالری و بدون کافئین می‌شناسند به همین دلیل زمان مصرف چای ترش، به خوتان بستگی دارد . هر ۱۰۰ گرم این چای دارای:

·        ۳۷ کالری 

·       ۰.۷ گرم چربی

·       ۷ گرم کربوهیدرات

·       ۰.۴ گرم پروتئین

·       ۹ میلی‌گرم پتاسیم

·       ۳ میلی‌گرم سدیم

منبع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *