مضرات هسته زردآلو | آیا مغز هسته زردآلو را بخوریم؟

هسته زردآلود به دلیل شیرین بودن اغلب توسط طرفداران این میوه مصرف می‌شود. این دانه حاوی مقدار زیادی آمیگدالین است که از آن برای درست کردن داروی درمان سرطان (لتریل) استفاده می‌شود. با این وجود گفته می‌شود مصرف این دانه به طور مکرر به بدن آسیب‌های جدی وارد می‌کند. اگر می‌خواهید بدانید چرا مصرف این دانه مضر است، تا انتهای این مطلب با ما همراه شوید.

آنچه در ادامه میخوانید:

  • چرا مصرف هسته زردآلود مضر است؟
  • تاثیر ملایم مغز هسته زردآلود بر روی بدن
  • عوارض شدید خوردن مغز هسته زردآلو
  • خطر کما رفتن و مرگ در اثر خوردن مغز هسته زردآلو
  • مغز هسته زردآلو را با چه میوه‌هایی مصرف نکنیم؟
  • مصرف هسته زردآلو در بارداری
  • نکاتی مهم برای مصرف زردآلو و هسته آن
هسته زردآلود سرطان / مضرات هسته زردآلو

چرا مصرف هسته زردآلود مضر است؟

مغز هسته زردآلود به دلیل داشتن آمیگدالین برای تولید داروی درمان سرطان کاربرد دارد. اما هر ماده غذایی که حاوی این ماده باشد، نباید به طور خودسرانه مصرف شود. همچنین این دانه حاوی مقدار زیادی گلیکوزید سیانوژن نیز هست که مسمومیت سیانیدی را ایجاد می‌کند.

یکی از مضرات هسته زردآلو ورود مقدار زیادی گلیکوزید سیانوژن به بدن است. این ماده باعث واکنش‌ آنزیم‌ها شده و هیدروژن سیانید در بدن آزاد می‌شود. سیانید موجود در این دانه همانند سیانور عمل می‌کند. به همین دلیل مصرف بیش از حد مغز هسته زردآلود به طور کلی مصرف مغز هسته زردآلود برای بدن مضر است.

تاثیر ملایم مغز هسته زردآلود بر روی بدن

وقتی به مقدار زیادی هسته زردآلو می‌خورید، تاثیر آن را به یکباره متوجه نمی‌شوید. بلکه اثرات ملایم آن بعد از یک یا دو روز خود را نشان می‌دهد. سردرد، حالت تهوع، استفراغ و احساس سرگیجه از جمله مضرات هسته زردآلو است. این علائم چندین روز بعد از خوردن این دانه خود را نشان می‌دهد.

عوارض شدید خوردن مغز هسته زردآلو

خوردن مغز هسته زردالو فقط به همین اثرات ملایم ختم نمی‌شود. محققان بر این نظرند که وجود سیانیدی موجود در این دانه تاثیر مخرب‌تری بر روی وضعیت بدن دارد. یکی از علائم با کاهش سطح هوشیاری بدن خود را نشان می‌دهد. کبودی پوست، ناخن و لب‌ها از دیگر تاثیرات خوردن مغز هسته زردآلو است. همچنین مصرف این دانه باعث کاهش فشار خون و افتادی پلک چشم می‌شود.

سیستم عصبی هم تحت تاثیر خوردن مغز هسته زردالو قرار می‌گیرد. در مواردی هم باعث ایجاد مشکل در نحوه راه رفتن می‌شود. کبد هم از دیگر اعضایی است که تحت تاثیر مغز هسته زردآلو قرار می‌گیرد.

مضرات هسته زردآلو / مصرف هسته زردآلو در بارداری

خطر کما رفتن و مرگ در اثر خوردن مغز هسته زردآلو

شاید فکر کنید مضرات هسته زردآلو فقط به همین موارد ختم می‌شود. در حالی‌که اگر بیش از حد خورده شود، ممکن است باعث به کما رفتن و حتی مرگ هم شود. اگر هسته زردآلو همراه با میوه‌های حاوی ویتامین C خورده شود، مقدار بیشتری از سیانید در بدن آزاد می‌شود. بنابر تحقیقاتی که در این زمینه صورت گرفته است، مصرف همزمان این ماده غذایی باعث افزایش اثرات سمی آن در بدن می‌شود.

مغز هسته زردآلو را با چه میوه‌هایی مصرف نکنیم؟

اگر هسته زردآلو را به تعداد کم و با فاصله چند روز مصرف کنید، خطر زیادی برای سلامت بدن ندارد. مضر هسته زردآلو وقتی خود را نشان می‌دهد که در مصرف آن زیاده روی می‌کنید. برای مثال خوردن یک مشت هسته زردآلو در یک ساعت می‌تواند باعث سردرد و سرگیجه شود.

حال اگر این دانه را همراه با هلو، کرفس، هویج و یا جوانه گندم بخورید، خطرات آن بیشتر می‌شود. این سبزیجات همزمان با مغز هسته زردالو آنزیمی را در بدن تولید می‌کند که باعث کندی مغز شده و سیانید را در بدن فعال می‌کند.

مصرف هسته زردآلو در بارداری

خوردن هسته زردالو در بارداری باعث مسمومیت شدید می‌شود. بانوان شیرده هم باید از خوردن این دانه خودداری کنند. زیرا آمیگدالین از طریق شیر وارد بدن نوزاد می‌شود. در نتیجه خطرات زیادی را برای سلامت فرزند و مادر ایجاد می‌کند. مصرف هسته زردآلو در بارداری هم باعث آسیب به سلامت مغز جنین می‌شود.

خواص هسته زردآلو / هسته زردآلود سرطان

نکاتی مهم برای مصرف زردآلو و هسته آن

اگر قصد خرید زردآلو را دارید، به رنگ آن توجه بیشتری کنید. هر چقدر که رنگ زردآلو تیره‌تر باشد، بتاکاروتن موجود در آن بیشتر است. این ماده بدن را در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. همچنین مانع از ابتلا به آب مروارید، سکته مغزی و بیماری قلبی می‌شود.

براساس نظر رایج، زردآلو یک میوه با طبع سرد است که باید بلافاصله بعد از خوردن آن، هسته را هم بخورید. زیرا هسته طبع گرمی دارد و سردی گوشت زردآلو را از بین می‌برد. در حالی که این نظر کاملاً اشتباه است. به بهانه از بین بردن طبع سرد زردآلو از خوردن مغز هسته آن خودداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *