خواص و عوارض قهوه سبز
دانه “قهوه سبز” همان دانههای قهوه (میوه) هستند که هنوز بو داده نشده اند. فرآیند بودادن دانههای قهوه باعث کاهش مقدار ماده شیمیایی آن یعنی اسید کلروژنیک می شود. بنابراین، دانههای قهوه سبز نسبت به دانههای قهوه معمولی و بوداده، دارای سطح بالاتری از اسید کلروژنیک هستند. به نظر میرسد که اسید کلروژنیک موجود در ابن قهوه دارای مزایای سلامتی است.
فواید این قهوه برای کاهش وزن پس از آن که توسط دکتر Oz در سال ۲۰۱۲ ذکر شد، محبوبیت پیدا کرد. نمایش دکتر Oz آن را به عنوان «قهوه سبزی که فورا چربی را میسوزاند» اشاره کرد و ادعا کرد که با مصرف آن هیچ ورزش یا رژیم غذایی لازم نیست. افراد چاق، دیابتی، دارای فشار خون بالا، مبتلا به بیماری آلزایمر و دارای عفونت های باکتریایی، این قهوه را می نوشند. آیا این ادعا در مورد خواص قهوه سبز واقعیت دارد؟ با ما همراه باشید تا بدانید.
۱. خواص قهوه سبز برای لاغری
همانطور که گفته شد، دانههای قهوه سبز، دانههایی از قهوه هستند که هنوز بو داده نشده اند.این دانههای قهوه حاوی مقدار بالایی از ماده شیمیایی اسید کلروژنیک است. تصور می شود که این ماده شیمیایی دارای مزایای سلامتی فراوانی باشد. درمورد فشار خون بالا، باید گفت که این ماده می تواند رگهای خونی را تحت تاثیر قرار دهد به طوری که فشار خون کاهش می یابد. برای کاهش وزن، تصور می شود که اسید کلروژنیک موجود دراین قهوه، بر چگونگی متعادل کردن قند خون و سوخت و ساز بدن تاثیر می گذارد.
۲. فشارخون بالا
تحقیقات اولیه نشان می دهد که مصرف عصاره های قهوه سبز حاوی ۵۰ تا ۱۴۰ میلی گرم اسید کلروژنیک روزانه و برای ۴ تا ۱۲ هفته می تواند فشار خون را در بزرگسالان ژاپنی دارای فشار خون متوسط و درمان نشده، کاهش دهد. فشار خون سیستولیک (نمره بالا) به میزان ۵ میلیگرم تا ۱۰ میلیمتر جیوه کاهش می یابد. فشار خون دیاستولیک (نمره پایین) نیز به میزان ۳ تا ۷ میلیمتر جیوه کاهش می یابد. چاقی: تحقیقات اولیه نشان می دهد که بزرگسالان مبتلا به چاقی که عصاره قهوه سبز مخصوص (Svetol، Naturex) را پنج بار در روز به مدت ۸ تا ۱۲ هفته مصرف می کنند، چه به تنهایی یا همراه با دستگاه قهوه جوش، به طور متوسط از ۲.۵ تا ۳.۷ کیلوگرم بیشتر از افرادی که به صورت منظم قهوه معمولی مصرف می کنند، وزن از دست می دهند. شواهد بیشتری برای میزان مناسب این قهوه برای بیماریهای آلزایمر، تیپ ۲ دیابت و سایر شرایط، مورد نیاز است.
۳. مضرات قهوه سبز چیست؟
احتمالا به طور مناسب وقتی به صورت دهانی مصرف شود، ایمن است. عصاره قهوه سبز نیز که به میزان ۴۸۰ میلی گرم در روز مصرف شده باشد تا حداکثر ۱۲ هفته ایمن است. همچنین یک عصاره قهوه مخصوص سبز (Svetol, Naturex, South Hackensack, NJ) در دوزهای تا ۲۰۰ میلی گرم پنج بار در روز تا ۱۲ هفته استفاده شده است، ایمن معرفی شده است. مهم این است که بدانید این قهوه نیز حاوی کافئین، مشابه قهوه معمولی است. بنابراین، قهوه سبز نیز می تواند عوارض جانبی ناشی از کافئین را مشابه قهوه معمولی ایجاد کند. کافئین می تواند بی خوابی، برافروختگی و خارش، ناراحتیهای معده، تهوع و استفراغ، افزایش تپش قلب و میزان تنفس بالا و سایر عوارض جانبی ایجاد کند. مصرف مقادیر زیاد قهوه نیز ممکن است باعث سردرد، اضطراب، تحریک، زنگ زدن در گوش و ضربان قلب نامنظم شود.
احتیاط و هشدارهای ویژه:
قهوه سبز در بارداری و شیردهی
اگر باردار بوده و یا شیردهی دارید، اطلاعات کافی در مورد ایمنی مصرف این قهوه وجود ندارد. ایمن بمانید و از مصرف آن اجتناب کنید.
مقدار غیر طبیعی سطح هموسیستئین
مصرف یک دوز بالا از اسید کلروژنیک برای مدت کوتاه باعث افزایش سطح هموسیستئین پلاسما میشود که ممکن است با بیماریهایی مانند بیماری قلبی همراه باشد.
اختلال اضطراب
کافئین موجود در قهوه سبز باعث بدتر شدن اضطراب می شود.
اختلالات خونریزی با خوردن قهوه سبز
نگرانیهایی وجود دارد که کافئین موجود در قهوه سبز باعث بدتر شدن اختلالات خونریزی میشود.
عوارض قهوه سبز برای دیابت
برخی از تحقیقات نشان می دهد که کافئین موجود دراین قهوه ممکن است روش فرآیند قند خون را در افراد مبتلا به دیابت تغییر دهد. گزارش شده است که کافئین همانطور که باعث کاهش قند خون می شود، باعث افزایش قند خون نیز می شود. اگر دچار دیابت هستید و قند خون خود را با دقت بررسی می کنید، از کافئین با احتیاط استفاده کنید.
قهوه سبز و اسهال
قهوه سبز حاوی کافئین است. کافئین در قهوه، به خصوص در مقادیر زیاد، می تواند اسهال را بدتر کند.
گلوکوما:
مصرف کافئین که در قهوه سبز قرار دارد می تواند فشار داخل چشم را افزایش دهد. افزایش ظرف ۳۰ دقیقه شروع می شود و حداقل ۹۰ دقیقه طول می کشد.
قهوه سبز و فشارخون بالا
مصرف کافئین موجود در قهوه سبز ممکن است فشار خون افراد مبتلا به فشار خون بالا را افزایش دهد. با این حال، این اثر ممکن است در افرادی که به طور منظم کافئین را از قهوه یا سایر منابع می گیرند، کمتر باشد.
قهوه سبز و کلسترول بالا
برخی از اجزای قهوه فیلتر نشده نشان داده شده است که سطح کلسترول را افزایش می دهد. این اجزاء را می توان در این قهوه نیز به خوبی پیدا کرد. با این حال، مشخص نیست که آیا این قهوه نیز باعث افزایش سطح کلسترول می شود یا خیر.
قهوه سبز و سندرم روده تحریک پذیر (IBS)
این قهوه حاوی کافئین است. کافئین در قهوه، به ویژه در مقادیر زیاد، می تواند اسهال را بدتر و در نتیجه علائم IBS را نیز بدتر کند.
تاثیر قهوه سبز بر پوکی استخوان
کافئین این قهوه و دیگر منابع، می تواند مقدار کلسیم را که از طریق ادرار دفع می شود، افزایش دهد. این عمل میتواند باعث ضعف استخوانها شود. اگر پوکی استخوان دارید، مصرف کافئین را به کمتر از ۳۰۰ میلی گرم در روز محدود کنید (در حدود ۲-۳ فنجان قهوه منظم). مصرف مکملهای کلسیم ممکن است کمک کند تا کلسیم ازدست رفته را جبران کنید. زنان پس از یائسگی، بخصوص آن دسته که دارای یک شرایط ارثی هستند که آنها را به طور معمول از دریافت ویتامین D محروم نگه می دارد، در هنگام استفاده از کافئین باید بسیار محتاط باشند.
۴. میزان مصرف و دوز مناسب
دوز مناسب قهوه سبز به چند عامل مانند سن مصرف کننده، سلامتی وی و چندین شرایط دیگر بستگی دارد. در این زمان اطلاعات علمی کافی برای تعیین طیف مناسب دوز برای (در کودکان / بزرگسالان) وجود ندارد. به یاد داشته باشید که محصولات طبیعی همیشه لزوما ایمن نیستند و میزان مصرف آنها می تواند مهم باشد. اطمینان حاصل کنید که جهت تطبیق داده شده در برچسب های محصول را دنبال کنید و قبل از استفاده با متخصص پزشکی یا پزشک داروخانه یا سایر متخصصان مراقبت های بهداشتی مشورت کنید.