لیمو شیرین پخته برای سرماخوردگی
لیمو شیرین از آن دسته میوههای پرطرفدار فصل پاییز و زمستان است. این میوه به عنوان یک داروی خانگی هم محسوب میشود که به تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان سرماخوردگی کمک زیادی میکند. در این مطلب کرفس قصد داریم شما را با خواص لیمو شیرین پخته برای سرماخوردگی و سایر بیماریها آشنا کنیم. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه شوید.
دلیل تلخ شدن لیمو شیرین چیست؟
این میوه حاوی موادی به نام لیمونین و نارینجین است که خاصیت قلیایی دارند. این دو ماده اگر در با اکسیژن ترکیب شوند، خیلی زود طعم میوه را تلخ میکنند. در بیشتر مرکبات مثل نارنج و لیمو این دو ماده وجود دارد. اما مقدار آن در لیمو شیرین بیشتر است و به همین دلیل خیلی سریع تلخ میشود.
بیشتر بخوانید: خواص لیمو سنگی پخته برای سرماخوردگی
لیمو شیرین پخته برای سرماخوردگی
لیموشیرین سرشار از ویتامین C و ترکیبات مفید گیاهی است. به طوری که میزان ویتامین ث موجود در این میوه بیش از سایر مرکبات است. این ویتامین از جمله مواد مغذی و مورد نیاز سیستم ایمنی بدن در مبارزه با میکروبهاست. همچنین ویتامین C یک آنتی اکسیدان ضروری هم محسوب میشود.
اگر به سرماخوردگی یا آنفولانزا مبتلا شدید، یک لیموشیرین را دو نیم کرده و کباب کنید. سپس آن را همراه با عسل میل بخورید تا عفونت بدن فروکش کند. این میوه پخته میتواند چرک و عفونت را از ریه و گلو خارج کند و سریعتر درمان شوید.
ایا لیمو شیرین برای سرفه خوب است؟
باید بگوییم بله تاثیر این میوه در درمان سرفه بینظیر است. حال آنکه خواص لیمو شیرین پخته برای سرماخوردگی و سرفه دوچندان میشود. سرفههای خشک که بدون خلط هستند، آزاردهندهترند. اگر قبل از خواب این میوه را به صورت پخته مصرف کنید، روز بعد میتوانید خلط گلو را دور بریزید و سرفه درمان میشود.
این مواد مغذی مسئول چندین مزایای سلامتی هستند.
بیشتر بخوانید: طریقه مصرف به دانه برای سرماخوردگی
خواص لیمو شیرین پخته شده برای قلب
یکی دیگر از خاصیتهایی که لیموشیرین برای بدن دارد، کمک به سلامت قلب است. همانطور که اشاره کردیم لیموترش منبع خوبی از ویتامین C است. به طوری که یک لیمو حدود ۳۱ میلی گرم ویتامین C دارد که ۵۱ درصد از میزان مصرف روزانه (RDI) بدن را تامین میکند.
تحقیقات زیادی نشان میدهد خوردن میوهها و سبزیجاتی که از ویتامین ث سرشار هستند، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سکته را کاهش میدهد.
البته کرفس تایید نمیکند که ویتامین C به تنهایی در تقویت قلب موثر است. زیرا فیبر و سایر ترکیبات گیاهی در لیموشیرین خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش میدهد. به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داد که خوردن روزانه ۲۴ گرم عصاره لیموشیرین به مدت یک ماه میتواند سطح کلسترول خون را کاهش دهد.
ترکیبات گیاهی موجود در لیموترش (هسپریدین و دیوسمین) در کاهش کلسترول مضر و تقویت قلب موثر است.
با لیموشیرین لاغر شوید
یکی از خواص لیمو شیرین پخته کمک به کاهش وزن است. در این مورد چند نظریه وجود دارد که میگوید:
- فیبر محلول پکتین موجود در این میوه باعث انبساط معده میشود و در نتیجه شما تا مدت زمان زیادی احساس سیری میکنید.
- نظریه دیگری میگوید نوشیدن آب لیموشیرین پخته میتوان به کاهش وزن کمک کند. البته به طور موقت در سوخت و ساز بدن تاثیر دارد.
- ترکیبات گیاهی موجود در لیمو شیرین پخته به کاهش وزن کمک زیادی میکند.
نظریه های دیگر نشان می دهد که ترکیبات گیاهی موجود در لیمو می تواند به کاهش وزن کمک کند.
یک آزمایش بر روی موشهای چاق صورت گرفت که طی مدت یک ماه و هر روز به آنهای پلی فنول لیموشیرین داده میشود. بعد از این مدت وزن آنها نسبت به سایر موشها کمتر شد. ناگفته نماند هنوز تحقیقات بر روی انسان صورت نگرفته است.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ نخود ترکیه برای سرماخوردگی
پیشگیری از سنگ کلیه
یکی دیگر از خواص لیمو شیرین پخته جلوگیری از ابتلا به سنگ کلیه است. سنگ کلیه تودههای کوچکی است که در نتیجه مواد زائد (اغلب کلسیم) در کلیههای متبلور میشود. اسید سیتریک موجود در این میوه میتواند حجم ادرار و PH ادرار را افزایش دهد. در نتیجه به پیشگیری از سنگ کلیه کمک زیادی میکند و محیط تشکیل سنگ کلیه را از بین میبرد.
تنها نصف فنجان آب لیموشیرین پخته میتواند اسید سیتریک مورد نیاز بدن برای جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه را فراهم کند.
درمان کم خونی
اگر به کم خونی مبتلا هستید، زمانی که به پزشک مراجعه میکنید به شما گفته میشود مکمل آهن را همزمان با آبلیمو یا مرکبات مصرف کنید. دلیل آن تاثیر ویتامین C در جذب بهتر آهن است. در عین حال انواع لیمو حاوی مقداری آهن است که از کم خونی پیشگیری میکنند. رودهها میتوانند آهن گوشت، مرغ و ماهی را به راحتی جذب کنند. اما قادر به جذب آهن گیاهی نیستند که باید در کنار آن ویتامین C و اسید سیتریک هم مصرف کنید تا جذب شود.
کاهش خطر ابتلا به سرطان
از دیگر خواص لیموشیرین پخته باید به پیشگیری از سرطان اشاره کنیم. برخی از مطالعات نشان داده است افرادی که بیشتر مرکبات مصرف میکنند، کمتر در معرض ابتلا به سرطان قرار میگیرند. برخی از محققان بر این باورند که ترکیبات گیاهی موجود در لیمو مانند لیمونن و نارینگنین اثرات ضدسرطانی دارد. البته تایید یا رد کامل این نظرات به مطالعات بیشتری نیاز دارد.
منبع: healthline
بسیار عالی ممنون