در ادامه پرونده سفره ایرانی وبلاگ کرفس و معرفی غذاهای کم کالری برای کاهش وزن که میتواند جایگزین غذاهای ایرانی پرکالری و مضر باشد در این مقاله سعی خواهیم کرد که علاوه بر معرفی لوبیا چیتی، به بررسی ارزش غذایی، فواید آن در سلامتی انسان و معرفی یکی از دستور پخت غذاهای کم کالری برای کاهش وزن توسط لوبیا چیتی بپردازیم.
همچنین با توجه به وجود نداشتن گوشت در خوراک لوبیا چیتی این غذا میتواند مورد استفاده افراد گیاهخوار نیز قرار گیرد.
لوبیا چیتی غذایی محبوب در سراسر جهان بوده و سرشار از مواد مغذی است. لوبیا چیتی میتواند منجر به تاثیرات مثبت بسیار بر سلامتی فرد مصرف کننده شود.
منابع پروتئین گیاهی و فواید هر کدام (همراه با ایده های اشپزی)
لوبیا چیتی چیست؟
لوبیا چیتی گونهای از لوبیا معمولی بوده و در برخی از نقاط جهان برای بیش از ۵۰۰۰ سال است که کشت میشود. این ماده غذایی به طور معمول در غذاهای مکزیکی در باریوتوس و Chili con carne یافت میشود. این نوع از لوبیا به طور گستردهای در آمریکای شمالی نیز مصرف میشود. لوبیا چیتی نسبت به سایر گونههای لوبیا استفاده گستردهتری دارد. زیرا میتوان آن را به طور کامل یا پخته شده، له شده و دوباره سرخ شده مصرف کرد. در جهان ۵ نوع مختلف از لوبیا چیتی وجود دارد که از لحاظ چگالی، ظاهر و میزان مواد مغذی دارای تشابه بسیاری هستند.
ارزش غذایی لوبیا چیتی
لوبیا چیتی حاوی حدود ۱۴۰ کالری در هر ۱۰۰ گرم، ۹ گرم پروتئین و ۲ گرم فیبر رژیمی است. مقدار بسیار کمی چربی در این لوبیا وجود دارد، اما مقدار بسیار بالای از ویتامینهای گروه B و مقادیر متوسطی از ریز مغذیها مثل منیزیم (۱۴٪ از DV)، سدیم (۱۶٪)، فسفر(۲۱٪)، ویتامین A، ویتامین C، روی(۱۰٪)، آهن(۱۶٪)، پتاسیم(۹٪) و کلسیم(۵٪) در آن وجود دارد. اگر لوبیا جوان یا بالغ، پخته شده، جوش داده شده، نمکی یا بدون نمک باشد،این مشخصات تغییر میکند. اما به طور کلی این مواد مغذی اساسی موجود در این نوع لوبیا هستند.
عوارض جانبی احتمالی ناشی از مصرف لوبیا چیتی!
عوارض جانبی خوردن لوبیا چیتی، به ویژه هنگامی که شما این ماده غذایی را بیش از حد مصرف میکنید، از جمله ناراحتی روده و نفخ شکمی هستند. با افزایش سطح فیبر رژیمی و بعضی از عناصر ایجادکننده گاز، لوبیا در نهایت به سلامت دستگاه گوارش کمک میکند، اما در ابتدا میتواند برخی از علائم را در شما افزایش دهد. علاوه بر این، اگر شما دچار بیماریهای خاصی نظیر سرطان تیروئید یا اختلال تیروئید هستید، لوبیا چیتی به علت تاثیر بر روی میزان دفع و جذب ید در بدن میتواند سبب افزایش علائم و تشدید بیماری در شما شود.
غذاهای کم کالری برای کاهش وزن: خوراک لوبیا چیتی
هر ۱۰۰ گرم خوراک لوبیا چیتی حاوی:
- ۸۰ کالری
- ۷.۸ گرم پروتئین
- ۲۰ گرم کربوهیدرات
- ۷.۸ گرم چربی
دستور پخت خوراک لوبیا چیتی
- زمان مورد نیاز برای آماده سازی ۴ ساعت
- زمان مورد نیاز برای پخت ۴۵ دقیقه
مواد مورد نیاز برای تهیه خوراک لوبیا چیتی برای ۶ نفر:
- ۲۵۰ گرم لوبیا چیتی یا در صورت در دسترس نبودن لوبیا قرمز
- ۲۵۰ گرم سیبزمینی استامبولی یا در صورت در دسترس نبودن سیبزمینی عادی
- ۳ یا ۴ عدد تخممرغ متوسط (بهتره تخممرغ رو تا حدی آبپز کنین تا کاملا سفت بشه.)
- ۲ یا ۳ قاشق غذاخوری جعفری یا ساقه کرفس خرد شده
- ۴ قاشق غذاخوری روغن زیتون
- ۴ قاشق غذاخوری سرکه (انگور یا سیب) یا آبلیمو
- ۳ یا ۴ قاشق غذاخوری پیاز خلال شده (میتونین پیاز رو داخل روغن زیتون کمی تفت بدین و به غذا اضافه کنین.)
- یک قاشق غذاخوری ربگوجهفرنگی
- نمک و فلفل سیاه به مقدار دلخواه
طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی
لوبیا چیتی رو که حداقل ۴ ساعت پیش خیس دادیم آبکش میکنیم و با کمی نمک و مقداری آب برای پختن میذاریم بطوری که بعد پختن دیگه آب نداشته باشه. وقتی لوبیا چیتی در حال پخته شدنه، سیبزمینی رو آبپز میکنیم و بعد جدا کردن پوستش خلال میکنیم و نگینی خردش میکنیم. نمک، فلفل، سرکه یا آبلیمو روغن زیتون و ربگوجهفرنگی رو با همدیگه مخلوط کرده و پیاز و جعفری خرد شده رو به اون اضافه میکنیم.
بعد پخته شدن لوبیا چیتی اون رو به همراه سیبزمینی و تخممرغ رنده شده به مخلوط اضافه میکنیم و کمی از جعفری خرد شده رو روی اون میپاشیم. همینطور میتونین اطراف غذا رو با کمی پیاز حلقه شده تزئین کنین.
نکته
خوراک لوبیا چیتی رو میتونین بدون سیبزمینی هم آماده کنین. برای پخت این غذا بدون سیبزمینی میتونین از نیم کیلو لوبیا چیتی استفاده کنین.