خواص منیزیم برای سلامت انسان، منابع منیزیم کدامند؟
منیزیم در چه غذاهایی است ؟ منیزیوم برای چی خوبه ؟ منیزیم برای لاغری موثره؟ در این مقاله در خصوص خواص منیزیم برای سلامتی صحبت خواهیم کرد. و منابع منزیم که در صورت لزوم میتوانید به رژیم غذایی خود اضافه کنید، را به شما معرفی میکنیم. منیزیم یکی از مواد غذایی مورد نیاز بدن به شمار میرود. این عنصر، چهاردهمین ماده معدنی از نظر فراوانی در بدن به شمار میرود. با مجله اینترنتی کرفس همراه باشید.
خواص منیزیم نقش مهم و اساسی در حفظ سلامت بدن به ویژه مغز انسان دارد. منیزیم در بیشتر از ۳۰۰ واکنش آنزیمی که در بدن انسان رخ میدهد، نقش دارد. برای بیان وظایف مهم منیزیم در بدن میتوان از کمک به عملکرد مناسب سیستم هماهنگی عصب عضله، کنترل فشارخون و تقویت سیستم ایمنی بدن نام برد. به همین دلیل، تامین منیزیم مورد نیاز بدن از اهمیت بالایی برخوردار است.
در این مقاله تمام موادمعدنی را مطالعه کنید!
کمبود منیزیم و علائم آن
محققان و متخصصان معتقدند که جمعیت قابل توجهی از مردم نیاز بدن خود به منیزیم را به طور کامل براورده نمیکنند. اما علائم کمبود منیزیم در افرادی که سلامت کافی دارند، ممکن است مشاهده نشوند.
کمبود منیزیم بدن ممکن است در اثر عوامل مختلفی نظیر مصرف نوشیدنیهای الکلی، عوارض جانبی مصرف برخی داروها، ابتلا به برخی بیماریهای خاص مانند اختلالات دستگاه گوارشی و دیابت و یا در اثر افزایش سن به وجود بیاید. شایع ترین علائم کمبود منیزیم در بدن عبارتند از:
کم شدن اشتها، حالت تهوع یا استفراغ، خستگی زیاد و احساس ضعف، گرفتگی عضلات، بی حسی بدن، مور مور شدن بدن، تشنج، تغییرات در خلق و خوی، تغییر ضربان قلب و اسپاسم.
همچنین بر اساس برخی تحقیقات صورت گرفته، کمبود منیزیم میتواند با بروز بیماریهایی نظیر آلزایمر، دیابت نوع ۲، بیماریهای قلبی و عروقی و میگرن در ارتباط باشد.
منابع منیزیم
منیزیم در چه غذاهایی است ؟ در این قسمت قصد داریم چند مورد از میوه های دارای منیزیم زیاد و خوراکیهایی که به عنوان غنی ترین منابع منیزیم شناخته میشوند را به شما معرفی کنیم. به طور کلی انواع مغزها و دانهها، سبزیجاتی که دارای رنگ سبز تیره هستند، غلات و حبوبات به اصلی ترین منابع منیزیم شناخته میشوند. خوراکیها و منابع منیزیم مهم عبارتند از:
بادام، اسفناج، بادام هندی، بادام زمینی، شیر سویا، انواع لوبیا، کره بادام زمینی، نان گندم کامل، آووکادو، سیب زمینی با پوست، برنج قهوهای، ماست کم چرب، غلات غنی شده، جودوسر، موز، بیشتر میوهها و سبزیجات رایج، گوشت و ماهی و … .
خواص منیزیم برای سلامت انسان
حالا نوبت به معرفی و بررسی خواص منیزیم برای سلامتی میرسد. همانطور که در ابتدا به آن اشاره کردیم، منیزیم نقشی مهم و اساسی در بسیاری از فعالیتهای مهم بدن ایفا میکند. تامین منیزیم مورد نیاز بدن به پیشگیری از ابتلا به بیماریهایی نظیر دیابت نوع ۲، آلزایمر، بیماریهاای قلبی و عروقی و میگرن کمک زیادی میکند. در ادامه چند مورد از خواص منیزیم برای انسان را بررسی خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
۱) افزایش سلامت استخوانها
خواص منیزیم علاوه بر اینکه برای تشکیل استخوانهای سالم ضروری است، به حفظ سلامت استخوانها نیز کمک زیادی میکند. بر اساس تحقیقاتی که در این زمینه صورت گرفته، منیزیم با افزایش تراکم استخوانی، به بهبود سلامت استخوانها کمک میکند.
۲) مصرف منیزیم برای مبتلایان به دیابت مفید است!
تحقیقات صورت گرفته در این زمینه این موضوع را اثبات میکنند که خواص منیزیم برای پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع ۲ و همچنین کمک به درمان دیابت در افراد دیابتی، مفید میباشد. این موضوع به این دلیل است که منیزیم نقش مهمی در کنترل گلوکز و متابولیسم انسولین دارد.
۳) افزایش سلامت قلب و عروق
بدن انسان برای حفظ عملکرد مناسب عضلات و ماهیچهها از جمله قلب، به منیزیم کافی نیاز دارد. به همین دلیل مصرف منیزیم برای سلامت قلب و عروق بسیار مفید است. محققان معتقدند که تامین منیزیم مورد نیاز بدن از طریق رژیم غذایی میتواند خطر ابتلا به انواع بیماریهای قلبی و بروز سکتههای قلبی و مغزی را کاهش دهد.
۴) منیزیم به درمان سردردهای میگرنی کمک میکند!
خواص منیزیم برای عملکرد مناسب سیستم عصبی ضروری است. کمبود منیزیم میتواند عملکرد انتقال دهندههای پیامهای عصبی را با مشکل مواجه کند. به همین دلیل محققان و متخصصان معتقدند که مصرف منیزیم میتواند یک درمان مناسب یا تسکین دهنده خوب برای سردردهای میگرنی باشد.
۵) کنترل استرس، کاهش اضطراب و درمان افسردگی
پایین بودن سطح منیزیم میتواند در ایجاد افسردگی، افزایش استرس و تغییر خلق و خوی افراد تاثیر مستقیم داشته باشد. بر اساس تحقیقات انجام شده، مصرف منیزیم مورد نیاز بدن، به ما کمک میکند که بهتر بتوانیم استرس خود را کنترل کنیم. و از ابتلا به افسردگی دور بمانیم.
۶) بهبود عملکرد ورزشی با مصرف منیزیم
منیزیم همچنین میتواند سبب بهبود عملکرد ورزشی شما شود. مصرف منیزیم قبل یا در طول فعالیتهای ورزشی میتواند خستگی شما را کاهش دهد. و در نتیجه شما کمتر به استراحت نیاز پیدا خواهید کرد. به همین دلیل برخی تاثیر منیزیم در لاغری را نیز بسیار مهم قلمداد میکنند.
۷) کاهش اسپاسم و درد دوران پریود
سندروم پیش از قاعدگی یا همان PMS، یکی از مشکلات اصلی بانوان در دوران پریود است. مصرف منیزیم ارتباط مستقیمی با کاهش اسپاسم و گرفتگی عضلات دارد. عضلات کمر، شکم و پاها در این دوران دچار گرفتگی و درد میشوند. که با کمک مصرف منیزیم به اندازه، میتوان این درد را کاهش داد.
در این مقاله مطالعه کنید!
خطرات و عوارض مصرف بیش از حد منیزیم
منیزیم دریافتی اضافی بدن معمولا از طریق ادرار دفع میشود. و خطری برای مصرف بیش از حد منیزیم از طریق خوراکیها وجود ندارد. اما ممکن است مصرف زیاد منیزیم از طریق مکملهای غذایی مشکلاتی را برای دستگاه گوارشی نظیر اسهال، یبوست و حالت تهوع ایجاد کند.
مصرف دوزهای بالا در مدتهای طولانی همچنین به خطر انداختن سلامت کلیه ها، فشارخون پایین، احتباس ادرار، حالت تهوع و استفراغ، افسردگی، بیحالی، از دست دادن کنترل سیستم عصبی مرکزی و ایست قلبی و حتی مرگ را به دنبال داشته باشد.
به همین دلیل هرگز نباید خودسرانه و بدون تجویز پزشک اقدام به مصرف مکملهای منیزیم بکنید!
سخن آخر
در این مقاله به بررسی خواص منیزیم و معرفی منابع منیزم برای قرار گرفتن در رژیم غذایی شما پرداختیم. منیزیم یکی از مواد معدنی مورد نیاز بدن است. تامین منیزیم مورد نیاز بدن از طریق یک رژیم غذایی مناسب، میتواند فواید زیادی را برای سلامت انسان داشته باشد. امیدواریم با مطالعه این مقاله، بتوانید در جهب بهبود سطح سلامت خود گام بردارید.
منابع: medicalnewstoday، healthline