۸ روش مؤثر برای درمان آفتاب سوختگی صورت
آفتاب سوختگی همیشه خود را با قرمزی، خارش و سپس تغییر رنگ پوست نشان میدهد. در مواردی که میزان آفتابسوختگی زیاد باشد، ممکن است احساس سوزش هم کنید. برای درمان آفتاب سوختگی و حتی رفع تیرگی پوست ناشی از آفتاب سوختگی روش های زیادی وجود دارد. اما ما قصد دارید به روش های اشاره کنیم که تاثیر سریع تر و بهتری در درمان دارند. این روش ها عبارتند از:
استفاده از پماد زینک اکساید
این پماد در رفع تیرگی و علائم آفتاب سوختگی مؤثر است. اگر پوست صورت قرمز شده و با سوزش شدیدی همراه است، با کمک این پماد میتوانید آن را برطرف کنید. در مواردی آفتاب سوختگی باعث خارش شدیدی می شود. به طوری که بعد از خارش دانه های قرمز رنگ روی پوست پدیدار می شود.
اما نگران نباشید این عارضه موقت است و اگر پماد زینک اکساید را روی پوست بزنید، بعد از چند دقیقه خارش آن از بین می رود. بعد از چند مرتبه استفاده از این پماد، آفتاب سوختگی درمان می شود.
استفاده از ماست
یکی دیگر از روش های درمان آفتاب سوختگی صورت استفاده از ماست است. البته اگر از ماست محلی استفاده کنید، سریعتر نتیجه می گیرید. قسمت سفت و بدون آب این ماده لبنی را باید بر روی ناحیه آفتاب سوخته بزنید. بعد از چند ساعت میزان قرمزی ناشی از افتاب سوختگی از بین می رود. اگر میزان سوختگی پوست زیاد باشد، باید هر چند ساعت یک بار آن را تمدید کنید.
استفاده از جوش شیرین برای درمان آفتاب سوختگی
جوش شیرین خاصیت قلیایی دارد و همانند یک آرامبخش عمل می کند. همچنین این ماده خاصیت ضدعفونی کردن هم دارد. بنابراین می تواند مشکل آفتاب سوختگی را برطرف کنید. برای این کار باید یک وان را با آب سرد یا ولرم پر کنید. سپس یک فنجان جوش شیرین را داخل آن بریزید و خوب هم بزنید.
حالا داخل وان رفته و به مدت ۱۵ دقیقه در آن بنشینید. بعد از بیرون آمدن خود را با حوله خشک کنید. روش دیگر برای درمان آفتاب سوختگی صورت خمیر کردن این ماده است. چهار قاشق سوپ خوری جوش شیرین را با کمی آب ترکیب کنید تا به حالت خمیر درآید. سپس این خمیر را روی پوست آسیب دیده بزنید. بعد از ۱۰ دقیقه صورت را بشورید. این روش را یک یا دو بار در روز انجام دهید.
استفاده از پماد بتامتازون برای آفتاب سوختگی
حتما از کاربردهای متعدد پماد بتامتازون زیاد شنیده اید. این پماد نوعی تسکین دهنده موضعی محسوب می شود. با کمک آن می توانید خارش و سوزش ناشی از آفتاب سوختگی را از بین ببرید. البته به شما قول نمی دهیم که بلافاصله بعد از استفاده کردن از این پماد، قرمزی پوست هم از بین برود. اما همین که خارش و سوزش آفتاب سوختگی برطرف شود، قرمزی هم به مرور زمان از بین می رود.
این پماد را ۳-۴ بار در طی روز مصرف کنید.
استفاده از عصاره آلوئه ورا
یکی دیگر از راههای رفع تیرگی پوست ناشی از آفتاب سوختگی استفاده از ژل آلوئه وراست. برای این کار باید قسمتی از ژل آلوئه ورا را استخراج کنید و به مدت ۳۰ دقیقه داخل فریزر بگذارید تا خنک شود. حالا قسمت یخ زده را به آرامی روی پوست بزنید.
بعد از اینکه پوست به طور کامل خشک شد مجدداً این کار را تکرار کنید. انجام این کار ۵-۶ بار در طی روز به درمان آفتاب سوختگی صورت کمک زیادی می کند. همچنین باعث نرمی و لطافت پوست صورت می شود. اگر به آلوئه ورا دسترسی ندارید، می توانید ژل آماده آن را تهیه کنید.
استفاده از چای کیسه ای
تی بگ یا چای کیسه ای هم ماده خنثی کننده آفتاب سوختگی است. برای استفاده از این چای سیاه، باید ۲ یا ۳ کیسه چای را داخل ظرف آب گرم قرار دهید. صبر کنید تا آب رنگ بگیرید و سپس خنک شود. حالا یک پنبه یا دستمال کاغذی را داخل چای برده و بر روی صورت بمالید. این کار را ۳-۴ بار در طی روز انجام دهید. بعد از خشک شدن چای روی صورت نیازی به شستشوی پوست ندارید.
استفاده از سرکه سیب
این ماده می تواند سطح PH پوست آسیب دیده را بهبود دهد. برای استفاده از آن باید یک فنجان سرکه سیب را داخل وان پر از آب بریزید و حدود نیم ساعت در آن بمانید. با این روش نه تنها آفتاب سوختگی پوست درمان می شود، بلکه میکروب های روی پوست هم از بین می رود. این ماده خاصیت ضدعفونی کنندگی هم دارد.
روش دوم برای استفاده از سرکه سیب، آغشته کردن یک دستمال به این ماده است. سپس دستمال را روی صورت بزنید و اجازه دهید به مدت چند ثانیه روی پوست بماند. این روش را چند بار در طی روز تکرار کنید تا اثرات آفتاب سوختگی از بین برود. در صورتی که پوست خراش برداشته از این روش استفاده نکنید.
عسل طبیعی
یکی دیگر از روش های رفع تیرگی پوست ناشی از آفتاب سوختگی استفاده از عسل طبیعی است. برای اینکه به مقدار نصف قاشق غذاخوری عسل را به تمامی قسمت های آفتاب سوخته صورت بزنید. بعد از یک ساعت صورت خود را با آب بشویید. این کار را چند بار در طی روز انجام دهید تا نتیجه بگیرید.