فهرست محتوا:
آفت دهان نوعی زخم همراه با تورم است که در لثهها ایجاد میشود. به طوری که بلعیدن آب دهان و یا حتی جویدن غذا را برایتان سخت و دشوار میکند. وقتی هم پای آن زبان میزنید باعث بدتر شدن آفت میشود. در نهایت باید به فکر درمان آفت دهان باشید. در طب سنتی برای درمان عارضه روشهای زیادی وجود دارد. به همین دلیل در سایت کرفس سعی کردیم به روشهایی برای درمان گیاهی آفت دهان بپردازیم. پس اگر به طور مداوم به این مشکل مبتلا میشوید، این مطلب کرفس را از دست ندهید.
علت آفت مکرر دهان چیست؟
هنوز به قطعی نمیتوان گفت دلیل بوجود آمدن آفت دهان چیست. اما مواردی هم وجود دارد که به این عارضه دامن میزند و میتواند علت آن باشد:
- استفاده از مسواک آلوده یا قدیمی
- وجود عفونت لثه
- خوردن و یا جویدن غذاهای سفت
- خوردن برخی از موادغذایی خاص مثل کیوی، آناناس، بادام زمینی و یا گردوی نارس
- خوردن غذای سرد و گرم با فاصله زمانی کم.
راههای درمان آفت دهان در طب سنتی
برای برطرف کردن آفت دهان راههای زیادی وجود دارد که میتوانید در خانه و بدون مراجعه به پزشک آنها را امتحان کنید. برای این کار روشهای زیر را امتحان کنید:
شستشوی دهان با چای سبز
چای سبز یک دمنوش با مقادیر بالایی از آنتیاکسیدانهای مفید است. این آنتیاکسیدانها التهاب و زخم را از بین میبرند. اگر روزانه سه بار با چای سبز دهان را شستشو دهید میتواند به بهبود آفت دهان کمک زیادی کند. البته نوشیدن این دمنوش هم به همان اندازه شستشوی دهان در کاهش باکتریهای مضر دهان موثر است.
این دمنوش حاوی نوعی آنتی اکسیدان به نام پلی فنول است. اگر این چای را جایگزین قهوه و چای سیاه کنید، آفت دهان سریعتر بهبود مییابد.

شستشوی دهان با پراکسید هیدروژن
پراکسید هیدروژن هم یکی دیگر از راههای درمان آفت دهان کودکان در طب سنتی است. البته این روش برای بزرگسالان هم کاربرد دارد. شستشوی دهان با این محلول باعث کاهش تحریکات دهان و از بین بردن باکتریهای مضر در لثه میشود. شما میتوانید این محلول را از داروخانه تهیه کنید. البته در یک فنجان آب فقط یک قاشق غذاخوری از این محلول را بریزید.
استفاده از ژله آلوئه ورا
یکی از راههای درمان گیاهی آفت دهان استفاده از برگ آلوئهوراست. ژله این برگ را خارج کرده و به صورت خمیر بر روی آفت دهان بزنید. این ماده در درمان هرگونه عارضه پوستی تاثیر شگفتانگیزی دارد. محققان ثابت کردهاند که استفاده از ژله آلوئهورا میتواند باعث بهبودی آفت و زخم دهان باشد.
برای اینکه بهتر نتیجه بگیرید به مدت 30 ثانیه مقداری از ژله آلوئهورا را با به ناحیه آفت دهان بزنید و ماساژ دهید. سپس دهان را بشویید. بهتر است این روش را در زمان شب و قبل از خواب انجام دهید.

استفاده از خمیر زردچوبه
یکی از بهترین راههای درمان آفت دهان در طب سنتی استفاده از زردچوبه است. این ماده خاصیت ضدالتهابی دارد و میتواند باکتریهای مضر دهان را برطرف کند. برای اینکه سریعتر نتیجه بگیرید میتوانید به اندازه یک قاشق چایخوری زردچوبه را با چند قطره آب خیس کنید تا حالت خمیر شود. حالا مقداری از این خمیر را روی آفت دهان بزنید و بعد از 30 ثانیه دهان را بشویید.
البته اضافه کردن آن به غذا هم میتواند به درمان آفت دهان کمک کند.
درمان آفت دهان با نمک
یکی از بهترین روشها برای درمان آفت دهان در طب سنتی استفاده از آب و نمک است. این محلول خاصیت ضدعفونی کننده دارد و عوامل میکروارگانیسمی را که باعث بوجود آمدن آفت شده است، برطرف میکند. اگر به طور مداوم به آفت دهان مبتلا میشوید، تنها راه آن غرغره کردن آب و نمک است. این کار را چندین مرتبه در طی روز تکرار کنید. البته تا زمان بهبودی از این محلول استفاده کنید. استفاده بیش از حد آب و نمک به مینای دندان آسیب میرساند.
استفاده از قطره گیاهی آفت دهان
شما میتوانید برای درمان آفت دهان یک قطره گیاهی در منزل درست کنید. مریم گلی یکی از گیاهانی است که حاوی مقادیر از آنتیاکسیدانهای مفید است که به برطرف کردن التهاب دهان کمک میکند. دهانشویه صنعتی به دلیل داشتن مقدار کمی الکل باعث خشک شدن دهان شده و دیرتر آفت بهبود مییابد.
برای درست کرده قطره گیاهی آفت دهان به اندازه دو قاشق مرباخوری مریم گلی تازه یا خشک را با دو فنجان آب جوش ترکیب کرده و اجازه دهید به جوش بیاید. بعد از 10 دقیقه قابل استفاده است. البته اجازه دهید کمی خنک شود و سپس آن را در دهان اسپری کنید و بعد از 30 ثانیه دهان را بشویید. این کار را 3 بار در طی روز تکرار کنید.

استفاده از روغن درخت چای
در مطالعاتی که در سال 2006 توسط موسسه Clinical Microbiology Reviews صورت گرفت نشان داد که روغن درخت چای هم میتواند به درمان آفت دهان کمک کند. البته برخی از خمیردندانهای موجود در بازار حاوی این ماده هستند. اما اگر نبود میتوانید به اندازه نصف قاشق مرباخوری از این روغن را با مقداری روغن نارگیل ترکیب کرده و در دهان غرغره کنید. اما آن را قورت ندهید. زیرا خوردن این روغن برای بدن ضرر دارد.
منبع :گاردین دایرکت