۱۵ روش برنامه‌ریزی و افزایش انگیزه در حین کاهش وزن (قسمت اول)

۱۵ روش برنامه‌ریزی و افزایش انگیزه در حین کاهش وزن (قسمت اول)

چگونه انگیزه برای لاغری پیدا کنیم؟

گاهی اوقات شروع یک رژیم لاغری به خودی خود آنقدری سخت نیست که متعهد بودن به آن غیرممکن به نظر می‌رسد! در حین رژیم مشکلاتی از قبیل ثابت ماندن وزن و عدم تغییر آن، نارضایتی از خود، خسته شدن از پرهیزهای غذایی و … باعث می‌شوند تا افراد انگیزه برای رژیم لاغری خود از دست بدهند و یا مرتکب اشتباهاتی در حین رژیم بشوند و یا از آن پا پس بکشند.

خبر خوب اینکه عدم انگیزه یک مساله‌ی کاملا قابل حل است. بدیهی است که چاره‌ی آن، پیدا کردن روش‌هایی برای افزایش انگیزه است. تا انتهای مقاله همراه ما باشید تا با ۱۶ روش انگیزشی در حین کاهش وزن آشنا شوید.

۱-   چرا می‌خواهید وزن خود را کم کنید؟

چرا می‌خواهید وزن خود را کم کنید؟ این سوالی است که باید در ابتدای شروع رژیم از خود بپرسید. پیشنهاد ما به شما این است که به طور واضح اهداف خود را مشخص کنید و بر روی کاغذ بیاورید. دلایل مختلفی از قبیل لاغر شدن برای مناسبتی خاص، جلوگیری از ابتلا به دیابت، پوشیدن شلوار جین مورد علاقه‌تان و ….، می‌توانند باعث رژیم شما باشند.

نوشتن و مرور آنها به صورت روزانه این حُسن را دارد که در روزهای سخت رژیم به خاطر می‌آورید که دقیقا چرا می‌خواستید وزن خود را کاهش دهید.

برخی به علت شرایط بیماری و به توصیه پزشک خود ناچار به گرفتن رژیم می‌باشند اما تحقیقات نشان داده است که اگر انگیزه شروع رژیم از درون فرد باشد، تاثیر آن بیشتر و نتیجه رژیم موفق‌تر خواهد بود.

۲-   واقع‌بین باشید!

بسیاری از رژیم‌های غذایی ادعا می‌کنند که می‌توانند باعث کاهش ۱ کیلوگرمی وزن شما در هفته بشوند. برخی دیگر از افراد نیز به دنبال کاهش وزن سریع به رژیم‌های خطرناک و نامناسبی چون رژیم آب، رژیم کتوژنیک، رژیم یویویی و … روی می‌آورند. این سبک رژیم‌ها یا باعث کاهش وزن اما به قیمت به خطر انداختن سلامتی و یا ناامید کردن شما از رژیم می‌شوند. پس واقع‌بین و مهم‌تر از آن صبور باشید! مطالعات نشان داده است که زنان در مقایسه با مردان بیشتر از رژیم خود دست می‌کشند. تنها با کاهش وزن ۵٪ تا ۱۰٪ از وزن فعلی شما، علاوه بر تغییر بسیار ملموس ظاهری، بسیاری از مسائلی که سلامتی شما را به خطر می‌انداختند مانند التهاب مفاصل، کلسترول خون، کاهش خطر ابتلا به سرطان، کنترل قند خون و … تغییر و بهبود پیدا می‌کنند.

۳-   به جای نتیجه‌گرایی به روند رسیدن به هدف توجه کنید.

برخی از افراد که یک رژیم غذایی مشخص را شروع می‌کنند، آنقدر درگیر رسیدن به آن هدف یعنی وزن مشخص نهایی خود می‌شوند که اصلا به روند آن توجه نمی‌کنند. هدف نهایی ممکن است از شما بسیار دور باشد و توجه افراطی به نتیجه می‌تواند به شما احساس خستگی و ناامیدی بدهد. عدم توجه به روند همچنین باعث می‌شود که به تغییر و سالم‌تر کردن سبک زندگی خود و تلاش برای جایگزینی آن با سبک زندگی نادرست قبلی توجه نکنید. در یک مطالعه ۱۲۶ زن که همگی آنها در یک رژیم غذایی بودند، نشان می‌دهد که زنانی که کمتر به هدف و وزن نهایی خود توجه کردند بیشتر از زنانی که توجه خود را صرفا معطوف به هدف و وزن نهایی خود کردند، کاهش وزن داشته‌اند.

هدف نهایی خود را به چند قسمت کوچکتر، قابل تطبیق با واقعیت، اجرایی، قابل سنجش و مبتنی بر زمان تعیین کنید. برای مثال:

·       این هفته ۵ روز به مدت ۳۰ دقیقه پیاده‌روی خواهم کرد.

·       این هفته فقط یک لیوان نوشابه و نه بیشتر، خواهم خورد.

·       دوشنبه‌ی این هفته یک روز را غذای گیاهی خواهم خورد.

۴-   رژیم مناسب خود را پیدا کنید.

سعی کنید رژیمی را انتخاب کنید که در درازمدت بتوانید به آن پایبند باشید. با توجه به اینکه اکثر رژیم‌ها بر کاهش کالری دریافتی استوار هستند، سعی کنید تعادل انرژی خود را پیدا و آن را در زندگی خود اجرا کنید. رژیم‌های مختلفی مانند رژیم مدیترانه‌ای، انواع رژیم دتاکس، رژیم ۵:۲، رژیم دَش و … وجود دارند که می‌توانید یکی از آنها را متناسب با سبک زندگی خود انتخاب کنید.

رژیم‌های سخت و فشرده ممکن است در کوتاه مدت باعث کاهش وزن بشوند اما در مدت زمان طولانی خطر بازگشت وزن و سلامتی افراد را تهدید می‌کنند.

مطالعات نشان داده است که افرادی که به اصطلاح «همه یا هیچ»، یعنی به صورت افراطی یا تفریطی در رژیم‌های خود عمل می‌کنند، احتمال کاهش وزن کمتری نسبت به افراد متعادل‌تر دارند.

با تمرکز بر نکات زیر عادت‌های غلط خود را اصلاح و آنها را با عادت‌های بهتر جایگزین کنید.

·       خوردن میوه‌ و سبزیجات

·       کاهش اندازه‌ی بشقاب غذا

·       کاهش مصرف تنقلات

·       کاهش غذاهای سرخ‌شده و فرآوری‌شده

با قسمت بعدی این مقاله با ما همراه باشید تا با سایر روش‌های انگیزشی در حین کاهش وزن آشنا شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *