رژیم لاغری کتوژنیک چیست ؟| چگونه با رژیم کتو لاغر شویم؟

امروز قصد داریم شما را با رژیم لاغری کتوژنیک آشنا کنیم. سعی می‌کنیم هر آنچه را که باید در خصوص رژیم کتو بدانید، به شما منتقل کنیم. اخیرا در میان رژیم‌های غذایی مختلف، رژیم کتوژنیک برای لاغری بسیار شهرت یافته است. در این مقاله همراه ما باشید تا با رژیم لاغری کتوژنیک بیشتر آشنا شوید.

رژیم غذایی کتوژنیک بر اساس یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات و پر چرب طراحی شده است. این نوع رژیم غذایی می‌تواند در کنار کمک به لاغری و تناسب اندام، فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد. دانشمندان دریافتند که رژیم لاغری کتو می‌تواند از بدن در برابر ابتلا به بیماری‌هایی نظیر دیابت، صرع، آلزایمر و انواع مختلف سرطان‌ها محافظت کرده و باعث بهبود کیفیت زندگی شما شود.

ذکر این نکته بسیار مهم است که قطعا باید قبل از انجام هر رژیم غذایی با پزشک خود مشورت کنید.

رژیم کتو چیست و بر چه اساسی شکل گرفته است؟

رژیم لاغری کتو از دسته رژیم‌های کم کربوهیدرات و پر چربی است. که شباهت زیادی به رژیم اتکینز دارد. در حقیقت افرادی که این رژیم را انتخاب می‌کنند، سعی می‌کنند که خوراکی‌های سرشار از منابع چربی سالم و اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ را جایگزین خوراکی‌های پر کربوهیدرات کنند. به این ترتیب، می‌توانند متابولیسم بدن خود را تقویت و سوخت و ساز بدن را افزایش دهند.

اگر در ارتباط با چربی امگا ۳ و امگا ۶ به اطلاعات بیشتری نیاز دارید، در این مقاله برای شما عزیزان بررسی کرده‌ایم.

What-is-a-ketogenic-diet

آیا رژیم لاغری کتوژنیک به کاهش قند خون کمک می‌کند؟

پاسخ این سوال مثبت است. زیرا رژیم کتوژنیک لاغری با تقویت متابولیسم و افزایش سوخت و ساز بدن، باعث کاهش قابل توجه قند خون می‌شود.

این رژیم غذایی سلامت محور همچنین می‌تواند باعث بهبود عملکرد هورمون‌های انسولین و بهبود حساسیت نسبت به انسولین در بیماران دیابتی نیز بشود. بنابراین افراد دیابتی نیز با مشورت پزشک خود، می‌توانند از رژیم کتو بهره ببرند.

انواع مختلف رژیم کتوژنیک برای لاغری

انواع مختلفی از رژیم کتوژنیک وجود دارد. ما در اینجا چهار مورد از معروف ترین آن‌ها را برای شما معرفی و بررسی می‌کنیم. این ۴ مورد عبارتند از:

  • رژیم کتوژنیک استاندارد: این نوع از رژیم لاغری کتوژنیک، با مقادیر کربوهیدرات کم، پروتئین متوسط و چربی زیاد همراه است. به طوری که ۷۵ درصد مواد خوراکی موجود در این رژیم را چربی، ۲۰ درصد را پروتئین و تنها ۵ درصد را کربوهیدرات‌ها شامل می‌شوند.
  • رژیم کتوژنیک دوره‌ای: در این نوع رژیم، دوره‌های به اصطلاح ریکاوری وجود دارند. به عنوان مثال به مدت ۵ روز رژیم کتوژنیک را در مواد خوراکی دریافتی رعایت می‌کنید. و سپس ۲ روز مقادیر کربوهیدرات دریافتی بدن را مقداری افزایش می‌دهید. این نوع از رژیم کتو برای افرادی که اضافه وزن کمی دارند، توصیه می‌شود.
  • رژیم کتوژنیک هدفمند: این رژیم نیز مانند رژیم دوره‌ای، یک نمونه رژیم کتوژنیک با ارفاق در مصرف کربوهیدرات است.در حقیقت این رژیم به شما امکان مصرف کربوهیدرات بیشتر را در برخی مواقع می‌دهد. البته زمان و موقع مصرف کربوهیدرات بیشتر توسط متخصص رژیم و تغذیه مشخص می‌شود.
  • رژیم کتوژنیک با پروتئین بالا: این نوع رژیم کتو، شباهت و نزدیکی زیادی به رژیم استاندارد دارد. تنها تفاوت آن، در دریافت مقدار بیشتر پروتئین است. به طوری که حدود ۶۰ درصد چربی، ۳۵ درصد پروتئین و ۵ درصد کربوهیدرات مواد خوراکی دریافتی بدن را تشکیل می‌دهند. این نوع رژیم لاغری کتوژنیک بیشتر برای ورزشکاران توصیه می‌شود. زیرا بدن آن‌ها برای عضله سازی نیاز به پروتئین کافی دارد.

خلاصه اینکه انواع مختلفی از رژیم لاغری کتوژنیک وجود دارد. و افراد مختلف با توجه به شرایط خود، هریک از انواع این رژیم را انتخاب می‌کنند. البته رژیم کتوژنیک استاندارد از سایر انواع آن شناخته شده‌تر و پرکاربردتر است. د قت کنید که حتما با مشورت پزشک و به شکل اصولی انجام گردد.

Ketogenic-diet-for-weight-loss

رژیم لاغری کتوژنیک برای کاهش وزن مناسب است؟

بر اساس تحقیقات صورت گرفته، رژیم‌های کتوژنیک یک روش موثر و کارآمد برای کاهش وزن و درمان چاقی هستند. دانشمندان معتقدند که رژیم لاغری کتوژنیک حتی از رژیم‌های کم چربی نیز بسیار مناسب‌تر هستند. و خطرات به مراتب کمتری را برای سلامتی بدن ایجاد می‌کنند.

در حقیقت عمل به قوانین رژیم کتو که سرشار از مصرف منابع چربی سالم و مقادیر کافی پروتئین است، بسیار آسان‌تر از سایر رژیم‌های غذایی است. و به همین دلیل در میان انواع مختلف رژیم‌های غذایی، رژیم لاغری کتوژنیک بسیار محبوب است. زیرا در این رژیم، دیگر نیازی نیست که افراد با نگرانی بالا مراقب کالری دریافتی خود باشند. و می‌توانند با خیال آسوده، از زندگی لذت ببرند.

رژیم کتوژنیک و درمان بیماری‌های عصبی

متخصصان و پزشکان دریافتند که رژیم کتو می‌تواند ابزاری برای درمان و کنترل بیماری‌های عصبی مانند صرع باشد. رژیم کتو با کاهش سطح کلسترول بد خون و کمک به سلامتی مغز و اعصاب و قلب، از بروز بیماری‌های عصبی جلوگیری می‌کنند. همچنین بیمارانی که مبتلا به برخی بیماری‌های عصبی مانند صرع هستند، می‌توانند در پروسه درمان و با مشورت پزشک خود، از این رژیم بهره ببرند.

دانشمندان همچنین معتقدند که با رژیم کتوژنیک، می‌توان از بروز آلزایمر جلوگیری کرد. و یا سرعت پیشرفت بیماری را به حداقل رساند.

درباره بیماری آلزایمر بیشتر بدانید؟!!!

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم شما را با رژیم لاغری کتوژنیک آشنا کنیم. این رژیم لاغری محبوب برای افرادی که دچار اضافه وزن هستند و تلاش می‌کنند که به تناسب اندام برسند، توصیه می‌شود. پایه و اساس طراحی رژیم کتو، دریافت مقادیر کمتر کربوهیدرات و افزایش چربی سالم دریافتی بدن است. شما می‌توانید با مراجعه به متخصصین تغذیه و مشورت با آن‌ها، از این رژیم غذایی آسان بهره ببرید. امیدواریم از مطالعه این مقاله لذت برده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *