فهرست محتوا:
مزاج سودا یعنی کسی که طبع سرد و خشک دارد. خصوصیات ظاهری این افراد شامل قد کوتاه، لاغر و گرایش به خوردن غذاهای شیرین و گرم است. این افراد دارای پوست سبزه هستند. فصل بهار و تابستان برای افرادی که مزاج سودایی دارند، بهترین روزهای سال است. در طب سنتی برای درمان مزاج سوداوی راهکارهایی زیادی وجود دارد. دمنوش و غذاهایی وجود دارد که دارای طبع گرم و تر هستند و به دفع سودا کمک میکنند.
علائم مزاج سوداوی چیست؟
از خصوصیات ظاهری افراد سودا که بگذریم، رفتارهایشان هم با دیگران کمی تفاوت دارد. این افراد دارای حافظه قوی هستند. منظم، دقیق و دوراندیش عمل میکنند و کمی هم محاسبهگر هستند. از دیگر علائم مزاج سودا میتوان به کدر شدن سفیده چشم، سوزش معده، وسواس فکری و عملی و بوی بد دهان اشاره کرد. لجبازی، عصبانیت، یبوست شدید و لاغری هم میتواند از علائم مزاج سوداوی باشد.
دلایل افزایش سودا در بدن چیست؟
شاید توجه کرده باشید که به مرور زمان طبع بدن تغییر میکند. سودایی از جمله مزاجهایی است که به مرور زمان تغییر میکند. البته عواملی هم باعث افزایش سودای بدن میشود. دیر خوابیدن، استفاده بیش از حد از کامپیوتر و یا قرار گرفتن در مجاورت امواج الکترومغناطیسی باعث ایجاد طبع سرد و خشک میشود. استرس زیاد و آب و هوای سرد و خشک هم به این طبع دامن میزند.

راههای دفع سودا در طب سنتی
در طب سنتی برای درمان سودا عرقیات، دمنوشها و غذاهای زیادی وجود دارد که مصرف آنها میتواند مفید باشد. تغذیه یک فرد با طبع سودایی باید به صورت زیر باشد:
خودداری از خوردن غذاهای سرد و خشک
براساس نظر متخصصان، خوردن مواد غذایی چرب، شور، گوشت گاو، شیرینیهای قنادی، چای ترش و سیاه برای افرادی که طبع سودا دارند، مضر است. یکی از راههای دفع سودا خودداری از خوردن پنیر، خیارشور، ماهی دودی، غذاهای کنسرو شده، آب یخ، عدس و انواع سس است. همچنین باید از خوردن نوشابههای گازدار، غذاهای فست فود و بادمجان هم خودداری کنید. تمامی این غذاها باعث افزایش سودا در بدن میشود.
لیست غذاهای ضد سودا
برای دفع سریع سودا باید غذاهایی را مصرف کنید که دارای طبع گرم و تر باشند. برای پخت و پز از روغنهای زیتون و کنجد استفاده کنید. همچنین مصرف گوشتهای گرم مثل بره و شتر میتواند به دفع سودا کمک کند.
به طور کلی لیست غذاهای سودایی عبارتند از:
- سبزیجات: کرفس و جعفری، بذرهای ملین مثل قدومه شیرازی، هویج، کدو حلوایی، تخم شربتی و شلغم
- مصرف حبوباتی مثل لوبیا، شلغم
- مصرف عسل طبیعی
- میوهها: گلابی، انگور، خربزه، آناناس، موز، طالبی و انبه

انجام راههایی برای دفع سودا
علاوه بر مصرف غذاهای ضد سودا روشهای دیگری هم برای دفع این طبع وجود دارد. حمام کردن با آب ولرم و حجامت یکی از راهها برای دفع سودا از بدن است. همچنین نوشیدن روزانه یک لیوان شیر گرم به همراه عسل هم میتواند به دفع سودا کمک کند.
مصرف دمنوش و عرقیات ضد سودا
از دیگر راهکارهای درمان سودا در بدن مصرف دمنوشهاست. از جمله عرقیات مناسب برای دفع سودا میتوان به دمکرده گل سرخ، گل گاو زبان و بادرنجبویه اشاره کرد.
مصرف دمنوش گل گاوزبان
یکی از راههای دفع سودا مصرف دمنوش گل گاوزبان است. البته اگر در آن به لیمو هم بریزید تاثیر بیشتری در دفع سودا دارد. خوردن این دمنوش علاوه بر درمان سودا به کاهش استرس و اضطراب هم کمک زیادی میکند.
مصرف دمنوش گل محمدی
اگر گل محمدی و رزماری را با هم ترکیب کرده و از آن دمنوش درست کنید، میتواند به دفع سودا از بدن کمک کند. همچنین خوردن این دمنوش در کاهش سرفه و آرامش اعصاب هم مؤثر است.

مصرف دمنوش بابونه
یکی دیگر از راههای دفع سودا از بدن خوردن دمنوش بابونه است. این دمنوش باعث تقویت معده میشود. اگر غذاهای سودایی بخورید، مصرف دمنوش بابونه میتواند به مقابله با آسیبهای سودا کمک کند.
درمان دمنوش گزنه
یکی از دمنوشهای مناسب برای دفع سودا از بدن گزنه است. این گیاه دارای طبع گرم است که به دفع سودا کمک میکند. همچنین باعث تقویت معده و کلیه افراد سودایی هم میشود.