شیردهی در سرماخوردگی مادران و خودداری از مصرف برخی از داروها

شیردهی در سرماخوردگی باعث اضطراب اغلب مادران می‌شود. زیرا تغذیه‌ و شرایط جسمانی مادر بر روی نوزاد تاثیر دارد. به همین دلیل ممکن است بیماری سرماخوردگی از راه شیر به نوزاد منتقل شود. همچنین مصرف قرص سرماخوردگی بزرگسالان در دوران شیردهی نیز بر روی نوزاد تاثیر می‌گذارد. به همین دلیل مادران در این دوران باید بیشتر به درمان خانگی سرماخوردگی توجه کنند.
البته اگر شدت سرماخوردگی به‌نحوی باشد که مادر چاره‌ای جز مصرف داروهای شیمیایی را نداشته باشد، باید با احتیاط این داروها را مصرف کند. با توجه به اینکه داروهای متعددی در داروخانه‌ها موجود است، داشتن اطلاعات کافی در مورد این داروها در دوره‌ی شیردهی ضرورت دارد.

  • تاثیر سرماخوردگی بر شیردهی مادران
  • شیردهی در سرماخوردگی و مصرف دارو
  • درمان فوری سرماخوردگی زنان شیرده
  • لیست داروهای غیرمجاز در شیردهی
  • مصرف داروهای ضدسرفه در دوران شیردهی
  • مصرف کلداکس در دوران شیردهی
  • درمان خانگی سرماخوردگی در دوران شیردهی
شیردهی در سرماخوردگی باعث اضطراب اغلب مادران می‌شود

تاثیر سرماخوردگی بر شیردهی مادران

آکادمی پزشکی شیردهی (ABM) در سال ۲۰۰۹ توصیه‌های مهمی را برای مادران ارائه داد. در این توصیه‌ها به شرایط شیردهی در سرماخوردگی مادران شیرده اشاره شده بود. براساس این دستورالعمل‌ها، مادران شیردهی که به سرماخوردگی مبتلا می‌شوند، نباید شیردهی را قطع کنند. مگر در مواردی که میزان عفونت تنفسی آن‌ها بیش از حد شده باشد. به طوری که مادر براساس تشخیص پزشک به بستری در بیمارستان و مراقبت‌های شدید نیاز پیدا کند.
اما یک سرماخوردگی ساده تاثیر منفی بر روی سلامت کودک ندارد. با این وجود مادران باید برای درمان خانگی و یا مصرف دارو اقدام کنند. زیرا سرماخوردگی طولانی مدت ممکن است بر روی کودک شیرخوار تاثیر منفی بگذارد.

اکیداً توصیه می‌شود مادران شیرده از مصرف خودسرانه‌ی قرص سرماخوردگی بزرگسالان خودداری کنند. زیرا بسیاری از مادران اطلاعات کافی در مورد داروها را ندارند.

شرایط شیردهی در سرماخوردگی مادران و مصرف دارو

شیردهی در سرماخوردگی و مصرف دارو

یکی از ابهامات رایج در بین بسیاری از بانوان شیرده، مصرف قرص سرماخوردگی در این دوران است. متخصصان و پزشکان بر این نظر هستند که مادران برای کنترل و پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی ابتدا باید واکسیناسیون شوند. این واکسن‌ها در ابتدای فصل پاییز وارد بازار می‌شود. بهترین کاری که یک مادر شیرده باید انجام دهد، پیشگیری است و سپس به درمان خانگی سرماخوردگی توجه کند.
در صورتی که پیشگیری انجام نشد و مادر به ویروس سرماخوردگی مبتلا شد، باید به پزشک مراجعه کند. اکیداً توصیه می‌شود مادران شیرده از مصرف خودسرانه‌ی قرص سرماخوردگی بزرگسالان خودداری کنند. زیرا بسیاری از مادران اطلاعات کافی در مورد داروها را ندارند. اما یک پزشک با توجه به شرایط شیردهی مادر دارو را تجوز می‌کند. مطمئناً یک پزشک اطلاعات کافی در مورد دارو و تاثیر آن بر روی شیر مادر را دارد.

درمان فوری سرماخوردگی زنان شیرده

درمان فوری سرماخوردگی زنان شیرده اغلب با کمک داروهای ضدویروسی انجام می‌شود. با کمک این داروها، خطر انتقال سرماخوردگی به نوزاد هم کاهش می‌یابد.
این داروها هیچ عارضه‌ای را برای شیر مادر به دنبال ندارند. البته مادران شیرده باید در همان روز اول بیماری خود به پزشک مراجعه و این داروها را مصرف کنند. زیرا با کهنه‌شدن و قوی‌ترشدن ویروس سرماخوردگی، مدت درمان طولانی‌تر می‌شود.

یکی دیگر از داروهایی که در دوره‌ی شیردهی بر روی نوزاد تاثیر منفی می‌گذارد، دیفن‌هیدرامین است. زیرا این دارو نیز همچون آنتی‌هیستامین در داخل شیر مادر ترشح می‌کند.

شرایط شیردهی در سرماخوردگی مادران و خودداری از مصرف دارو

لیست داروهای غیرمجاز در شیردهی

در بین لیست داروهایی که برای درمان سرماخوردگی استفاده می‌شوند، برخی از داروها تاثیرات منفی بر روی شیر مادر دارند. به طور کلی مادران باید از مصرف داروهای آنتی‌هیستامین خودداری کنند. زیرا این داروها در شیر ترشح می‌شوند و تاثیر آن به تدریج در نوزاد دیده می‌شود.
یکی دیگر از داروهایی که در دوره‌ی شیردهی بر روی نوزاد تاثیر منفی می‌گذارد، دیفن‌هیدرامین است. زیرا این دارو نیز همچون آنتی‌هیستامین در داخل شیر مادر ترشح می‌کند. اما هنوز میزان غلظت و انتقال آن به نوزاد مشخص نشده است. مصرف این داروها میزان ذخیره‌ی شیر مادر را کاهش می‌دهند. از سوی دیگر باعث خواب‌آلودگی، تحریک‌پذیری، سفتی گردن و امتناع از شیرخوردن در نوزاد می‌شوند.
یکی دیگر از داروهایی که برای دوره‌ی شیردهی توصیه نمی‌شود، دکونژستان (بازکننده احتقان بینی) است. مادران شیرده در زمان سرماخوردگی باید در مصرف این داروها احتیاط کنند.

مصرف داروهای ضدسرفه در دوران شیردهی

یکی از علائم سرماخوردگی سرفه‌های شدید است. مادران شیرده در زمان سرماخوردگی می‌توانند از این داروها استفاده کنند. مهم‌ترین داروهای ضدسرفه، دکسترومتورفان است. میزان ورود این داروها در شیر مادر پایین است. داروهای گایافنزین هم خلط‌آور هستند. اما به دلیل این‌که این دارو به راحتی وارد شیر مادر می‌شود، توصیه می‌شود که مادران شیرده از مصرف آن‌ها خودداری کنند.

کلداکس از آنتی‌هیستامین، فنیل‌افرین و استامینوفن است. بسیاری از متخصصان و پزشکان توصیه می‌کنند مادران شیرده از مصرف این دارو خودداری کنند.

درمان خانگی سرماخوردگی با محلول آب و نمک

مصرف کلداکس در دوران شیردهی

شیردهی در سرماخوردگی برای مادران کمی سخت و دشوار می‌شود. یکی از داورهایی که برای درمان سرماخوردگی کاربرد زیادی دارد، کلداکس است. این دارو ترکیبی از آنتی‌هیستامین، فنیل‌افرین و استامینوفن است. هنوز عوارض این دارو بر روی شیر مادر به طور کامل مشخص نشده است. اما بسیاری از متخصصان و پزشکان توصیه می‌کنند مادران شیرده از مصرف این دارو خودداری کنند. وجود آنتی‌هیستامین در این دارو باعث خواب‌آلودگی نوزاد می‌شود.

به دلیل تاثیرات منفی داروها بر شیردهی در سرماخوردگی توصیه می‌شود مادران تا حد امکان از مصرف داروهای شیمایی خودداری کنند.

درمان خانگی سرماخوردگی در دوران شیردهی

به دلیل تاثیرات منفی داروها بر شیردهی در سرماخوردگی توصیه می‌شود مادران تا حد امکان از مصرف داروهای شیمایی خودداری کنند. مادران شیرده بهتر است برای درمان سرماخوردگی، از روش‌های خانگی استفاده کنند. یکی از بهترین کارهای اثربخش و مفید برای درمان خانگی سرماخوردگی غرغره کردن محلولِ آب و نمک است. اگر این محلول را در همان ساعات اولیه‌ی سرماخوردگی غرغره کنید، تاثیر آن را خیلی سریع‌تر خواهید دید.
مصرف شلغم، لبو، دارچین و خودداری از غذاهای چرب، ترشی‌جات و سرخ‌کردنی برای مادران شیرده توصیه می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *