۱۰ خاصیت کنگر وحشی / درمان کبد تا بهبود سیستم گوارش
کنگر گیاهی خودرو با برگهای خاردار است. این گیاه که در فصل بهار میروید، خواص بیشماری را برای سلامت بدن به همراه دارد. به طوری که متخصصان علم تغذیه معتقدند کنگر میتواند به بیماری دیابت و بیماریهای کبدی کمک کند. همچنین مصرف این گیاه برای بانوان باردار مفید است. یکی از خواص کنگر هم برای پوست است. بانوان ایرانی با این گیاه خورشت کنگر درست میکنند طرفداران زیادی دارد. گیاه کنگر وحشی دارای طبع گرم و خشک است که برای افراد بلغمی توصیه میشود.
آنچه در ادامه میخوانید :
- داشتن مواد مغذی متعدد
- خواص ضدالتهابی کنگر و زیبایی پوست
- درمان کم خونی با مصرف کنگر
- کمک به بهبود دیابت
- درمان آرتروز و واریس
- سم زدایی کبد با کمک کنگر
- خاصیت کنگر وحشی برای سیستم گوارش
- تاثیر کنگر وحشی بر روی قلب
- تقویت معده و دستگاه گوارش
- حساسیتها نسبت به کنگر
داشتن مواد مغذی متعدد
گیاه کنگر وحشی حاوی مقادیر بالایی از اسید فولیک، مس، روی، فیبر، ویتامین K، ویتامین C و پروتئین است. به همین دلیل میتوان را یک غذای سالم و مقوی به حساب آورد. از این گیاه میتوان در انواع سالا استفاده کرد. اگر آن را همراه با ماست میل کنید، شما را از ابتلا به پوکی استخوان محافظت میکند.
خاصیت ضدالتهابی کنگر و زیبایی پوست
یکی از خواص کنگر برای درمان زخمهای پوستی و پیشگیری از ابتلا به سرطان پوست است. زیرا این گیاه خاصیت ضدالتهابی دارد. در هر ۱۰۰ گرم از کنگر حدود ۴۷ واحد کالری و ۶ گرم فیبر وجود دارد. این گیاه با پاکسازی کبد و تصفیهی خون به زیبایی پوست کمک زیادی میکند.
درمان کم خونی با مصرف کنگر
یکی از خواص کنگر درمان کم خونی است. این گیاه حاوی مقدار سیدی مس و اسید فولیک است که به افزایش گلبولهای قرمز در خون کمک میکند.
یک خاصیت کنگر کمک به بهبود دیابت و قندخون است. این گیاه با داشتن خاصیت سم زدایی میتواند کبد را پاکسازی کند. از سوی دیگر با داشتن فیبر بالا، به دفع مواد زائد از بدن کمک میکند.
کمک به بهبود دیابت
یک خاصیت کنگر کمک به بهبود دیابت و قندخون است. این گیاه با داشتن خاصیت سم زدایی میتواند کبد را پاکسازی کند. از سوی دیگر با داشتن فیبر بالا، به دفع مواد زائد از بدن کمک میکند. بنابراین میتواند برای پیشگیری از دیابت استفاده شود. کنگر حاوی فلاونوئید و سیلیمارین است که از افزایش کلسترول و قند خون جلوگیری میکند.
همچنین سیلیمارین موجود در کنگر وحشی، خاصیت ضدسرطانی دارد. اگر این گیاه را مصرف کنید از سرطان پروستات، سینه و یا سرطان دهان رحم در امان میمانید.
پاکسازی کلیه یکی از خواص کنگر است
یکی دیگر از فواید مصرف کنگر وحشی، در امان ماندن از بیماری کلیه است. برگهای این گیاه خاصیت دیورتیک دارند. زیرا باعث افزایش دفعات ادرار میشود. پس میتوانند به پاکسازی کلیهها کمک کنند.
درمان آرتروز و واریس
بیماریهایی مثل روماتیسم، درد مفاصل و روماتیسم اگر حاد نباشد با کمک دمنوش کنگر میتوانید آنها را بهبود دهید.
سم زدایی کبد با کمک کنگر
این گیاه به دلیل داشتن اسید کافئیک و سیلیمارین میتواند به پاکسازی کبد کمک کند. کسانی که به بیماری کبد چرب مبتلا هستند، اگر دمنوش کنگر را مصرغ کنند، بیماری آنها تا حد زیادی درمان میشود. همچنین این گیاه را به صورت پخته هم میتوانید مصرف کنید. با این کار سموم اضافه بدن از کبد دفع و نارسایی کبد درمان میشود.
خواص کنگر وحشی برای سیستم گوارش
کنگر گیاهی است که باعث افزایش اشتها و درمان سوءهاضمه میشود. با مصرف این گیاه، دستگاه گوارش شما تقویت میشود. این گیاه با داشتن فیبر زیاد باعث روان شدن رودهها میشود. همچنین این گیاه ضدنفخ، مسهل و خلطآور است. در واقع با مصرف این گیاه، یبوست هم درمان میشود.
کنگر حاوی نوعی نشاسته به نام « اینولین» است که رودهها را پاکسازی میکند. در نتیجه به بهبود عملکرد رودهها و سیستم گوارش کمک میکند.
کنگر گیاهی است که باعث افزایش اشتها و درمان سوءهاضمه میشود. با مصرف این گیاه، دستگاه گوارش شما تقویت میشود. این گیاه با داشتن فیبر زیاد باعث روان شدن رودهها میشود.
تاثیر کنگر وحشی بر روی قلب
مصرف این گیاه باعث کاهش کلسترول مضر خون میشود. به دلیل وجود سیلیمارین و پتاسیم میتواند فشار خون را نیز کاهش دهد. در نتیجه بیماران قلبی و عروقی که در معرض خطر سکتهی قلبی قرار دارند، میتوانند با مصرف کنگر، از این عارضه در امان بمانند.
تقویت معده و دستگاه گوارش
کنگر گیاهی است که دارای فیبر بسیاری می باشد و همین امر برای بهبود هضم غذا موثر است ، این گیاه باعث درمان بی اشتهایی شده و باعث تقویت معده ها می شود و دستگاه گوارش را تقویت می کند. گیاه کنگر دارای نشاسته ای به نام اینولین می باشد که باعث سم زدایی از روده ها می شود.
حساسیتها نسبت به کنگر
با وجود خواص متعدد کنگر اما این گیاه ممکن است برای برخیها باعث حساسیت شود. کسانی که به خواص سینارین حساسیت دارند، نمیتوانند کنگر وحشی مصرف کنند. بهتر است بانوان باردار برگ کنگر را مصرف نکنند. همچنین برگهای این گیاه برای بیماران کلیوی، کبدی و کودکان توصیه نمیشود.
یکی مضرات مصرف کنگر برای کسانی که به سنگ کیسه صفر مبتلا هستند، پاره شدن کیسه و انسداد مجاری ادراری است. بنابراین بهتر است این گروه از بیماران از مصرف آن خودداری کنند. حتی مصرف خورشت کنگر هم برای این بیماران توصیه نمیشود.