حرکات اصلاحی پای پرانتزی چطور باعث درمان این مشکل جسمانی میشود؟
پای پرانتزی نوعی مشکل جسمانی است که در آن پا از قسمت زانو به پایین، از هم فاصله دارد. زمانی که فرد مبتلا به پای پرانتزی در حالت ایستاده است و پاهای خود را جفت میکند، قسمت ساق دو پا جفت نمیشوند. گاهی ممکن است تنها یکی از پاها به این مشکل مبتلا شود. گاهی نیز هر دو پا پرانتزی میشوند. پای پرانتزی درست در زمان راه رفتن برای فرد مشکل ایجاد میکند. برای برطرف کردن این مشکل میتوان با کمک حرکات اصلاحی پای پرانتزی را درمان کرد. در ادامه به معرفی چندین حرکت اصلاحی برای این بهبود این مشکل جسمانی میپردازیم.
- حرکات اصلاحی پای پرانتزی
- حرکات اصلاحی پای پرانتزی با کمک تقویت پا
- کمک گرفتن از یوگا برا درمان پای پرانتزی
- درمان پای پرانتزی با کمک پیلاتس
- ماساژ درمانی برای پای پرانتزی
- غلتک برای درمان پای پرانتزی
- حرکات اسکات و پای پرانتزی
حرکات اصلاحی پای پرانتزی با کمک تقویت پا
پای پرانتزی در نوزادان به دلیل نرمی استخوان ایجاد میشود. در اغلب کودکان نیز به دلیل اینکه هنوز استخوانهای ساق پا استحکام کافی ندارند، دیده میشود. اما پای پرانتزی در افراد بزرگسال یک امر غیرطبیعی است که باید هر چه سریعتر درمان شود. یکی از تمرینات اصلاحی برای درمان پای پرانتزی، تقویت ساق پاست. با کمک این حرکت، قسمت ساق پا و ماهیچههای اطراف آن تقویت میشود. همچنین بعد از مدتی قسمت زانوی فرد با چند میلیمتر چرخش، به سمت صحیح متمایل میشود. در نتیجه پرانتزی بودن پا از بین میرود.
در این حرکت ساده باید زمان خم کردن زانوها، بر روی یک تشک دراز بکشید. سپس یک وزنهی ۳ کیلویی را بین پاها خود قرار دهید. پاها را باید به نحوی خم کنید که در قسمت انتهای باسن، کشش آن را احساس کنید. این حرکت ورزشی را باید در طی روز ۴-۵ بار و هر بار بین ۱۴ مرتبه تکرار کنید. با افزایش آمادگی جسمانی، میتوانید بعد از مدتی وزنهی سنگینتری را انتخاب کنید.
یکی از تمرینات اصلاحی برای درمان پای پرانتزی، تقویت ساق پاست. با کمک این حرکت، قسمت ساق پا و ماهیچههای اطراف آن تقویت میشود. همچنین بعد از مدتی قسمت زانوی فرد با چند میلیمتر چرخش، به سمت صحیح متمایل میشود.
کمک گرفتن از یوگا برا درمان پای پرانتزی
یوگا نیز یکی دیگر از حرکات اصلاحی پای پرانتزی است. این ورزش سبک و ساده، باعث افزایش انعطافپذیری در بدن و بویژه ساق پا میشود. در نتیجه بعد از مدتی حالت پرانتزی بودن پاها درمان میشود. برای انجام این ورزش بر روی یک تشک بنشیند و در همان حالت پاهای خود را دراز کرده و بهم بچسبانید.
برای افراد عادی انجام این حرکت ورزشی آسان است. اما کسانی که به پای پرانتزی هستند، به راحتی نمیتوانند آن را انجام دهند. زیرا قسمت ران بهم میچسبد. اما قسمت ساق پا از زانو به پایین از هم فاصله دارد. شما باید بتوانید قسمت ساق پا را بهم نزدیک کنید. اگر چه این کار سخت است، اما آن را به مدت ۲۰ ثانیه انجام دهید. سپس با فاصله ۵ بار این حرکت را تکرار کنید.
درمان پای پرانتزی با کمک پیلاتس
پیلاتس یکی دیگر از حرکات اصلاحی پای پرانتزی محسوب میشود. در این حرکت ماهیچههای ساق پا تقویت میشوند. بعد از مدتی متوجه بهبود این مشکل خواهید شد. برای انجام پیلاتس، بر روی یک حصیر یا تشک دراز بکشید و شکم خود را رو به بالا بکشید. سپس پاهای خود را بالا و پایین ببرید. زمان پایین آورد پا، به مدت چند ثانیه پاها را در کنار هم جفت کنید. این ورزش در کوچک کردن شکم و تقویت عضلات آن مؤثر است.
ماساژ درمانی برای پای پرانتزی
ماساژ یکی دیگر از حرکات اصلاحی پای پرانتزی است. این ورزش تاثیر زیادی در درمان این عارضه دارد. البته توجه داشته باشید که ماساژ باید به صورت حرفهای انجام شود. بعد از مدت کوتاهی استخوانهای قسمت ساق پا سفت میشود. با این روش پرانتزی بودن و فاصلهی پاها از بین میرود. اگر قصد دارید در منزل ماساژ پا را انجام دهید، باید زمان انجام آن، ساق پا را به سمت داخل (فاصلهی بین دو پا) ماساژ دهید.
غلتک برای درمان پای پرانتزی
یکی دیگر از روشهای مؤثر برای درمان پای پرانتزی، استفاده از حولهی غلتکی یا غلتک فومی است. در این روش ابتدا روی زمین مینشینید و پاها را میکشید. سپس حولهی غلتکی را بین پاهای خود قرار میدهید. بعد به سمت جلو خم میشوید و دستان خود را به سمت نوک انگشتان پا میکشید. در ابتدا شاید نتوانید بیشتر از ۵ ثانیه در این حالت بمانید. پس باید آن را به آرامی انجام دهید. به مرور زمان انجام مکرر این روش، ساق هر دو پا را به هم نزدیک میکند.
حرکات اسکات و پای پرانتزی
در حرکات اصلاحی پای پرانتزی باید قسمت زانو درگیر شود. زیرا تاثیر زیادی در بهبود این مشکل جسمانی دارد. در روش اسکات زانوهای شما بیشتر از هر قسمت دیگری درگیر میشود. با تقویت این ناحیه، به مرور زمان پای پرانتزی بهبود مییابد. در زمان انجام این ورز باید زانوها به اندازهی دو سانتیمتر از هم فاصله دارند. سپس نوک انگشتان پا را به سمت داخل (فاصلهی بین دو پا) خم کنید. به طوری که در کنار هم قرار بگیرند.