دسته بندی ها: یوگا

تیر 31, 1399 توسط admin 0 دیدگاه

تاثیر یوگا در درمان افسردگی

مطالعات نشان می‌دهند که یوگا درمانی می‌تواند به استرس، اضطراب و افسردگی کمک کند. یوگا یک تمرین ورزشی ملایم است که حرکات جسمانی کنترل شده و مدیتیشن را شامل می‌شود. تمرکز بر تنفس عمیق و کشش بدن برای از بین بردن علائم افسردگی، مانند مشکلات خواب، درد و از دست دادن انرژی موثر است. تاثیر یوگا همچنین به دلیل ماهیت ملایم و آرام‌بخشی که دارد بسیار زیاد است. همه‌ی حرکات این ورزش انعطاف‌پذیر هستند، بنابراین آدم‌ها در تمام سطوح می‌توانند آن را انجام بدهند. مربی‌تان روی تنفس، تمرکز و حرکات نرم و درست تاکید خواهد داشت. او همچنین شما را تشویق می‌کند تا روی تصاویر مثبت تمرکز کنید تا بدن و ذهن‌تان هر دو آرام شوند.

تکنیک‌های یوگا

تکنیک‌های یوگایی که در زیر آمده است، می‌تواند به آرامش یک ذهن بی‌قرار کمک نماید:

تاثیر یوگا

۱. تمرکز فکر به داشتن ذهنی آرام کمک می‌نماید

مدیتیشن یا تمرکز فکر نیز می‌تواند تکنیکی فوق‌العاده برای آرام کردن یک ذهن پراکنده باشد و به شما احساس صلح و آرامش بدهد. همچنین با تمرین روزانه و مرتب می‌توانید شاهد باشید که چگونه ذهنتان شما را به چیزهای کوچک و کم‌اهمیت محیط پیرامونتان مشغول نگاه می‌دارد. بعلاوه نگرانی از آینده را از بین برده و یاریتان می‌سازد که در زمان حال زندگی نمایید. ممکن است دربارۀ شرایط ازدیاد آدرنالین شنیده باشید.

 زمانی اتفاق می‌افتد که ما در اثر یک تهدید حیاتی، دچار هیجان و استرس زیاد می‌شویم. به‌عنوان‌مثال زمانی که در حال رانندگی پرهیجان و پرمخاطره هستید سطح هورمون آدرنالین افزایش می‌یابد، ضربان قلب بالا می‌رود، عضلات دچار تنش و انقباض می‌شوند و بدنمان تعریق بیشتری می‌کند. پژوهش‌ها نشان می‌دهد که تمرین مرتب مدیتیشن به‌طور قابل‌ملاحظه‌ای کمک می‌کند که سطح بالای هورمون استرس کاهش یابد.

۲. یوگا را در زندگی‌تان بکار ببرید، شاد بمانید و از لحظاتتان لذت ببرید

دانستن و بکار بردن دانش کهن یوگا در زندگی روزمره که دربارۀ برخی اصول ساده و درعین‌حال ژرف و عمیقی از یوگا صحبت می‌کند (یاما و نیاما)، می‌تواند راز شادی و سلامتی زندگی باشد. به‌عنوان‌مثال، قاعدۀ سان‌توش Santosh (در نیاما) به ما ارزش رضایت و قناعت را می‌آموزد. قاعدۀ آپاری‌گراها Aparigraha(عدم وابستگی در یاما) می‌تواند به ما در غلبه بر حرص و آز و زیاده‌خواهی‌ها و اشتیاقمان برای نگهداری و تصرف و مالکیت بیشتر که می‌تواند دلیل استرس و اضطرابمان باشد، کمک نماید. اصل سائوچا Saochaدربارۀ تمیز نگه‌داشتن بدن و ذهن صحبت می‌نماید.

تاثیر یوگا
تاثیر یوگا

۳. دعا کنید، اعتقاد و ایمان داشته باشید و لبخند بزنید

دعا کردن، یکی از بهترین و مطمئن‌ترین راه‌هایی است که می‌تواند شما را از اضطراب رها سازد. بیشتر کردن دعای روزانه و خواندن سرودهای عبادی، وجودتان را باانرژی مثبت پر می‌نماید و به آرامش ذهن کمک می‌کند. آن‌ها کم‌کم این حس و باور عمیق را در شما تزریق می‌کنند که هر آنچه برای شما اتفاق می‌افتد، بهترین است و یک قدرت الهی بالاتر و برتری در حال مراقبت از شماست. علاوه بر این، تلاشی آگاهانه برای بیشتر و بیشتر لبخند زدن دهید. این قضیه بسیار سریع به شما حسی از اعتمادبه ‌نفس، آرامش و انرژی مثبت خواهد داد. همین‌الان امتحان کنید.

۴. به این بیندیشید که برای دیگران چه‌کار می‌توانید انجام دهید

زمانی که شما همواره در «من و مال من» گیرکرده‌اید، استرس و اضطراب خواهید داشت. ما دائم در این نگرانی هستیم که چه اتفاقی برای من خواهد افتاد؛ به‌جای آنکه توجهمان را به اینکه چگونه می‌توانیم برای اطرافیانمان مفید باشیم، متمرکز کنیم. انرژی‌تان را با خدمت کردن به دیگران بالا ببرید که این می‌تواند احساس عمیقی از رضایت و لذت بی‌کران را برایتان به ارمغان آورد.

۵. از ناپایداری این دنیا آگاه باشید

زمانی که این حقیقت در وجود ما جای گیرد که هر آنچه در اطراف ماست، موقتی و ناپایدار است و تغییر می‌کند، در درون آرام‌تر خواهیم بود. باور این مطلب که این نیز می‌گذرد و برای همیشه باقی نمی‌ماند، روحیۀ ما را بالا می‌برد و از اضطراب رها می‌سازد. مدیتیشن می‌تواند در دیدن و دریافت این وجه از زندگی، به ما کمک نماید.

تاثیر یوگا

۶. زمانی را به یاد بیاورید که قبلاً نیز در موقعیتی مشابه بودید و توانسته‌اید بر استرس‌ها و نگرانی‌هایتان غلبه کنید

این احساس شما را از شجاعتی بی‌کران پر می‌نماید و کمکتان می‌کند تا بپذیرید که این موقعیت نیز گذرا است. همواره این حقیقت را به خود یادآوری کنید.

۷.    یک فضا و انرژی مثبت را در اطرافتان ایجاد کرده و آن را حفظ کنید

زمانی که شما وقت بیشتری را با افراد مثبت‌اندیش می‌گذرانید، تحت تأثیر افکار آن‌ها قرار خواهید گرفت و این بازتابی در دیدگاه کلی شما نسبت به زندگی خواهد داشت. تنها یک ذهن مثبت قادر است که لذت، صلح و آرامش را بیافریند. مهم نیست که کدام سبک از یوگا را انتخاب می‌کنید، شما می‌توانید حرکات را بسته به سطح بدن خودتان تنظیم کنید. باشگاه‌های زیادی هستند که کلاس‌های یوگا را ارائه می‌دهند. اما یوگا می‌تواند گران باشد، به خصوص اگر بخواهید هر روز تمرین کنید. خوشبختانه، فیلم‌های آموزشی بسیار زیادی به صورت آنلاین در دسترس هستند که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید و تمرینات را در خانه انجام بدهید!

اسفند 28, 1398 توسط admin 0 دیدگاه

انواع تنفس در یوگا و ویژگی‌های آن

تنفس در یوگا با نفس کشیدن معمولی که موجب ادامه حیات و سوخت‌وساز بدن است تفاوت دارد. در تنفس معمولی و روزمره اغلب مردم به تنفس‌های کوتاه و سطحی عادت دارند، که نتیجه آن نارسائی‌ها و عوارضی است که به آن مبتلا می‌گردند؛ مانند سرگیجه، سردرد، خستگی‌های پی‌درپی و… در هر نفس عمیق ۷ برابر تنفس معمولی اکسیژن از هوا به ریه‌ها فرستاده خواهد شد، درنتیجه خون به‌حداعلای خود از اکسیژن شارژ می‌شود. انواع تنفس در یوگا موضوعی است که امروز در مورد آن بیشتر صحبت می‌کنیم.

درنتیجه تمرینات یوگا می‌توان به نتایج مطلوب فیزیکی، روانی و معنوی دست یافت. ازجمله اثرات فیزیکی آن این است که یوگا باعث می‌شود عملکرد تمام قسمت‌های مختلف بدن بهبود یابد، خون‌رسانی به مغز بیشتر و بهتر شده و پمپاژ قلب قوی‌تر شود. یوگا حتی باعث پیشگیری از پوکی استخوان نیز می‌شود (دلیل اصلی پوکی استخوان کمبود اکسیژن است) و حرکات معکوس یوگا، روند پیری را کند کرده و اکسیر جوانی را حفظ می‌نماید. پیشگیری از سکته قلبی، آلزایمر و بسیاری از بیماری‌های دیگر از نتایج مثبت یوگا در جهت سلامت جسم است. بیراه نیست اگر بگوییم یوگا هوشیاری زوال یافته بدن را بازمی‌گرداند.

انواع تنفس در یوگا

انواع تنفس در یوگا بدین شرح است:

  1. تنفس شکمی “ اثرگذار روی ریتم تنفس‌ها و ضربان قلب”
انواع تنفس در یوگا
انواع تنفس در یوگا

این تنفس یکی از ابتدایی‌ترین و اصولی‌ترین تمرینات تنفسی است که برای شروع تمرینات تنفسی به شاگردان یوگا آموزش داده می‌شود. با انجام این تنفس هوای راکد ریه‌ها را خارج کرده و هوای تازه را جایگزین آن می‌کنیم. همچنین این تنفس محدوده حرکتی پرده دیافراگم را افزایش می‌دهد. لازم به ذکر است که تنفس شکمی در نوزادان به‌صورت غریزی انجام می‌گیرد.

روش اجرا: در وضعیت شاواسانا قرار بگیرید و تمام بدن را وانهاده کنید. ابتدا برای مدتی نظاره‌گر تنفس طبیعی خود باشید. کف دست راست را روی سطح شکم (روی ناف) و کف دست چپ را روی قفسه سینه قرار دهید. ابتدا با یک بازدم عمیق تمام هوای ریه‌ها را خارج کنید. سپس دمی عمیق بگیرید.

با انجام این دم، سطح شکم انبساط پیدا می‌کند. در این هنگام پرده دیافراگم نیز کاملاً پایین آمده و به شکم فشار می‌آورد. پس از یک الی دو ثانیه مکث بازدم را انجام دهید. در هنگام بازدم پرده دیافراگم بالا و به سمت ریه‌ها رفته و شکم به داخل کشیده می‌شود. در پایان بازدم شکم منقبض‌شده و ناف به ستون فقرات نزدیک می‌شود. در حد یک یا دو ثانیه مکث کرده، سپس تنفس بعدی را آغاز کنید.

  • تنفس شانه‌ای ترقوه‌ایClavicular Breathing

همچنان که در تمرین‌های تنفسی شکمی و تنفس سینه‌ای گفته می‌شود، تمرین را بعد از حرکات فیزیکی و پس از آرام شدن بدن و ضربان قلبتان، با یک بازدم شروع کنید (البته پس از کسب مهارت کافی در کیفیت اجرای تمرین‌های تنفس شکمی و سینه‌ای)

روش اجرا: در راحت‌ترین وضعیت نشست به طرز صحیح بنشینید، ترجیحاً چشم‌ها بسته، کف دست‌ها را روی پاها (نزدیک زانوها) قرار بدهید. بعد از یک بازدم نسبتاً عمیق، با توجه به قله ریه‌ها و ثابت نگه‌داشتن شکم و قفسه سینه، دم بگیرید، ضمن انجام دم همراه با حرکت دادن کف دست‌ها در روی ران‌ها به‌سوی بدن، سرشانه‌ها را به‌طرف بالا ببرید (به‌طرف گوش‌ها)

لحظه‌ای مکث و سپس ضمن حرکت دادن کف دست‌ها به‌طرف زانوها و پایین آوردن آگاهانه سرشانه‌ها، بازدم کنید و در مکث بازدم آگاه باشید که سرشانه‌هایتان جهت تخلیه بهتر هوای قله ریه‌ها، کاملاً به‌طرف پایین فشرده هستند و بدین‌سان تمرین را حدود ۵ دقیقه اجرا کنید.

  • تنفس سینه‌ای: “میانی” Thoracic breathing

پس از کسب مهارت کافی در راستای انجام تنفس شکمی می‌توانی تنفس سینه‌ای را تمرین کنید، بهتراست که تمرین‌های تنفسی را بعد از حرکات فیزیکی (آساناها) انجام دهید (این عمل به تسریع جریان گردش خون، سیال شدن مایع لنف و حرکت بهتر انرژی حیاتی “پرانا” در بدن پرانیکی، کمک می‌کند.

روش اجرا: در راحت‌ترین وضعیت به طرز صحیح بنشین، ترجیحاً چشم‌ها بسته، لحظاتی توجهتان را به مکانیزم تنفس‌های غیرارادی معطوف کنید تا نفس‌هایت آرام گیرند، سپس تمرین را با بازدم شروع کنید. برای حس بهتر انبساط و انقباض قفسه سینه در راستای هر دم و بازدم، دست‌هایتان را روی قفسه سینه بگذارید. (دست‌ها بدون تماس با یکدیگر و انگشتان دست‌ها تقریباً باز) و به لَب میانی ریه‌ها توجه کنید (در حین انجام این تمرین ناحیه شکم و شانه‌هایتان را ثابت نگهدارید).

  • تنفس کاپالابهاتی تنفس جمجمه درخشان Kapalabhati

کاپالا در زبان سانسکریت یعنی جمجمه و بهاتی به معنای درخشش است.

روش اجرا:: در حالت صحیح، ترجیحاً به‌صورت لوتوس بنشینید، ستون فقرات صاف، سینه فراخ و دست‌ها شل و آزاد و بدون فشار در روی پاها، در غیر این صورت عضله شکم منقبض‌شده و تنفس به‌درستی صورت نمی‌گیرد. پس از بازدم و فشار به عضلات شکم به جهت تخلیه هوای پایین ریه‌ها، یک‌دم شکمی انجام و سپس دفعتاً به همراه انقباض عضلات شکم بازدم کنید. چون بازدم‌ها ناگهانی و سریع انجام می‌شود به تبعیت از آن عمل دم به‌طور اتوماتیک و غیرارادی صورت می‌گیرد. در طول مدت انجام تمرین تمام اعضا و عضلات بدن بی‌حرکت بوده و تنها عضلات شکم و پره‌های بینی متأثر از انجام این عمل می‌باشند. در اجرای این تنفس، عمل بازدم با فشار و در مدت‌زمان بسیار کوتاه و با سرعت از بینی خارج می‌گردد.

  • تنفس اوجایی، (تنفس شنیدنی، تنفس صدادار) UjjayiPranayama
انواع تنفس در یوگا

در ورود و خروج هوا خودمان می‌بایستی دخیل باشیم لذا این امر توجه را نیا ز دارد و برای به وجود آمدن توجه باید در تمام طول تمرین این عمل را با آگاهی انجام دهید با آگاهی بیشتر می‌توانید با توجه بیشتری ناظر این تمرین باشید و با حضور بیشتری صدای یکنواخت تولید و به آن گوش دهید صدایی مثل گذر آب از لوله.

روش اجرا: نشست صحیح، چشم‌ها بسته، چانه قدری به پایین، توجه به جلو گلو، جهت اجرای این تنفس ابتدا دهان را بسته و بین دندان‌های آرواره بالا و پایین فاصله ایجاد کنید در مراحل پیشرفته می‌توانید نوک زبان را به کام دهان بچسبانید. در این تنفس صدای یکنواخت و سنگینی از ناحیه حلق و حنجره ایجادشده و باید سعی شود که آهنگ و شدت این صدا در تمام مدت تمرین یکسان باشد در ابتدا این صدا فقط در حین بازدم ایجادشده و پس از مدتی تمرین در هنگام دم نیز ایجاد می‌شود. در طول تمرین باید توجه به صدای ایجادشده یکنواخت معطوف گردد و طنین صدا در فضای جلو گلو آورده شود. این تنفس نیز می‌تواند با شمارش انجام گردد.

آذر 18, 1398 توسط admin 0 دیدگاه

یوگانیدرا

یوگانیدرا یا خواب یوگا، یک تمرین آرامش‌بخش است که موجب القاء آرامش کامل جسمی، روحی و عاطفی در بدن شما می‌شود. استراحت و آرامش عمیقی که در یوگانیدرا به‌دست می‌آورید، می‌تواند با آرام کردن سیستم عصبی، استرس شما را کمتر کند. و تنش‌های روزانه‌ای که از محیط دریافت می‌کنید را، به طور کلی از بین ببرد. این تمرین را به راحتی و در هر سنی که باشید، می‌توانید انجام دهید.

مزایای سلامتی یوگانیدرا

  • بی خوابی را برطرف کنید.
  • استرس و اضطراب را کاهش دهید.
  • دردهای مزمن و وابستگی شیمیایی را تا حدودی بهبود ببخشید.
  • آگاهی و تمرکز را افزایش دهید.
  • عادات منفی، رفتارها و روش‌های تفکر را تغییر دهید.
  • احساس آرامش و آسایش را تقویت کنید.
  • استراحت عمیق در چند دقیقه، مشابه بخشی از خواب شبانه
  • جوان‌سازی در سطح جسمی و روحی
  • کاهش ریتم امواج مغزی و هماهنگی دو نیمکره
  • کاهش افسردگی، سردرد، خستگی مزمن
  • برنامه نویسی ذهنی و بررسی اهداف
  • افزایش توانایی‌های یادگیری، حافظه و خلاقیت
Yoga nidra

یوگانیدرا چگونه کار می کند؟

یک وضعیت بین خواب و بیدار است. روی زمین دراز می‌کشید. و در حالتی که کاملاً آگاه هستید اما بدن و ذهن شما کاملاً در حال استراحت و آسایش است، قرار می‌گیرید.

می‌توانید از این تمرین برای آرامش و رهایی از استرس و یا ایجاد تغییرات مثبت واقعی در زندگی خود استفاده کنید. این تمرین می‌تواند در رسیدن به اهدافتان به شما کمک کند.

یوگانیدرا شامل سه مرحله اصلی است:

۱. تنظیم:

در یک محیط راحت و ساکت دراز بکشید. و چشمانتان را بسته نگه دارید.

۲. تنفس:

از طریق شکم مانند یک بادکنک تنفس کنید.

۳. آرامش عضلات:

هر عضله‌ای در بدن را با فشار و رها کردن، شل کنید.

تفاوت بین مدیتیشن و یوگانیدرا

از بسیاری جهات، یوگانیدرا و مدیتیشن شبیه به هم هستند. اما تفاوت های مشخصی نیز وجود دارد. که در ادامه بررسی می‌کنیم.

مدیتیشن

موقعیت جسمی: ​​ مدیتیشن به طور معمول یک تمرین در حالت نشسته است. جایی که بدن شما راحت، اما به صورت قائم و هشیار است.

وضعیت آگاهی: در مدیتیشن، افراد می توانند حالت‌های مختلف هوشیاری را تجربه کنند و تکنیک‌های مدیتیشن خاصی وجود دارد موجب آرامش شما در حالت نشسته می‌شود.

یوگا نیدرا

موقعیت جسمی: ​​معمولاً یوگا نیدرا در حالت دراز کشیده است، بنابراین شما می‌توانید کاملاً رها شوید. یک بالش کوچک و پتو معمولاً مورد استفاده قرار می‌گیرد. و همچنین هر چیز دیگری که به شما کمک می‌کند تا در موقعیتی کاملاً راحت قرار بگیرید.

وضعیت آگاهی: در طول یوگانیدرا، شما به حالت خواب عمیق آگاهانه حرکت می‌کنید. شما دیگر در حالت هوشیاری بیدار نیستید، بلکه از حالت آگاهی رویایی و به حالت خواب عمیق می روید. با این حال، ذهن شما در واقع بیدار است. بنابراین اغلب به عنوان وضعیت خواب و بیدار نامیده می‌شود. به همین دلیل برای بدن بسیار ترمیم کننده است.

Yoga nidra

لایه‌های مختلف یوگانیدرا

لایه فیزیکی: اولین و ساده‌ترین مرحله، لایه فیزیکی یا آنامایا است. که شامل تمام عضلات، استخوان‌ها، تاندون‌ها و رباط‌های بدن می‌باشد. در این مرحله شما باید سر، بازوها، پاها، و در کل تمام قسمت‌های بدنتان را شل کنید.

لایه انرژی: مرحله دوم است و با نام پرنامایا نیز شناخته می‌شود. این مرحله روی تنفس شما کار می‌کند. و از شما خواسته می‌شود که دم و بازدم خود را رعایت کنید. هدف این است که هرچه روی تنفس خود تمرکز کنید، انرژی بیشتری در بدن شما تولید می‌شود.

لایه احساسی، روانی: این لایه با نام مانومایا یکی از جذاب ترین مرحله‌هاست. در این مرحله شما باید احساسات خود را تجربه کنید. الان زمانی است که شما آرام هستید پس احساسات سبک یا سنگین خود را به یاد بیاورید.

لایه روشنفکر: این لایه با نام دیگر ویجنانامایا، با تجسم یک داستان شروع می‌شود. ممکن است تجسم کنید که در حال عبور از جنگل‌های زیبا هستید. مشاهده برگ‌های سبز درختان، با گل‌های صورتی روشن، و تابش گرمابخش نور خورشید یک حالت آرامش‌بخش و سرشار از زیبایی را برای شما تداعی می‌کند. گوش دادن به یک موسیقی آرام می‌تواند این احساس را بیشتر کند.

لایه سکوت: یا آنادامایا شامل سکوتی مختصر برای پایان سفر و قبل از بیرون آمدن از حالت خواب است. پس از بیدار شدن از خواب یوگا، معمولاً احساس وحدت بین بدن و ذهن را تجربه خواهید کرد.

گفته می‌شود ۳۰ دقیقه استراحت در حالت یوگانیدرا تقریباً برابر با ۳ ساعت خواب طبیعی است. در در این حالت ما ظرفیت خود را برای مشاهده زندگی در ظریف‌ترین شکل‌ خود تمرین می‌کنیم. و از طریق نفس‌کشیدن، افکار خود را پرورش می‌دهیم.

یوگانیدرا چطور باعث جوانی می‌شود؟

یوگا نقش مهمی در آماده‌سازی بدن و ذهن برای ورود به یک وضعیت مدیتیشن دارد. اما یوگانیدرا این کار را آسان‌تر می‌کند. با توجه به بخش‌های مختلف بدن، سیستم عصبی را فعال می‌کنیم که به افزایش آرامش و تقویت روند مدیتیشن کمک می‌کند.

یوگانیدرا مثل یک چرت زدن فوق العاده است که در هر زمان می‌تواند شما را شارژ کند. که با رهایی از استرس روزانه در دنیای شلوغ امروزه، باعث جوان‌سازی روح و جسم و سلامت روان می‌شود.

آذر 18, 1398 توسط admin 0 دیدگاه

یوگای خنده و سلامت انسان

تا به حال واژه‌هایی مثل موسیقی درمانی یا تئاتر درمانی به گوشتان خورده است؟ خنده درمانی هم یکی از اینهاست. جالب است بدانید یوگای خنده یکی از روش‌های خنده درمانی است که بر سلامت انسان میتواند بسیار تاثیرگذار باشد. خنده استرس را کاهش میدهد. اما چطور؟ یوگای خنده باعث آزاد شدن هورمون آدرنالین در بدن شده و اضطراب و استرس را کاهش میدهد.

آذر 17, 1398 توسط admin 0 دیدگاه

یوگا در خانه، آرامش و تناسب‌اندام را با هم تجربه کنید!

یوگا، تمرین ذهن و بدن است. این ورزش سابقه ۵۰۰۰ ساله در فلسفه باستانی هند دارد. سبک های مختلف یوگا، حالات بدنی، تکنیک های تنفس و مراقبه یا آرامش را با هم ترکیب می کند. همچنین یوگا سابقه طولانی در کمک به افراد برای رسیدن به تعادل ذهنی و جسمی دارد. در این مقاله با ما همراه باشید تا برخی از تکنیک‌ها و حرکات ورزش یوگا در خانه را به صورت کاملا تصویری با هم بررسی کنیم. تا بتوانید به راحتی در خانه این تمرینات را انجام دهید. این تمرینات موجب آرامش ذهن و تناسب‌اندام شما خواهد‌ شد. این مقالات از به‌روزترین سایت‌های زبان انگلیسی برای شما عزیزان گردآوری شده‌اند.

کنترل فشار خون، بررسی ۱۴ روش طبیعی برای فشار خون بالا!

با تمرینات منظم یوگا میتوان فشار خون را کنترل کرد.

چگونه یوگا در خانه انجام دهیم؟

برای تمرینات یوگا در خانه، به چیزی جز بدن خودتان احتیاج ندارید. با این وجود، داشتن تجهیزاتی که از داشتن آنها احساس افتخار می‌کنید، می تواند به شما در ایجاد حس خوب در خانه کمک کند. وسایلی مثل یک تشک ساده یوگا، شمع و عود، و یک موسیقی آرامش‌بخش می‌تواند شما را برای یک تمرین مداوم ترغیب کند.

همچنین فضای مناسبی را در خانه انتخاب کنید که آزادی جابجایی در آن داشته باشید. بهتر است در سکوت و آرامش تمرینات یوگا را انجام دهید. در ادامه حرکات اموزش یوگا در خانه برای لاغری را با هم بررسی می‌کنیم.

حرکات ثابت

Yoga at home 1

تعادل دست و زانو

۱. پای راست خود را بلند کرده و صاف کنید، آن را به طور موازی با کف نگه دارید. پای راست خود را کاملا خم کنید.

۲. هنگامی که احساس پایداری می‌کنید، بازوی چپ خود را به موازات زمین بلند کنید.

۳. برای ۵ تنفس در تعادل دست و زانو بمانید.

۴. حرکت را روی پای چپ و بازوی راست تکرار کنید.

Yoga at home 2

حرکت ثابت رو به پایین

۱. به سمت پایین خم شوید. زاویه ۳۰ درجه با زمین بسازید.

۲. پای راست خود را تا زمانی که تقریباً موازی با کف باشد، بالا بیاورید.

۳. به مدت ۵ نفس نگه دارید.

با بلند کردن پای چپ تکرار کنید.

Yoga at home 3

حرکت ثابت شنا

  1. در حالت حرکت شنا قرار بگیرید. زانوهایتان نباید خم شود.
  2. انگشتان پا روی زمین باشد.
  3. 3 تا ۵ ثانیه تنفس خود را نگه دارید.
Yoga at home 4

حرکت یک طرفه

  1. حرکت قبل را این بار با یک طرف از بدن خود انجام دهید.
  2. بازوی چپ خود را به سمت سقف و نگاه خود را به سمت نوک انگشتان دست چپ بکشید.
  3. ثابت بمانید و بعد از ۳-۵ تنفس، به مرکز برگردید و طرف دیگر را انجام دهید.
Yoga at home 5

حرکت مار کبرا

در این حرکت یوگا در خانه، به حالت مار کبرا روی زمین دراز بکشید. آرنج های خود را مستقیماً زیر شانه های خود و روی زمین قرار دهید. برای ۵ ثانیه در همین حالت بمانید.

Yoga at home 6

تمرین عضلات همسترینگ

با یک پارچه، کف پای راست خود را نگه دارید. آرنج ها و زانوی شما نباید خم شوند. برای ۵ ثانیه در همین حرکت بمانید. با بلند کردن پای چپ تکرار کنید.

Yoga-at-home 19

حالت پل

به پشت خود دراز بکشید. زانوها را خم کرده و پاهای خود را روی زمین نزدیک به کمر صاف کنید. یک حالت پل بسازید. کمر خود را از روی زمین بلند کنید. دست‌ها به صورت موازی در دو طرف بدن باشند و خم نشوند.

آموزش یوگا در خانه، حرکات دو مرحله‌ای

Yoga-at-home 10
Yoga-at-home 11

حالت کبوتر

پای راست به صورت کاملا کشیده روی زمین باشد. زانوی چپ خود را در آغوش بگیرید و در حالت کبوتر، تا جایی که می‌توانید، به زمین نزدیک شوید و برگردید. سعی کنید کمرشما به سمت چپ نپیچد. ۱۰ حرکت انجام دهید و حالا با دست و پای مخالف، تمرین را تکرار کنید.

Yoga-at-home 12
Yoga-at-home 14

حالت شروع مسابقه

در این حرکت یوگا، هنگام بازدم، پای راست خود را به جلو بین دستان خود بکشید. پای چپ خود را محکم نگه دارید ، زانوی خود را راست کرده تا عضلات چهار سرران درگیر شوند. همین تمرین را با پای چپ تکرار کنید.

Yoga-at-home 15
Yoga-at-home 16

حالت جنگجو

بر روی پاشنه چپ خود بچرخید، بنابراین پای چپ شما با زاویه ۴۵ درجه قرار گرفته. و هردو پا را فشار دهید تا به حالت ایستاده برسید. زانوی راست شما باید در زاویه ای تقریبا ۹۰ درجه خم بماند. و پای چپ شما باید راست بماند.

بازوی راست خود را به سمت جلو و بازوی چپ خود به سمت عقب بگیرید. نیم تنه به طور مساوی بین هر دو پا قرار بگیرد. و شانه‌های شما موازی و کمی پایین‌تر از گوش های شما باشد.

برای پنج نفس عمیق در این حرکت بمانید. و در طرف دیگر تکرار کنید.

Yoga-at-home 17
Yoga-at-home 18

حالت جنگجوی فروتن

در این حرکت از یوگا، انگشتان خود را در پشت به هم بچسبانید، در حالی که به سمت بالا نگاه می کنید، سر خود را به سمت زمین پایین آورید. اگر نمی‌توانید دستان خود را به پشت برسانید، با استفاده از بند یا حوله این کار را انجام دهید.

با سه نفس عمیق در این حالت بمانید.

آذر 14, 1398 توسط admin 0 دیدگاه

یوگای صورت، شما را زیباتر می‌کند!

یوگای صورت به یکسری تمرینات آرامش‌بخش روی صورت گفته می‌شود. بسیاری بر این باورند که این تمرینات، جادوی جوانی است و می‌توان گفت برآرامش و تسکین صورت تمرکز دارد. یوگای صورت برای جوانسازی پوست نیز تاثیرات زیادی دارد. عضلات صورت را قوی‌تر و پوست شل را سفت و به نوعی یک بوتاکس طبیعی و بدون هزینه در طولانی مدت است. پس با ما همراه باشید تا این تمرینات ساده را در منزل انجام دهید.

۹ روش بی‌نظیر برای چاقی و زیبایی صورت

در اینجا به طور کامل تمامی روش‌ها را مورد بررسی قرار دادیم.

بهبود گردش خون و کاهش چین و چروک

تمرینات یوگا روی صورت موجب افزایش گردش‌خون می‌شود .و چهره شما را جوان‌تر و شاداب‌تر نشان می‌دهد. همچنین ماهیچه‌های صورت را تقویت کرده و خطوط ریز روی صورت را کاهش می‌دهد. چین و چروک به دلیل کاهش تولید کلاژن و الاستین با افزایش سن ایجاد می‌شود. کلاژن و الاستین پروتئین هایی در بافت همبند پوست هستند که پوست را جوان نگاه می‌دارند.

Nose--yoga

یوگای صورت، بینی

  1. با انگشتان اشاره بینی خود را فشار داده و با زور نفس بکشید.
  2. برای به دست آوردن بهترین نتیجه، فشار را بر روی قسمتهای پایین سوراخ‌های بینی قرار دهید. با نیروی زیاد نفس نکشید.
  3. 10 بار این تمرین را انجام دهید.

Cheek-Lifter

یوگای صورت برای گونه گذاری

یوگای صورت گونه‌های شما را با حالت زیبا‌تر و برجسته‌تری نشان ‌می‌دهد.

۱. دهان خود را باز کنید و یک “O” طولانی تشکیل دهید.

۲. لب فوقانی خود را روی دندانهای جلو بکشید.

۳. برای بلند کردن عضلات گونه لبخند بزنید.

۴. انگشت اشاره خود را به آرامی روی قسمت‌های بالای گونه، درست در بالای عضلات و به طور مستقیم زیر چشم خود بکشید.

۵. عضلات گونه را آرام کنید و به آنها اجازه دهید به حالت اولیه و آرام خود بازگردند.

۶. دوباره با گوشه های دهان خود لبخند بزنید تا عضلات گونه به سمت عقب بلند شود. هنگام لبخند زدن، عضلات را به سمت چشم خود فشار دهید.

۷. آخرین بار، ماهیچه های گونه خود را تا جایی که می توانید نگه دارید. این موقعیت را به مدت ۲۰ ثانیه نگه دارید. رها کنید.

۸. این مراحل را سه بار تکرار کنید.

Forehead-Smoother

یوگای صورت برای خط اخم

این تمرین عضله ای را که از ابرو تا پیشانی فوقانی امتداد دارد، می‌تواند خطوط روی پیشانی را صاف و ابروها را به سمت بالا، بلند کند.

  1. انگشت اشاره و انگشتان میانی خود را روی پیشانی خود در خط رویش مو قرار دهید. حالا انگشتان را به طور محکم روی پوست سر خود فشار دهید. سپس انگشتان خود را به آرامی به سمت ابرو بکشید. و ابروهای خود را محکم به سمت بالا خم کنید.
  2. ابروهای خود را در مقابل فشار انگشتان خود بلند کنید. شما باید فشار گسترده ای را در سراسر پیشانی خود احساس کنید.
  3. به مدت ۱۰ ثانیه محکم نگه دارید و سپس رها کنید. سه بار تکرار کنید. اما  بار سوم، ۲۰ ثانیه نگه دارید.
  4. یک بار دیگر کل مراحل را تکرار کنید.
Jaw-&-Neck-Firmer

یوگای صورت برای فک و گردن

این تمرین می‌تواند به تسکین گونه‌ها، تقویت فک و کاهش چین و چروک طرفین چانه کمک کند.

  1. دهان خود را باز کنید و حرف “آ” را صدا کنید. لب پایینی و گوشه های لب خود را در دهان خود ببندید و آنها را محکم نگه دارید.
  2. فک پایین خود را به جلو بکشید و گردن را عقب ببرید.
  3. فقط با استفاده از فک پایین خود، خیلی آهسته دهان خود را ببندید. تجسم کنید که از فک استفاده می کنید تا چیزی بسیار سنگین را بکشید. هر بار که می خواهید چانه خود را بالا بیاورید، سرخود را به عقب کج کنید.
  4. فک پایین خود را به مدت ۱۰ بار،  باز و بسته کنید. در تکرار نهایی، چانه شما باید به سمت سقف دهان خم شود. چانه را طولانی ترنگه دارید. و این موقعیت را به مدت ۲۰ ثانیه محکم حفظ کنید.
  5.  این مراحل را سه بار تکرار کنید.
Lower-Eyelid-Firmer

یوگای صورت برای افتادگی پلک

این تمرین به تقویت پلک بالا و پایین، افزایش گردش خون در ناحیه چشم و کاهش پف زیر چشم کمک می‌کند.

  1. انگشتان میانی خود را در نزدیکی قسمت‌های داخلی چشم خود قرار دهید، درست در امتداد قسمت‌های فوقانی بینی.
  2. انگشت اشاره خود را در قسمت بیرونی چشم‌ها در نزدیکی ابرو قرار دهید.
  3. پلکهای پایینی خود را ببندید. (تصور کنید که در یک روز گرم به دنبال خورشید هستید.) باید عضلات چشم را در زیر انگشتان خود سفت کنید. ده بار تکرار و رها کنید و تا حد امکان پلک‌های بالایی خود را باز کنید.
  4. مرحله نهایی را به مدت ۲۰ ثانیه نگه دارید.
Face-Yoga-for-Laughter-Line

یوگای صورت برای خط خنده

دستورالعمل های مرحله به مرحله برای این تمرین به شرح زیر است:

  1. دهان خود را با هوا پرکنید.دهان خود را محکم ببندید و هوا را به سمت لب های خود فشار دهید.
  2.  هوا را به سمت راست حرکت دهید.
  3.  هوا را به سمت چپ حرکت دهید.
  4.  هوا را به سمت فوقانی دهان منتقل کنید.
  5.  هوا را به سمت پایین دهان منتقل کنید.

در طول هر مرحله هوا را به مدت ۵ ثانیه نگه دارید. باید مقاومت روی گونه‌ها و پایین دهان را احساس کنید.

تمام تمرینات بالا می‌توانند جزو تمرینات یوگای صورت برای لاغری نیز باشند. و صورت شما را خوش‌فرم و زیباتر از قبل نشان‌دهند.

Beautiful and flexible.
شهریور 24, 1398 توسط admin 0 دیدگاه

آشنایی با تفاوت میان یوگا، پیلاتس و ایروبیک

در این مقاله به تفاوت میان یوگا، پیلاتس و ایروبیک پرداخته ایم. در این بخش قصد داریم تفاوت میان این سه را به علاقه مندان ورزش توضیح دهیم. توصیه می کنیم که حتما این مقاله را مطالعه کنید و از دست ندهید. با ما همراه شوید.

آذر 7, 1397 توسط admin 0 دیدگاه

یوگا و تاثیر آن در جلوگیری از استرس و افسردگی

گفته می‌شود حرکات یوگا بر افسردگی و بهبود آن تاثیر می‌گذارد. تا انتهای این مطلب به غلط یا درست بودن این جمله خواهیم پرداخت.

آذر 6, 1397 توسط admin 0 دیدگاه

فواید ورزش یوگا برای لاغری / معرفی بهترین حرکات یوگا

یوگا به نظر ورزش آرامی می‌آید اما آیا می‌توان به کمک این ورزش کاهش وزن را نیز تجربه کرد؟

تیر 13, 1397 توسط admin 0 دیدگاه

یوگای خنده

یوگا، شاخه‌ها و انواع مختلفی را شامل می‌شود که هر کدام از آن‌ها بر روی یکی از نکات زندگی روزمره تاکید دارد. در این مقاله به بررسی یوگای خنده می‌پردازیم.

تیر 12, 1397 توسط admin 0 دیدگاه

جوانی صورت، یوگا بهتر است یا بوتاکس؟

در این مقاله ما به آموزش برخی از تمرینات انجام شده در طی این آزمایش می‌پردازیم. این روش کم خطر و کم هزینه شاید به گفته پژوهشگر احتمال عدم موفقیت داشته باشد اما با توجه به آسیب‌های ثانوی و هزینه‌های بوتاکس صورت به این روش ارجحیت دارد.

خرداد 31, 1397 توسط admin 0 دیدگاه

انتخاب مَت مناسب یوگا

اگر علاقه‌مند به ورزش‌هایی مانند یوگا و پیلاتس باشید، برای شروع کلاس‌های آن نیاز به دو چیز مهم دارید: کلاس یوگا مناسب و مت یوگا مناسب! در مورد خرید مت یوگا، نکاتی هست که که شاید در نگاه اول مهم به نظر نرسد، اما ممکن است به قیمت آسیب‌دیدگی و محرومیت همیشگی شما از ورزش کردن، منجر شود…

خرداد 28, 1397 توسط admin 0 دیدگاه

یوگا پس از ۵۰ سالگی، بایدها و نبایدها

اغلب افراد میانسال ابا این پرسش روبرو می‌شوند که چه ورزشی برای من مناسب است و پاسخ آن معمولا ورزش‌هایی چون یوگا، پیلاتس و … می‌باشد. این ورزش‌ها مناسب هستند اما چگونگی شروع و انتخاب کلاس مناسب از نکاتی هستند که باید پیش از شروع ورزشی مانند یوگا به آن توجه کرد.