۱۱ روش برای کاهش درد پریود (قسمت اول)

۱۱ روش برای کاهش درد پریود (قسمت اول)

یکی از مشکلات عدیده‌ای که خانم‌ها حتی چند روز مانده به پریود تا زمان مشاهده اولین علایم پریودی و حتی بعد از اتمام قاعدگی، با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، دردهای عدیده فیزیکی و روحی مانند درد سینه قبل از پریود، سردرد، استرس یا حتی درد سینه بعد از پریود است. بسیاری از این مشکلات با رژیم غذایی PMS یا همان رژیم غذایی سندروم پیش از قاعدگی، قابل جلوگیری هستند. اما برای کاهش سریع درد پریود باید چه کرد؟

بسیاری به دنبال بهترین قرص برای کاهش درد پریود می‌گردند و نتیجه‌‌ی آن چیزی جز قرص‌های مسکنی چون ادویل، بروفن، ژلوفن، مفنامیک اسید نخواهد بود. اما بهتر است تا حد ممکن از مصرف قرص‌های مسکن به خصوص بدون نسخه پزشک دوری کنیم و به دنبال یک راه حل دائمی و مناسب‌تر برای درمان درد قاعدگی باشیم که همان تغییر سبک زندگی و سالم‌تر زیستن است.

در ادامه به معرفی روش‌هایی می‌پردازیم که نه به صورت مقطعی اما دائم و همیشگی و در طولانی مدت باعث کمک به دردهای قاعدگی می‌شوند.

آب و کاهش درد پریود

۱-   آب کافی بنوشید.

گرفتگی‌های شکمی قاعدگی، یا دیسمنوره اولیه را می‌توان سخت‌ترین بخش از عادت ماهیانه بسیاری از زنان تلقی کرد. نوشیدن آب می‌تواند بسیاری از این دردها را کاهش دهد. البته که نباید فراموش کرد مصرف بیش از حد آب ممکن است موجب نفخ و متعاقبا بدتر شدن علائم شود. اما در پریود باید عادت نوشیدن ۶ تا ۸ لیوان آب روزانه خود را به صورت جدی دنبال کنید و کمتر از آن ننوشید. برای پیگیری کردن تعداد لیوان‌های مصرفی حتما از یک اپلیکیشن مانند کرفس که قابلیت آب‌شمار داشته باشد، استفاده کنید. اگر از بی‌طعمی آب خوشتان نمی‌آید، برای اینکه به خود انگیزه بیشتر دهید، آب دتاکس درست کنید و با نعنا، لیمو و … آن را مزه دار کنید. از نمک که باعث افزایش نفخ و الکل که باعث کم‌آبی بدن می‌شود، دوری کنید. برخی دیگر از خانم‌ها نیز حالت تهوع و اسهال را در پریود تجربه می‌کنند که برای به دست‌ آوردن آب از دسته رفته بدن‌شان، مهم است که آب به مقدار کافی بنوشند.  

رژیم غذایی پریود

۲-   رژیم غذایی سالم، راه‌حل همیشگی!

برای بسیاری از افراد سوال است که برای درد پریود چه بخوریم؟ اما سوال بهتر این است که برای درد پریود چه چیزهایی نخوریم! زمانی که در دوره پریودی خود هستید باید از غذاهای چرب، شیرین، شور یا نان‌های سفید دوری کنید. در عوصض سعی‌ کنید میان‌وعده‌های مقوی و مغزی که علاوه بر خون‌زا بودن خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضد التهابی دارند را جایگزین کنید. مواد غذایی چون گیلاس، زغال اخته، کدو، گوجه‌فرنگی و فلفل، مصرف مواد غذایی دارای اسیدهای چرب امگا ۳، خوردن لوبیای غنی از کلسیم، بادام، و سبزیجات برگ سبز تیره همگی انتخاب‌های مناسبی به نظر می‌آیند.

فراموش نکنید که داشتن یک رژیم غذایی سالم، چیزی است که نه فقط در زمان پریود، بلکه در تمام دوران به کمک شما و افزایش سطح سلامت عمومی بدن‌تان خواهد آمد. فراموش نکنید که مصرف الکل، تنباکو و کافئین نیز ممنوع است!

بابونه قاعده آور است

۳-   دمنوش بابونه و پریود

بابونه گیاهی است که خواص بسیار زیادی دارد. یکی از این خاصیت‌ها این است که بابونه قاعده‌ آور است. خوردن چای بابونه در حین پریود نیز می‌تواند باعث کاهش گرفتگی عضلات شود. چای بابونه سرشار از مواد ضد التهابی است که پروستاگلاندین‌ها را مهار می‌کند. پروستاگلاندین‌ها توسط سلول‌های اندومتری رحم ساخته می‌شوند. پروستاگلاندین‌ها باعث تحریک و انقباض عضلات رحم، درد و گرفتگی عضلات می‌شود. آنها همچنین باعث تهوع، استفراغ، اسهال و سردرد در طی دوره قاعدگی می‌شوند.

خوردن چای یا دمنوش بابونه باعث جلوگیری از پروستاگلاندین‌های دردناک می‌شود. دمنوش بابونه همچنین موجب تقویت جریان قاعدگی و خونریزی می‌شود و از آن به عنوان یک قاعده‌آور قوی استفاده می‌شود.

کاهش سریع درد پریود

۴-   رازیانه مصرف کنید.

در یک مطالعه‌ ثابت شده است که حدود ۸۰ درصد از زنان جوانی که کپسول حاوی ۳۰ میلی‌گرم عصاره رازیانه را ۴ بار در روز و به مدت ۳ روز قبل از شروع پریود مصرف کرده‌اند، با درد بسیار کمتری در طول پریود خود مواجه بودند. محققان معتقدند که رازیانه مانع از انقباضات رحم ناشی از تحریک پروستاگلاندین‌ها می‌شود. بسیاری از زنان در طول سه روز اول قاعدگی خود از شدت دردهای عضلانی و شکمی، از فعالیت روزانه خود باز می‌مانند و به نظر می‌آید خوردن رازیانه قبل از پریود و نه در حین آن، گزینه مناسبی به شمار می‌رود.

دارچین و کاهش درد پریود

۵-   مصرف دارچین در زمان پریودی

در یک مطالعه‌ای که بر روی زنان جوان صورت گرفته است. آنها کپسول‌های حاوی ۴۲۰ میلی‌گرم دارچین، ۳ بار در روز و در ۳ روز اول دوره قاعدگی خود مصرف کرده‌اند، با کاهش چشمگیر خونریزی، درد کمتر و همچنین حالت تهوع روبرو شده‌اند. در این مطالعه هیچ‌گونه عوارض جانبی گزارش نشده است. مصرف دمنوش دارچین نیز به کاهش علائم قاعدگی کمک می‌کند.

در قسمت بعدی با سایر روش‌های کاهش سریع درد پریود آشنا شوید.

منبع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *