روش های خانگی برای درمان گل مژه | بلفاریت ، عفونت مضر چشمی
گل مژه چشم به صورت یک کیسه چربی زیر چشم ظاهر میشود. این عارضه از وجود یک عفونت حاد چشمی خبر میدهد. وقتی باکتریهای مضر وارد چشم میشوند، بعد از مدتی با التهاب، درد و قرمزی خود را نشان میدهند. بافت گل مژه تورمی و به رنگ قرمز است. وقتی در حال پلک زدن هستید، دردآور میشود. برای درمان گل مژه در خانه هم میتوانید از روشهای طب سنتی استفاده کنید.
بیشتر بخوانید : انواع بیماری چشم و بررسی راههای مراقبت اصولی و تغذیه مناسب
گل مژه داخل پلک چشم چیست؟
گل مژه را بیشتر افراد در زندگی تجربه میکنند. این مشکل چشمی به صورت یک جوش بزرگ در ناحیه پلک ایجاد میشود. زمان روی هم گذاشتن پلکها احساس درد شدیدی را در این ناحیه احساس میکنید. این جوش بزرگ پر از چرک و عفونت است که با تخلیه شدن چرک از بین میرود. باکتریهایی مثل استافیلوکوک باعث ایجاد این عارضه چشمی میشود.
چرا گل مژه ایجاد میشود؟
گل مژه یا کیسه چربی زیر چشم در اثر عوامل زیر ایجاد میشود:
- استفاده از مواد آرایشی فاسد و یا آلوده به باکتریهای مضر
- رعایت نکردن بهداشت چشم
- وجود بیماریهای التهابی در چشم مثل بلفاریت، میبومیت و آکنه
- استرس
- تغییرات هورمونی
علائم گل مژه داخل چشم چیست؟
گل مژه ریز خود را با علائم زیر نشان میدهد:
- ایجاد یک توده سفت در پلک بالا و یا پلک پایین
- ایجاد ورم در ناحیهای پلک همراه با قرمزی
- احساس درد زمان بسته شدن پلکها
- احساس سوزش در ناحیه چشم
- تار شدن بینایی و بوجود آمدن مخاط چشمی
بیشتر بخوانید: درمان زگیل صورت در طب سنتی | انواع زگیل پوستی
گل مژه و درمان خانگی
کیسه چربی زیر چشم که همان گل مژه است، اگر حاد نباشد، میتوانید آن را در خانه درمان کنید. طب سنتی روشهای زیادی را برای درمان گل مژه ارائه داده است. این روشها عبارتند از:
استفاده از تخم گشنیز برای درمان گل مژه
یکی از راههای درمان گل مژه در منزل استفاده از تخم گشنیز است. برای استفاده از این ماده به صورت زیر عمل کنید:
۲ قاشق غذاخوری تخم گشنیز را داخل یک فنجان آب بریزید. آن را روی شعله قرار دهید تا به جوش آید. بعد از خنک شدن آن را از صافی رد کنید و چشم خود را با این محلول بشویید. این کار را دو تا سه بار در روز تکرار کنید.
استفاده از چای کیسهای
برای درمان گل مژه سفت شده میتوانید از چای کیسهای هم استفاده کنید. به این صورت که چای کیسهای را داخل یک فنجان آب گرم قرار دهید. بعد از یک دقیقه آن را خارج کنید و روی پلک خود قرار دهید.
اگر کسی از چای کیسهای استفاده کرده است، میتوانید آن را روی پلک قرار دهید. البته به شرط اینکه خیس باشد. این کار را ۲ -۳ بار در طی روز تکرار کنید.
استفاده از آب سیر برای درمان
یکی دیگر از روشهای درمان گل مژه در خانه مالیدن آب سیر روی پلک است. البته توجه داشته باشید که آب سیر داخل چشم نرود زیرا باعث سوزش چشم میشود. برای این کار به صورت زیر عمل کنید:
ابتدا یک سیر را له کنید و شیره آن را در بیاورید. سپس یک پد نرم را به آب سیر بزنید و روی گل مژه (پشت پلک) بزنید. این کار را چند بار تکرار کنید. میتوانید با کمک گوش پاککن هم این کار را به آرامی انجام دهید تا شیره سیر وارد چشم نشود.
استفاده از سیبزمینی
یکی دیگر از روشهای درمان خانگی گل مژه استفاده از سیب زمینی است. برای این کار به صورت زیر عمل کنید:
ابتدا یک سیب زمینی را پوست گرفته و رنده کنید. آب آن را بگیرید و یک پنبه را به آن آغشته کنید. حالا پنبه را به مدت ۱۰ – ۱۵ دقیقه روی گل مژه قرار دهید. این کار دو بار در طی روز تکرار کنید.
استفاده از زردچوبه
یکی از راههای درمان گل مژه سفت شده در خانه استفاده از زردچوبه است. برای این کار ابتدا یک قاشق چایخوری زردچوبه را داخل یک لیوان آب مخلوط کنید. حالا پلک خود را با این محلول بشویید. برای اینکه سریعتر نتیجه بگیرید، این کار را دو بار در روز تمرین کنید.
استفاده از آب و نمک
محلول آب و نمک هم به درمان گل مژه داخل پلک چشم کمک زیادی میکند. برای این کار ۲ قاشق چایخوری نمک را در یک لیتر آب ترکیب کنید. حالا یک تکه پنبه را به این محلول بزنید و روی پلک بزنید. شما میتوانید این محلول را به مدت ۵ دقیقه بجوشانید و سپس پنبه را به آن آغشته کرده روی پلک خود قرار دهید.
استفاده از آلوئهورا
یکی دیگر از روشهای درمان گل مژه استفاده از ژله آلوئهورا است. این ژله خیلی زود به درمان و رفع عفونت گل مژه کمک میکند. برای این کار کافیست ژل تازه یک برگ آلوئهورا را خارج کرده و پنبه را به آن آغشته کنید. حالا این پنبه را به پشت پلک بزنید. این روش را دو تا سه بار در روز تکرار کنید. گل مژه خیلی زودتر از آنچه باید درمان میشود.