علت کبود شدن بدن . کمبود چه ویتامینی باعث کبودی بدن می‌شود؟

کبودی ناگهانی پوست ممکن است برای شما هم اتفاق افتاده باشد. این عارضه اگر بدون ضربه باشد، باعث نگرانی می‌شود. گاهی هم ضربه رگ‌های خونی باعث بروز چنین عارضه‌ای می‌شود. فشار زیاد، زمین خوردن و ضربه به پوست مهم‌ترین عامل کبودی کشاله ران پا و یا سایر قسمت‌های بدن است. چرا که باعث پارگی مویرگ‌ها شده و خون در زیر پوست جاری می‌شود. به همین دلیل به رنگ بنفش و آبی دیده می‌شود. اگر دائما دچار کبودی بدن هستید، بهتر است این مطلب کرفس را تا انتها بخوانید.

علت کبود شدن بدن چیست؟

هر چه سن بالاتر می‌رود، بدن هم بیشتر به سمت کبودی تمایل پیدا می‌کند. زیرا رگ‌های خونی به مرور زمان ضعیف و پوست نازک می‌شود. اگر کبودی کشاله ران پا و یا سایر اعضا بدن در نتیجه ضربه باشد، با علائم زیر همراه می‌شود:

  • احساس درد شدید در ناحیه کبود شده
  • خونریزی بیش‌تر از ۱۰ دقیقه بعد از آسیب
  • بهبودی بعد از ۳-۴ روز بعد از آسیب

البته این علائم و زمان بهبودی در افراد یکسان نیست. در برخی از افراد به دلیل وضعیت و سبک زندگی، کبودی سریع‌تر خوب می‌شود. به طور کلی علت کبودی بی دلیل بدن عبارت است از:

کمبود چه ویتامینی باعث کبودی بدن می‌شود؟

مصرف برخی از داروها

برخی از افراد در شرایط جسمی خاصی هستند که باید مدام یک دارو را مصرف کنند. هر دارویی که به رقیق شدن خون کمک می‌کند، گاهی باعث کبودی کشاله ران پا و یا کبودی زانو و …. می‌شود. از جمله این داروها می‌توان به وارفارین، هپارین، ریوروکسابان، دبیگاتران، آسپرین و apixaban اشاره کرد.

البته در کنار این داروها باید به سایر داروهای گیاهی هم که به تغییر رفتار رگ‌های خونی منجر می‌شوند، اشاره کنیم. جینکو بیلوبا، جنسینگ، زنجبیل، نخل اره‌ای، پوست بید از جمله این داروهای گیاهی هستند که مصرف طولانی مدت آن‌ها باعث کبودی بدن می‌شود. در این رابطه داروهای دیگری هم وجود دارند که باعث کبودی بدن شوند.

ابتلا به بیماری کبد و مصرف الکل

یکی دیگر از دلایل کبود شدن بدن مصرف الکل برای بیماران کبدی است. سیروز کبدی و یا سایر بیماری‌های مربوط به کبد به مرور زمان کبد را ضعیف می‌کند. به طوری که قادر به تولید پروتئین لخته کننده خون نباشد. در نتیجه فردی که دچار خونریزی جزئی شود، به دلیل لخته نشدن خون، خونریزی داخلی و زیرپوست شدیدتری را تجربه می‌کند. این عامل به کبودی می‌انجامد.

اما خبر خوب اینکه این بیماری قابل درمان است و بنابراین کبودی‌های ناشی از آن نیز برطرف می‌شوند.

اختلال خونریزی

وضعیت جسمی و شرایط ژنتیک هم از دیگر عواملی است که لخته شدن خون را به همراه دارد. فون ویلبراند از جمله بیماری‌هایی است که باعث خونریزی می‌شود. در این بیماری پروتئین فون ویلبراند از بین می‌رود و بنابراین فرد در معرض خونریزی شدیدتری قرار می‌گیرد. این نوع پروتئین که در لخته شدن خون نقش مهمی را ایفا می‌کند، با وجود بیماری ژنتیکی، قدرت قطع خونریزی را از بدن می‌گیرد. در نتیجه پارگی مویرگ‌های زیر پوست باعث بروز کبودی بی دلیل بدن می‌شود. هموفیلی هم یکی دیگر از بیماری‌هایی است که خطر خونریزی و کوفتگی شدید را افزایش می‌دهد.

کم خونی و کبودی بدن

کمبود کدام ویتامین باعث کبودی بدن میشود؟

یکی دیگر از دلایل کبودی کشاله ران پا و کبودی و زانو و …. کمبود ویتامین‌هایی مثل ویتامین K و ویتامین C است. وقتی میزان ویتامین C در بدن کم شود، بدن به نوعی بیماری خونی به نام اسکوربوت مبتلا می‌شود. این بیماری خونریزی لثه را به دنبال دارد که به راحتی هم درمان نمی‌شود. از سوی دیگر کبودی بی دلیل بدن هم یکی دیگر از عوارض اسکوربوت و کمبود ویتامین C است.

از جمله ویتامین‌های مهم بدن که خونریزی را متوقف می‌کند، کمبود ویتامین K است. این ویتامین با لخته کردن خون، از خونریزی بیش از حد در زیر پوست جلوگیری می‌کند. در زمان کوفتگی و یا آسیب بدن، این ویتامین K است که خونریزی را متوقف می‌کند. اما وقتی مقدار آن در بدن کم می‌شود، خونریزی بیشتری در زیر پوست اتفاق می‌افتد که نتیجه آن کبودی است که از روی سطح پوست به راحتی دیده می‌شود.

ابتلا به واسکولیت

عامل دیگری که باعث کبود شدن بدن می‌شود، ابتلا به بیماری واسکولیت است که در آن رگ‌های خونی ملتهب می‌شوند. در این بیماری خونریزی، کبودی همراه با علائم دیگری مثل توده پوستی، بی‌حسی در اندام و حتی تنگی نفس هم دیده می‌شود. مصرف داروهای استروئیدی می‌تواند به درمان این بیماری کمک کند.

پورپورای سالخورده

حدود ۱۰% از افراد بالای ۵۰ سال تحت تاثیر پورپورای پیر هستند که کبودی پوست را به دنبال دارد. کبودی بی دلیل بدن در بسیاری از مواقع در افراد سالمند به دلیل وجود این بیماری است. محافظت از پوست در برابر آفتاب یکی از راه‌های پیشگیری از کبودی این بیماری است. این عارضه درمان دیگری ندارد و فقط باید سبک زندگی خود را تغییر دهید.

کبودی بی دلیل بدن

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر علت کبودی به خاطر موارد گفته شده بود، باید در جهت رفع آن بربیایید. اما اگر دلیل ابتلا به کبودی مشخص نیست و یا به دلیل مصرف داروها به این عارضه مبتلا شده‌اید، مراجعه به پزشک ضرورت دارد. علت دیر خوب شدن کبودی بدن در بسیاری از مواقع ممکن است از یک بیماری حکایت داشته باشد. بنابراین بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

منبع: medicalnewstoday

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *