زود خوابیدن چه تاثیرات و مزایایی بر روی بدن شما دارد؟

اگر شما هم جزء آن دسته افرادی هستید که تا نیمه‌های شب به بهانه‌های مختلف همچون فناوری، تحصیل، کار یا حتی تفریح بیدار می‌مانند، بهتر است هر چه زودتر آن را ترک کنید. خواب منظم و باکیفیت برای سلامتی روح و جسم ضروری است و بسیاری از بیماری‌ها و اختلالات ریشه در بدخوابی و بی‌خوابی دارد. زود خوابیدن حتی ۶۰ دقیقه می‌تواند مزایای زیادی برای بدن، حالت و روابط داشته باشد، مهم‌ترین فواید زود خوابیدن تأثیراتی است که روی شکل ظاهری و وضعیت روحی روانی شما به وجود آید پس حتماً این مورد را در سبک زندگی سالم خود لحاظ کنید. در اینجا به دلایل مهمی اشاره می‌کنیم که نشان می‌دهد شما باید زود و به‌موقع به خواب بروید.

می‌گویند باید ۸ ساعت خوابید

این نکته را از متخصصان مختلف شنیده‌ایم و می‌شنویم. اما چرا باید هشت ساعت خوابید؟

تحقیقات مختلف در نقاط مختلف جهان در مورد فراوانی بیماری‌های مختلف در گروه‌های مختلف اجتماعی نشان می‌دهد که کسانی که کم یا زیاد می‌خوابند بیشتر در معرض بیماری هستند و زندگی‌شان کوتاه‌تر است. البته نمی‌شود گفت کم‌خوابیدن دلیل این پدیده است. ممکن است دلیل اصلی زندگی ناسالم باشد که کم‌خوابیدن صرفاً یکی از نشانه‌های آن است.

وقتی کم می‌خوابیم چه می‌شود؟

خواب نامناسب عوارض گوناگون دارد. مرور ۱۵۳ مطالعه دانشگاهی روی بیش از ۵ میلیون نفر نشان می‌دهد که کم‌خوابی با دیابت، فشارخون، چاقی و نارسایی‌های عروقی و قلبی مرتبط است. محققان می‌گویند حتی چند شب کم‌خوابی پشت سرهم ممکن است یک آدم سالم را به آستانه ابتلای به دیابت برساند. به این دلیل قابلیت کنترل قند خون آدم آسیب می‌بیند.

 همچنین واکسن روی آدم‌هایی که کم‌خوابی دارند کمتر اثر می‌کند. کم‌خوابی سیستم ایمنی را ضعیف می‌کند و امکان ابتلا به بیماری‌های عفونی را بالا می‌برد. نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد آن گروه از شرکت‌کنندگان در این پژوهش که کمتر از هفت ساعت در شبانه‌روز می‌خوابیدند سه برابر بیشتر از کسانی که هفت ساعت یا بیشتر می‌خوابیدند دچار سرماخوردگی می‌شدند.

نکته مهم دیگر این است که به نظر می‌رسد افرادی که کم می‌خوابند هورمون گرلین زیاد، و هورمون لپتین کم تولید می‌کند. گرلین هورمون مرتبط با احساس گرسنگی است و لپتین هورمون مرتبط با احساس سیری. این تغییر هورمونی ممکن است به چاقی فرد منجر شود.

بعضی مطالعات کم‌خوابی را به عملکرد مغز و در درازمدت، حتی به فراموشی ربط می‌دهند. پروفسور اومارا این‌طور توضیح می‌دهد که در طول روز ضایعاتی در مغز شکل می‌گیرد که وقتی می‌خوابیم از بدن بیرون می‌رود. وقتی درست نمی‌خوابیم، انگار مغزمان در حالتی است که ضربه‌ای خفیف خورده. پیامدهای پرخوابی به‌اندازه کم‌خوابی روشن نیست. اما این‌قدر می‌دانیم که برای سلامتی خوب نیست – از جمله در افراد مسن ممکن است خطر ابتلای به زوال عقل را بیشتر کند.

زود خوابیدن
زود خوابیدن

چرا باید به‌موقع بخوابیم؟

در این قسمت از مزایای زود خوابیدن برای شما می گوییم. شما با زود خوابیدن می‌توانید تاثیرات بسیار مفیدی بر بدن خود بگذارید.

کمتر بد اخلاق خواهید شد

پس از یک‌شب بی‌خوابی، ممکن است احساس ناراحتی و اضطراب بیشتری بکنید که می‌تواند فشار زیادی بر خانواده‌ها و دوستان وارد کند. تحقیقات تأیید می‌کند وقتی ما بی‌خواب می‌شویم کمی بد اخلاق می‌شویم.

چاقی‌تان سریع‌تر درمان می‌شود و خوش اندام‌تر خواهید شد

این راز نیست کم‌خوابی می‌تواند بر دور کمر تأثیر بگذارد. محققان در مطالعه‌ای که در خواب ژورنال منتشر شد، دریافتند افراد بزرگ سال که دیر می‌خوابند نسبت به کسانی که زودتر به رختخواب می‌روند، وزن بالاتری دارند.

قدرت حافظه‌تان افزایش می‌یابد

محققان دریافتند کم‌خوابی حافظه بلند مدت و مهارت‌های تصمیم‌گیری را تضعیف می‌کند. ازآنجاکه خوابیدن به مغز اجازه می‌دهد تا به حالت اول بازگردد، دیر وقت خوابیدن به مکانیزم های مغز برای ذخیره‌سازی حافظه آسیب می‌زند. خوابیدن بیشتر باعث افزایش حافظه نیز می‌شود

زود خوابیدن
زود خوابیدن

احتمال کمتری وجود دارد تا به سرطان مبتلا شوید

طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی خواب ناکافی و ادامه پیدا کردن آن می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را در افراد افزایش دهد. در واقع با به هم خوردن ساعت خواب میزان تولید ملاتونین در بدن کاهش می‌یابد و به دنبال آن سطح استروژن نیز کم می‌شود. به همین علت، خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان بر اثر کم‌خوابی به شدت افزایش می‌یابد. از طرف دیگر، تحقیقات حاکی از آن است که اگر زنان باردار خواب ناکافی داشته باشند امکان اینکه نوزادان آن‌ها کم‌وزن به دنیا بیایند افزایش می‌یابد.

از تشدید شدن بیماری‌هایتان جلوگیری می‌شود

بی‌خوابی و بدخوابی سیستم ایمنی بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهد و آن را ضعیف می‌کند و اگر در شبانه روز به مدت ۴ ساعت بخوابید عملکرد سستم ایمنی بدن شما تا ۷۰ درصد کاهش می‌یابد. به دنبال آن سوخ و ساز بدن شما نیز با مشکلاتی روبه‌رو می‌شود و ممکن است شما اضافه وزن پیدا کنید یا به دیابت مبتلا شوید.

استرستان کم می‌شود

محققان می‌گویند وقتی هفت تا نه ساعت بخوابید، خستگی می‌تواند اثرات منفی زیادی روی مغز مثل افسردگی، اضطراب و اختلالات روحی دیگر ایجاد کند. شادتر بودن وکم کردن استرس می‌تواند به سادگی، هر شب یک ساعت اضافی خوابیدن و زود خوابیدن باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *