blog.karafsapp.com needs to review the security of your connection before proceeding.

Ray ID: 9977b6c78edc7c3d
Performance & security by Cloudflare

مضرات روزه بدون سحری . چه غذاهایی بخوریم؟

برخی به اشتباه فکر می‌کنند با روزه داری بدون سحری می‌توانند یک ماهه لاغر شوند. در حالی که عوارض روزه بدون سحر بعد از مدتی خودت را نشان می‌دهد. بسیاری از مشکلات گوارشی در افرادی که روزه می‌گیرند، بخاطر نخوردن وعده سحری است. در این مطلب کرفس ما قصد داریم مضرات روزه بدون سحری را برایتان بازگو کنیم.  

بیشتر بخوانید: علت میل نداشتن به صبحانه و درمان آن

چرا نباید بدون سحری روزه بگیریم

سحر یک وعده غذایی بسیار مهم در ماه رمضان است. این وعده را باید مثل صبحانه حساب کنید که مصرف آن به تأمین مواد مغذی و انرژی بدن در طی روز کمک می‌کند. مهم‌ترین مضرات روزه بدون سحری افت قندخون، کاهش تمرکز، پایین آمدن انرژی بدن و بی‌حالی، عصبانیت و بدخلقی است.

اگرچه تغذیه نامناسب هم باعث بروز این مشکلات می‌شود. برای مثال مصرف سالاد و یا میوه در این وعده اهمیت دارد. با این حال نخوردن سحری بیشتر به بدن آسیب می‌رساند. به طور کلی عوارض روزه بدون سحری عبارتند از:

مضرات روزه بدون سحری . چه غذاهایی بخوریم؟

بیشتر بخوانید: صبحانه رژیمی برای کبد چرب . درمان کبد چرب با غذا

آسیب دیدن کلیه‌ها

یکی از مضرات روزه داری بدون سحری آسیب دیدن کلیه‌هاست. افرادی که خانواده به طور ژنتیکی مستعد ابتلا به سنگ کلیه هستند، ممکن است در ماه رمضان این بیماری در آن‌ها تشدید شود. وقتی به مدت ۱۲ ساعت هیچ مایعاتی نوشیده نشود، به کلیه و مجاری ادراری آسیب وارد می‌شود. در طی ۲۴ روز شبانه روز هر فرد باید بین ۲ تا ۲.۵ لیتر آب میل کند. این کار باعث تخلیه کلیه‌ها از ناخالصی و مواد زائد می‌شود. حالا وقتی سحری بدون مایعات سر شود، تصور کنید چه مشکلی برای کلیه ایجاد می‌شود؟

عدم دفع سموم از بدن

حتما می‌دانید که بخشی از سموم و مواد زائد بدن از طریق ادرار از بدن دفع می‌شوند. نیتریت، نیترات، اورات، سولفات و … در اغلب مواد غذایی که روزانه مصرف می‌کنیم، وجود دارد. حالا اگر قرار باشد این مواد و سموم برای همیشه یا مدت طولانی در بدن باقی بمانند، چه اتفاقی می‌افتد؟ روزه داری بدون سحری برای مدت طولانی باعث باقی ماندن این سموم در بدن می‌شود که به سیستم ایمنی بدن و کبد آسیب وارد می‌کند.

بیشتر بخوانید: صبحانه رژیمی برای چربی سوزی در یک ماه

عصبی شدن

یکی دیگر از مضرات روزه بدون سحری تغییرات خلق و خو است. افت قند خون ارتباط نزدیکی با خلق و خو دارد. وقتی به دلیل نخوردن وعده سحری، قندخون افت شدید دارد، بی دلیل عصبی می‌شوید. به طوری که هیچ کس نمی‌تواند با شما گفتگوی دوستانه‌ای داشته باشد. حوصله هیچکس را هم ندارید. حالا با این عصبانیت آیا روزه‌داری بدون سحری واجب است؟

عوارض روزه بدون سحری

از دست دادن قدرت تمرکز

وقتی سطح انرژی بدن که باید توسط وعده سحری تامین شود، به تحلیل می‌رود، قدرت تمرکز خود را هم از دست می‌دهید. اگر در شغلتان به تمرکز بالایی نیاز دارید، به دلیل فشار گرسنگی و نداشتن انرژی، مجبورید آن را کنار بگذارید. حتی برای فعالیت‌های روزانه حوصله کافی را ندارید. تنبلی و نداشتن تمرکز کافی از مضرات روزه بدون سحری هستند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مسقطی با نشاسته و شیره انگور

از دست دادن آب بدن

بیش از دو سوم وزن بدن از آب تشکیل شده است. یکی از عوارض روزه بدون سحری از دست دادن بخش زیادی از آب بدن است. حتی زمانی که هیچ تحریکی ندارید، بدن به دلیل مکانیسمی که دارد، بخشی از آب را از طریق ادرار یا تعریق از دست می‌دهد. حال وقتی چیزی جایگزین آن نباشد و یا ویتامین‌های محافظت از آب بدن نباشند، دچار کم آبی شدید می‌شوید که خودش عوارض دیگری را در پی دارد.

سردرد، سرگیجه، سیاهی رفتن چشم‌ها و کاهش قدرت بدن از جمله عوارض کم آبی است.

بروز مشکلات گوارشی

اگر فکر می‌کنید با روزه داری بدون سحری می‌توانید در مدت یک ماه به وزن ایده‌ال خود برسید، به تبعات بعدش هم فکر کنید. سیستم گوارش به‌گونه‌ای است که باید در وقت مشخصی فعالیت کند. وقتی برای ساعت‌ها معده غذایی برای هضم ندارد و از سوی دیگر اسید معده هم در حال بالا آمدن به سمت دیواره مری باشد، ریفلاکس اسید معده را به دنبال دارد.

 سوءهاضمه، سوزش معده و یا ابتلا به یبوست هم می‌تواند از دیگر عوارض نخوردن وعده سحری باشد. همچنین شما در وعده افطار حرص و ولع بیشتری برای خوردن غذا دارید. وقتی غذای زیادی در این وعده می‌خورید به یکباره فشار مضاعفی بر روی معده وارد می‌شود. روزه‌داری می‌تواند به لاغری و سلامت بینجامد. اما به شرط اینکه سحری را ترک نکنید.

چرا نباید بدون سحری روزه بگیریم

بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلیم با بلغور گندم و مرغ برای نذری

در وعده سحری چه بخوریم؟

با توجه به مضرات روزه بدون سحری باید برنامه مشخصی برای این وعده وجود داشته باشد.

  • مصرف لبنیات و میوه و سبزیجات به کاهش تشنگی و عطش در طی روز کمک زیادی می‌کند. سیب، گوجه فرنگی، هندوانه، سبزی خوردن و سالاد را در این وعده توصیه می‌کنید.
  • سوپ جو یکی از بهترین غذاها برای وعده سحری است. به دلیل وجود کربوهیدرات می‌تواند گرسنگی در طی روز را کمتر کند. نان، سیب زمینی و برنج هم برای این وعده مناسب هستند.
  • به جای زولبیا و بامیه بهتر است خرما مصرف کنید.
  • برای تأمین قدرت بدن در طی روز، باید در وعده سحر غذاهای حاوی پروتئین مصرف کنید. پنیر، تخم‌مرغ آب پز، شیر برنج، ماهی، گوشت بوقلمون و سینه مرغ برای این وعده مناسبند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *