بلغور جو دوسر چیست؟

بلغور جو دوسر

بلغور جو دوسر یا «Oatmeal» غذایی است که از پرک شدهٔ گیاه جو دوسر تهیه می‌شود. این غذا به دلیل ارزش غذایی بالای خود در برخی از کشورها به عنوان صبحانه آماده می‌شود. البته در ایران، عموماً افراد مبتلا به سرماخوردگی از این غذا به همراه سایر خوراک آبکی مانند حریرهٔ بادام و انواع سوپ‌ها تغذیه می‌کنند. وجود فیبر فراوان به همراه چربی و مواد قندی کم، این حریره را موردی ایده‌آل برای افراد دیابتی و کلسترل بالا تبدیل کرده‌است.

بلغور جو دو سر غذایی است فاقد گلوتن و دارای ارزش غذایی سرشار از فیبر. بلغور جو دوسر در کاهش کلسترول نقش بسزایی دارد و برای افراد دیابتی نیز بسیار مناسب است. بلغور جو دوسر حاوی مواد معدنی از جمله: فسفر، آهن، مس، منیزیم و روی است. بلغور جو دو سر منبع خوبی ازپروتئین و ویتامین B است.

بلغور جو دوسر چیست؟

خواص سبوس جو و جودوسر

مواد تشکیل دهنده سبوس جو و جودوسر بسیار نزدیک به سبوس گندم می‌باشد با این تفاوت که فاقد ویتامین “کا” بوده و در مقابل در هر ۱۰۰ گرم حاوی ۴ میکروگرم ویتامین “آ”، ۱۵.۳ میلی‌گرم کولین یا ویتامین”ب۴” و ۳۴.۵ میلی‌گرم سلنیم هستند.

۱. ویتامین “آ”:

ویتامن “آ” یا رتینول از گروه ویتامین‌های محلول در چربی محسوب می‌شود. این ویتامین نقشی حیاتی در فعالیت سالم قلب و عروق بدن داشته و برای تنظیم فشار خون ضروری است.

ویتامین “آ” برای حفظ جداره مویرگ‌ها در حین فعالیت‌های روزانه لازم بوده و کمبود آن باعث عوارض قلبی عروقی یا خونریزی‌های مغزی خواهد شد.

بیماری گزروفتالمی یا افزایش ضخامت و خشک شدن قرنیه چشم بر اثر کمبود ویتامین “آ” در بدن ایجاد شده و در کمبود‌های شدید به نابینایی فرد منجر خواهد شد؛ در سطوح پایین کمبود ویتامین “آ” شخص دچار تاری دید در شب یا شب کوری خواهد شد.

۲. کولین یا ویتامین “ب۴”:

کولین برای متابولیسم و سوخت و ساز چربی در بدن ضروریست. در صورت کم بودن کولین در بدن شما چربی اضافه در کبد شما تشکیل خواهد شد که می‌تواند سر آغاز بیماری کبد چرب باشد.

همچنین کولین یک ماده ضروری در دوران بارداری محسوب می‌شود و در رشد صحیح مغز و نخاع جنین تاثیر مستقیم دارد. پژوهشگران بر این باورند زنان در دوره بارداری به دریافت روزانه ۴۵۰ میلی‌گرم نیاز دارند.

۳. سلنیم:

سبوس جو و جو دوسر در هر ۱۰۰ گرم حاوی ۳۴.۵ میلی‌گرم ماده معدنی سلنیم است. سلنیم یک ماده آنتی‌اکسیدان قوی محسوب می‌شود که برای جلوگیری از واکنش‌های شیمیایی زیان‌آور در بدن استفاده می‌شود. به گفته محققان سلول‌های محافظت شده با آنتی‌اکسیدان در مقابل سرطان و اختلالات وابسته به سن از خود مقاومت بیشتری بروز می‌دهند.

**خطر:

مقادیر بالای سلنیم برای بدن انسان(مصرف روزانه بیش از ۴۰۰ میلی گرم در افراد بزرگسال) سمی بوده و باعث ریزش مو، شکنندگی ناخن، تهوع، اسهال، خستگی و در مسمومیت‌های شدید باعث آسیب به سیستم عصبی خواهد شد. لطفا در مصرف سبوس جو و جودوسر افراط نکنید.

بلغور جو دوسر چیست؟

طرز تهیه بلغور جو دوسر

برای تهیه بلغور یا پرک، جو را پس نیم پخت شدن در شیر یا آب آسیاب می‌کنند به صورتی که مانند آرد ریز نشود و یا اینکه آن را تحت فشار تبدیل به ورقه‌های نازک می‌کنند. این کار باعث کاهش حجم نشاسته بلغور جو شده و آن را به نوعی جو رژیمی تبدیل می‌کند که طبخ سریعی را خواهد داشت.

بلغور جو به علت کاهش نشاسته و همچنین به علت کاهش رطوبت نسبت به جو عادی دارای نگهداری ساده و مدت زمان نگهداری بالاتر نسبت به جو فرآوری نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *