رژیم شیر چیست؛ متخصصان درباره این رژیم چه نظری دارند؟

این رژیم چندان جدید نیست اما تازگی‌ها بیشتر از آن حرف می‌زنند و تعداد افرادی که آن را در گوگل جست‌وجو می‌کنند، در حال افزایش است. رژیم اصلی شیر بسیار عجیب است؛ چرا که باید مصرف تمام مواد غذایی را قطع و به مدت یک ماه روزانه دو لیتر شیر مصرف کنید.

رژیم شیر چیست؛ متخصصان درباره این رژیم چه نظری دارند؟

چرا شیر؟

شیر سرشار از کلسیم است که به کاهش چربی در بدن کمک می‌کند، با این حال شیر به‌هیچ‌وجه ماده‌‌ای چربی‌سوز نیست. مهم‌ترین قسمت این رژیم آن‌جاست که مصرف کالری شما را به شدت کم و از این طریق باعث کاهش وزن می‌شود. البته خوردن شیر باعث می‌شود خیلی زود احساس سیری کنید.

آیا برای گرفتن این رژیم وسوسه شده‌اید؟ امیدوارم که این‌طور نباشد. قبل از اینکه بروید و شیر بخرید، نظرات سه کارشناس غذایی را در مورد رژیم شیر جویا شدیم:

رژیم شیر چیست؛ متخصصان درباره این رژیم چه نظری دارند؟

نظر یک کارشناس تغذیه درمورد رژیم شیر 

راب هابسون (Rob Hobson) کارشناس تغذیه از وب‌سایت healthspan و نویسنده‌ی کتاب «راهنمای سم‌زدایی در آشپزخانه» (Detox Kitchen Bible) می‌گوید: «این هم یک نمونه‌ی دیگر از رژیم‌های خیلی سخت است که آن را پیشنهاد نمی‌کنم. مصرف روزانه ۲ لیتر شیر، فقط ۱۰۰۰ کالری در روز را تأمین می‌کند. پس واضح است که وزن از دست می‌دهید. البته در کوتاه مدت این رژیم آسیبی نمی‌رساند. هر چند چنین رژیمی با داشتن عادات غذایی سالم فاصله‌ی زیادی دارد و در دراز مدت تغذیه‌ سالم خیلی بیشتر به شما کمک می‌کند.
او می‌افزاید: «در دراز مدت این رژیم باعث می‌شود تا بدن از مواد مغذی مثل منیزیم، آهن، نیاسین، فولات، ویتامین C و ویتامین D و همین‌طور فیبر محروم شود. البته بعضی شرکت‌ها یک سری نوشیدنی کم کالری که حاوی مواد مغذی هستند تولید کرده‌اند که می‌توانید آنها را زیر نظر کارشناس تغذیه مصرف کنید. من این رژیم را به هر کسی توصیه نمی‌کنم. هر چند بعد از مدتی، خودتان نیز از این رژیم خسته می‌شوید.»

رژیم شیر چیست؛ متخصصان درباره این رژیم چه نظری دارند؟

نظر مشاور کاهش وزن در سازمان بهداشت ملی بریتانیا

دکتر سالی نورتون (Sally Norton) مشاور کاهش وزن و مؤسس وبسایت www.vavistalife.com باور دارد که این رژیم کارآمد نیست.
«زنان زیادی به دفترم می‌آیند که از رژیم‌های مختلف خسته شده‌اند. هر بار یک رژیم را پس از دیگری امتحان می‌کنند و در نهایت افسرده شده و تصور می‌کنند مشکل از آنهاست. اگر این رژیم‌ها جواب می‌دهند چرا آمار شکست‌شان تا این حد بالاست؟»

رژیم شیر چیست؛ متخصصان درباره این رژیم چه نظری دارند؟

او با اشاره به نتایج تحقیقی که در مجله‌ی سلامتی روان چاپ شده می‌گوید: «این رژیم‌ها فایده ندارند. در این تحقیق مشخص شده یک‌ سوم بزرگسالان در دوره‌ای از زندگی خود رژیم گرفته‌اند. اغلب این بزرگسالان هم برای کاهش وزن تلاش کرده‌اند. پس چرا هنوز نزدیک به دو سوم جامعه دچار اضافه‌ وزن یا چاقی هستند؟ به جز تغییرات شیمیایی که در نتیجه‌ی گرسنگی دادن به خودمان ایجاد می‌شود و از بین رفتن عزت‌نفس فرد در اثر تغییر مدام رژیم‌های بی‌نتیجه، این مطالعه به سه مورد از دلایل شکست رژیم‌های غذایی نیز اشاره می‌کند: اول اینکه، گرسنگی جواب نمی‌دهد زیرا فقط شما را خسته می‌کند و وسوسه‌ خوردن را افزایش می‌دهد. دوم اینکه، قدرت اراده نیز محدودیت‌هایی دارد. تکیه کردن روی نیروی اراده به تنهایی باعث شکست می‌شود؛ چون توان ذهنی خود را از دست می‌دهید و سوم اینکه، باید از آن‌چه انجام می‌دهید لذت ببرید.
پس بهتر است به جای روی آوردن به چنین رژیمی، انتخاب‌های غذایی سالم‌تری داشته باشید، که به نظرتان واقعا خوشمزه باشند. تغذیه سالم همه چیز نیست. باید مواد سالمی را مصرف کنید که از خوردن‌شان لذت ببرید. سالم بودن غذا، لزوما به معنای بی‌مزه بودن نیست. هزاران دستور‌ آشپزی برای غذاهای سالم و خوشمزه وجود دارد.

رژیم شیر چیست؛ متخصصان درباره این رژیم چه نظری دارند؟

نظر متخصص اختلالات غذایی

الکسیا دمپسی (Alexia Dempsey)، متخصص اختلالات غذایی از بیمارستان پریوری (Priory) لندن می‌گوید: «شاید این رژیم وسوسه‌ کننده به نظر برسد و فکر کنید می‌توانید با آن به هدفتان برسید، اما می‌تواند اثرات منفی روانی داشته باشد.
داشتن سبک زندگی درست و عاقلانه، نیازمند انگیزه و سازمان‌دهی است، رژیم‌های محدودکننده‌ کوتاه‌مدت، شانسی برای موفقیت ندارند. این موضوع به چرخه‌ی رژیم غذایی شما آسیب زده و در نتیجه اراده شما را مختل می‌کند.»
آلکسیا توضیح می‌دهد: «در مقابل، تجربه به ما نشان داده که تغییرات کوچک در زندگی می‌تواند اثر بخش و دلگرم‌ کننده داشته باشد. هر چند می‌توانید زیر نظر پزشک از بعضی رژیم‌های محدودکننده برای درمان چاقی استفاده کنید؛ اما این رژیم‌ها برای بیشتر مردم مفید نیستند.
افراد چاق نیاز دارند در کنار رژیم غذایی از کمک‌های روان‌ درمانی نیز بهره ببرند. باید به آنها کمک کرد تا عامل چاقی خود را شناخته و رفتارهای غذایی مضر را تغییر دهند.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *