آشنایی کامل با رژیم فستینگ، انواع فستینگ و نکات مهمی که باید بدونید
ما ایرانیها به خوبی با روزهداری و قوانینش آشنا هستیم. حتی ممکنه بعضیهامون با با شنیدن اسم فستینگ فکر کنیم این نوع رژیم هم به روزه و روزهداری مرتبطه، اما اینطور نیست! اگر میخواید در مورد رژیم فستینگ و انواع اون اطلاعات کامل و دقیقی به دست بیارید و نظر متخصص تغذیه رو در رابطه با نکات مهم فستینگ بدونید، در ادامه این مقاله از کرفس مگ اطلاعاتتون رو بهروز خواهید کرد.
قراره در مورد این موضوعات اطلاعات بدست بیاریم:
- رژیم فستینگ چیست؟
- فستینگ چطور باعث لاغری می شه؟
- مزیتهای رژیم فستینگ چیه؟
- رژیم فستینگ چطور میتونه به کاهش وزن کمک کنه؟
- ضررهای رژیم فستینگ چیه؟
- رژیم فستینگ برای چه افرادی ممنوعه؟
- رژیم فستینگ چه اصول و مفاهیم پایهای داره؟
- انواع رژیم فستینگ
- چه غذا و میانوعدههایی در رژیم فستینگ مصرف میشه؟
- چه غذاهایی در رژیم فستینگ محدودیت مصرف دارند؟
- فستینگ و ورزش
- نمونه برنامه رژیم فستینگ ۱۶/۸
- مرور نکات مهم رژیم فستینگ
- سوالات متداول در رژیم فستینگ
رژیم فستینگ چیست؟
در رژیم فستینگ فرد فقط در مدت زمان معینشدهای اقدام به خوردن مقدار کالری مورد نیازش میکنه. در ساعاتی که فرد در حالت فستینگ قرار گرفته، کالری دریافتی نداره و بعد از تمام شدن بازهی فستینگ، کالری مورد نیاز روزانهاش رو مصرف میکنه. در حقیقت رژیم فستینگ از این نظر با رژیمهای دیگه متفاوته که روی نوع و مواد مصرفی حساسیت آنچنانی نداره، بلکه بیشتر تمرکزش روی بازههای زمانی تغذیهست. برای یاد گرفتن اصول رژیم فستینگ، بخش اصول و مفاهیم پایهای رژیم فستینگ رو (که درعنوانهای پایینتر قرارداره) بخونید.
فستینگ چطور باعث لاغری می شه؟
در رژیم فستینگ با تغییر بازههای زمانی غذا خوردن، متابولیسم بدن تغییر پیدا میکنه.
در حالت عادی در طول روز با خوردن سه وعده اصلی غذا و داشتن دو تا سه میانوعده در طول روز، انرژی مورد نیاز برای بدن از طریق قند خون (گلوکز) تآمین میشه. پس قند خون نشاتگرفته از غذاهای مصرفی، منبع تامین انرژی برای بدن هست و در این شرایط برای سوختوساز از چربیها استفادهای نمیشه. اما زمانی که خواب هستیم یا به غذا دسترسی نداریم، چربیها به عنوان منبع انرژی مورد استفاده قرار میگیرند.
وقتی در شرایط فستینگ قرار بگیرید و برای ۸ تا ۱۲ ساعت مصرف کالری ناچیز در حد صفر داشته باشید، بدن شما با شکستن تریگلیسیریدها (نوعی از چربی) انرژی تولید میکنند. تحت این شرایط که منجر به چربیسوزی میشه، زمینه لازم برای لاغر شدن مساعدتره.
مزیتهای رژیم فستینگ چیه؟
فستینگ ممکنه به دلیلهای مختلفی مورد استفاده قرار بگیره، از جمله کاهش وزن، افزایش متابولیسم بدن، تنظیم سطح گلوکز خون، بهبود وضعیت کاهش حساسیت به انسولین و تاثیرگذاری مثبت روی مقدار کلسترول خون. اگر چه این رژیم مزیتهای خاص خودش رو داره، اما دقت داشته باشید نباید سرخود و بدون ملاحظه از این رژیم برای رسیدن به اهدافتون استفاده کنید. افراد زیادی با هدف سلامتی و کاهش وزن ممکنه به فستینگ رو بیارند، اما آیا فستینگ واقعاً به لاغر شدن کمک میکنه؟ بله به کاهش وزن میتونه کمک کنه. اما برای فهمیدن مکانیسم، مزایا و خطرات احتمالی رژیم فستینگ باید اطلاعاتتون رو افزایش بدید و بدون آگاهی سراغ گرفتن این رژیم نرید.
رژیم فستینگ چطور میتونه به کاهش وزن کمک کنه؟
همونطور که فهمیدید زمان مجاز برای غذا خوردن و دریافت کالری در فستینگ محدود میشه. به طور مثال در فستینگ ۱۶/۸، برای شانزده ساعت میزان کالری دریافتی بسیار محدود می شه و فقط در حد نوشیدن مایعات و خوراکیهای کمکالری مثل سبزیجات و میوههای کمکالری باقیمیمونه. پس فقط در مدت ۸ ساعت فرد فرصت داره تا غذا و خوراکی دریافت کنه. این محدود شدن در زمان دریافت کالری، سوختوساز بدن رو به سمتی میبره که به مرور وزن کاهش پیدا میکنه.
فواید فستینگ برای کاهش وزن:
- افزایش متابولیسم بدن
- چربی سوزی بیشتر در بازهی زمانی کوتاهتر
- خارج شدن از استپ وزنی
- کاهش کلسترول
- کنترل بهتر اشتها
- کاهش استرس اکسیداتیو و کاهش التهاب در بدن
- کاهش احتمال ابتلا به دیابت
- استراحت دستگاه گوارش
کاهش وزن در رژیم فستینگ به دلیل کمتر شدن کالری کل دریافتی بدن هم میتونه اتفاق بیوفته. چون ما با فستینگ فرصت کمتری داریم که کالری زیادی رو به بدن وارد کنیم، در نتیجه میزان کالری مصرفیمون هم نسبت به حالت معمول کم میشه.
ضررهای رژیم فستینگ چیه؟
دقت کنید که فستینگ روشی امن و سالم برای کاهش وزن در همهی افراد نیست. رژیم فستینگ چه از نظر فیزیکی و چه روانی چالشبرانگیزه و میتونه تهدید کنندهی سلامتی افرادی باشه که در شرایط خاص قرار دارند.
افزایش احتمال سوء تغذیه
فستینگ اگر به روش درست و اصولی انجام نشه میتونه منجر به سوء تغذیه بشه. به طور مثال اگر مقدار کالری دریافتی روزانه به حدی محدود شه که مواد مغذی ضروری مثل پروتئین، کربوهیدرات، چربیهای سالم و… به اندازه کافی مصرف نشه، از نظر سلامتی تبعات منفی مثل از دست دادن ماهیچهها، خستگی مفرط و مشکلات مغزی مثل عدم تمرکز رو در پی داره.
دچار شدن بدن به وضعیت کمآبی
اگر حین فستینگ یا روزهداری برای لاغری به مصرف مایعات توجه کافی نداشته باشید، بدن در وضعیت کمآبی قرار میگیره و ممکنه علائم گیجی، خشکی دهان، یبوست، سردرد و تشنگی شدید رو تجربه کنید.
ولع خوردن غذا یا افزایش پرخوری
فستینگ ممکنه منجر به تشدید ولع خوردن و در نتیجه شکستن رژیم و نداشتن سبک تغذیه سالم بشه. به طور مثال اگر به دیابت نوع ۱ مبتلایید یا بیماریهای خاص و مزمن مثل فشار خون، بیماریهای قلبی عروقی و بیماریهای دستگاه گوارش دارید، همچنین اگر در دوران بارداری یا شیردهی هستید یا دچار اختلالات خوردن یا مستعد ابتلا به آن هستید نباید رژیم فستینگ بگیرید. در هر حال بهتره تحت نظر متخصص و با مشورت پزشک برای گرفتن این رژیم اقدام کنید تا از مشکلات و خطرات احتمالیش پیشگیری کنید.
ایجاد تغییرات هورمونی
فستینگ میتونه باعث تغییرات هورمونی از جمله افزایش هورمون گرلین که مسئول ایجاد احساس گرسنگیه و کاهش هورمون لپتین در بدن بشه. این تغییرات هورمونی در زیاد شدن اشتها و ایجاد ولعهای غذایی نقش دارند.
تغییر پیدا کردن نقش غذا از نیاز به جایزه تشویقی
در شرایطی که بدن دچار استرس شده و زمان زیادی رو صبر میکنه تا به غذا دسترسی پیدا کنه، غذاخوردن برای مغز نقش جایزه و تشویق پیدا میکنه. این قضیه میتونه تبدیل به یک عادت نادرست بشه. به طور مثال زمانهایی که تحت فشار و استرس هستیم به جای رفع مسئله یا توجه به مشکل، با روی آوردن به غذا به عنوان عامل جایگزین، به شکلگیری پرخوری هیجانی کمک میکنیم.
عوارض رژیم فستینگ:
- گرسنگی
- سردرد
- سرگیچه
- بیحالی
- خستگی
- یبوست
این عوارض اگر در حد کم بروز پیدا کنند طبیعی محصوب میشند اما در صورت شدید شدن، باید حتماً فستینگ رو قطع کنید.
رژیم فستینگ برای چه افرادی ممنوعه؟
- فستینگ برای افرادی که بیماریهای خاص و مزمن دارند مثل دیابت، فشارخون، بیماریهای قلبی عروقی و دستگاه گوارش توصیه نمیشه.
- خانمهای باردار و شیرده باید از گرفتن رژیمهای لاغری از جمله فستینگ خودداری کنند.
- در صورتی که سابقه پرخوری هیجانی یا عصبی دارید یا دچار اختلال خوردن هستید از گرفتن رژیم فستینگ پرهیز کنید.
- اگر دچار سوء تغذیه هستید نباید رژیم فستینگ بگیرید.
- فستینگ برای افرادی که در سن رشد هستند مثل نوجوانان توصیه نمی شه.
رژیم فستینگ چه اصول و مفاهیم پایهای داره؟
فستینگ (روزهداری متناوب) به معنی حذف آگاهانه غذا در یک زمان مشخصه. رژیم فستینگ از روشهای نسبتاً سریع برای کاهش وزن به حساب میاد. فستینگ به روشهای مختلف انجام میشه و انواع گوناگونی داره. سه نوع رژیم فستینگ رو با قواعدش قراره در ادامه باهم مرور کنیم.
انواع رژیم فستینگ
۱. فستینگ ۱۶/۸
در فستینگ ۱۶/۸، به مدت شانزده ساعت غذا نمیخورید و فقط مجاز به نوشیدن مایعات بدون کالری مثل آب، چای، دمنوش، قهوه (بدون قند و شکر و شیرینیجات) و دیتاکس واترها هستید. در این بازه حتماً باید به مقدار کافی مایعات مصرف کنید تا بدنتون دچار کمآبی (دهیدراته) نشه.
با رژیم ۱۶/۸ انتخاب زمان فستینگ اختیاریه. به طور مثال پیشنهاد میشه که از ساعت ۱۰ صبح تا ۶ عصر فست نباشید و کالری دریافت کنید و از ۶ عصر تا ۱۰ صبح ٰرژیم فستینگ بگیرید. اگر عوارض فستینگتون شدید بود (مثل سردرد، تهوع، خستگی، بیحالی و…) حتماً ٰرژیم فستینگ رو بشکنید.
۲. فستینگ ۵/۲
۳. فستینگ ۶/۱
در فستینگ ۶/۱، یک روز از هفته کالری دریافتیتون به ۵۰۰ تا ۶۰۰ کالری کاهش پیدا میکنه. شش روز از هفته هم کالری معمول خودتون رو دریافت میکنید و روال عادی تغذیهایتون رو دارید.
نوشیدن مایعات کمکالری یا بدون کالری مثل آب دیتاکس و دمنوشها رو در روزی که فست هستید فراموش نکنید. اگر عوارض فستینگتون شدید بود (مثل سردرد، تهوع، خستگی، بیحالی و…) حتماً ٰرژیم فستینگ رو بشکنید.
چه غذا و میانوعدههایی در رژیم فستینگ مصرف میشه؟
به طور کلی وقتی میخواید برای کمکردن وزن اقدام کنید (چه با رژیم فستینگ، چه با رژیمهای دیگه) ، باید تنوع غذایی داشته باشید و تمام ماکرو و میکرومغذیها رودر تغذیهتون بگنجونید تا کاهش وزنی سالم رو با توجه نیازهای بدنتون تجربه کنید. توصیه میشه بیشتر غذاهایی رو مصرف کنید که دیرتر به قند تجزیه میشند و فیبر بالایی دارند مثل غلات کامل، سبزیجات، میوهها و کربوهیدراتهای پیچیده. همچنین مصرف پروتئین و چربیهای سالم که به سیری طولانیمدتتر کمک میکنند باعث میشن کاهش وزن سالمتری رو تجربه کنید.
به همین دلیل متخصص تغذیه کرفس مصرف این غذاها رو برای کاهش وزن در رژیم فستینگ توصیه می کنه:
میوهها و سبزیجات
میوهها و سبزیجات به دلیل داشتن مقدار فیبر زیاد به القای حس سیری طولانی مدت در رژیم کمک میکنند. با اینکه مواد مغذی موجود در میوه و سبزیجات برای سلامتی مفیده، اما در هیچ رژیمی نباید تنها منبع مصرف غذایی رو سبزیجات قرار بدید.
برای کاهش مقدار کالری دریافتیتون، میتونید از این میوه و سبزیجات که بسیار کمکالری هستند مصرف کنید:
- خیار
- هندوانه
- پرتقال
- تمشک
- گیلاس
- آلبالو
- انواع کاهو
- انواع کلم
- گوجه
- اسفناج
- جعفری
- ریحان
پروتئین
زمانی که صحبت از استفاده بیشتر پروتئین میشه، اکثر افراد فکر میکنند باید گوشت بیشتری مصرف کنند در حالی که حبوبات و پنیر توفو هم از جمله منابع بسیار مغذی و مهم پروتئینی محسوب میشند. ایجاد تنوع و انتخاب منابع پروتئینی مختلف رو فراموش نکنید (استفاده از انواع حبوبات، ماهی، میگو، پنیر توفو) و یادتون باشه مصرف محصولات پروتئینی فراوریشدهای مثل کالباس، سوسییس، همبرگرها و… ممکنه اثر معکوس برای کاهش وزن داشته باشه.
پروتئین یکی از ماکرومغذیهای بسیار مهم و ضروریه که برای حفظ سلامتیمون باید روزانه به مقدار کافی مصرف بشه. مقدار پروتئین روزانه مورد نیاز هر فرد به عوامل مختلفی وابستهست، از جمله:
- سن
- جنسیت
- وزن
- میزان فعالیت
طبق توصیه مرکز پیشگیری و درمان بیماریهای آمریکا، میانگین نیاز روزانه بزرگسالان ۰.۸ میلیگرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدنه. البته افرادی که در تلاش برای کاهش وزن هستند یا فعالیت بدنی زیادی دارند برای حمایت از ماهیچهها و جلوگیری از تحلیل به پروتئین بیشتری نیاز دارند.
غلات کامل
غلاتی رو انتخاب کنید که فیبر بیشتری دارند و به سیر ماندن طولانی مدت شما کمک میکنند، مثل:
- کینوا
- جو دوسرپرک
- برنج قهوهای
- آرد کامل گندم
چربیهای سالم
استفاده از چربیهای سالم از اجزای ضروری سبک تغذیه سالمه. چربیهای سالم به دو دسته چربیهای غیر اشباع و امگا ۳ دستهبندی میشند. این چربیها به کاهش کلسترول مضر در بدن کمک میکنند و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی رو کاهش میدهند.
منابع غذایی چربیهای غیر اشباع و امگا ۳:
- روغن زیتون
- آووکادو
- دانههای روغنی مثل آجیل
- ماهیهایی مثل سالمون، ساردین، تن
درسته که این چربیها سالم هستند اما در مصرف چربیهای سالم هم زیادهروی نکنید و در رژیمتون اعتدال داشته باشید.
برای تآمین چربی مورد نیاز روزانهاتون از مصرف چربیهای مضر موجود در اسنکها و غذاهای صنعتی پرهیز کنید تا منابع سالم و مغذی رو در اختیار بدنتون قرار بدید.
چه غذاهایی در رژیم فستینگ محدودیت مصرف دارند؟
به طور کلی خوردن غذا و خوراکیهایی که کالری بسیار زیاد و در عین حال ارزش غذایی پایینی دارند، برای رژیم توصیه نمیشند. با خوردن غذا یا خوراکیهایی که فاقد مواد مغذی ضروری بدن هستند و قدرت سیرکنندگی لازم رو ندارند، نه تنها رژیم موفقی نخواهید داشت بلکه به مرور زمان سلامتیتون رو هم به خطر میاندازید.
در نتیجه باید از خوردن این غذاها دوری کنید:
لیست غذاهای مضر برای فستینگ
غذاهای حاوی کربوهیدراتهای ساده و قندی مثل:
- کیک
- بیسکوئیت
- شیرینیجات
- آبنبات
- خامه
- نوشابه
- آبمیوههای صنعتی
غذاهایی با چربی مضر:
- غذاهای سرخشده مثل سیبزمینی سرخشده
- چیپس، پفک، اسنکهای کارخانهای
مصرف این غذاها و خوراکیها پایبندیتون به رژیم رو کم میکنه و ولع خوردن غذای بیشتر و ناسالمتر رو زیاد میکنه. به همین دلیل تا اونجا که میتونین این نوع غذاها رو از دسترس خودتون دور نگهدارید و از برنامه غذایی روزانهتون خارج کنید.
فستینگ و ورزش
وقتی فست هستید، میتونید ورزش کنید؟ بله با رژیم فستینگ میتونید ورزش هم داشته باشید اما برای اینکه به خودتون آسیب نرسونید باید به این نکات دقت کنید:
۱. انتخاب نوع ورزش در رژیم فستینگ
به طور کلی ورزشها به دو دسته هوازی (ورزشهای کاردیو مثل دویدن، دوچرخه سواری، پیادهروی سریع) و غیرهوازی (ورزشهای قدرتی مثل بدنسازی) تقسیم میشند.
زمانی که در بازهی دریافت کالری و غذاخوردن قرار دارید، هر دو نوع ورزش هوازی یا غیرهوازی رو میتونید انجام بدید. اما مواقعی که در حالت عدم دریافت کالری قرار دارید، ورزشهای قدرتی مناسب نیستند و بهتره ورزشهای سبک هوازی مثل یوگا یا پیاده روی داشته باشید.
۲. توجه به زمان ورزش در رژیم فستینگ
با اینکه حتی در زمان فستینگ میتونید ورزشهای سبک هوازی مثل پیادهروی یا یوگا داشته باشید، اما بهترین زمان ورزش بعد از صرف وعده غذاییه تا انرژی لازم برای فعالیتها تآمین بشه.
۳. مدت زمان ورزش در رژیم فستینگ
به صدای بدنتون گوش کنید و زمانی که احساس میکنید باید ورزش رو تموم کنید، ادامه ندید. مهمتر از سلامتیتون وجود نداره، پس در شدت و زمان ورزشتون زیادهروی نکنید.
۴. داشتن رژیم غذایی مناسب برای ورزش و رژیم فستینگ
توجه کنید که رژیم غذایی افرادی که ورزش میکنند باید ویژه باشه؛ به این صورت که میانوعده قبل و بعد از ورزش باید میل بشه. به همین دلیل زمانی که در ساعات غیرمجاز خوردن غذا هستید بهتره ورزش نکنید و ورزش کردن رو به بعد از دریافت انرژی از غذا موکول کنید. میانوعده قبل از ورزش بهتره حدود یک ساعت قبل از تمرین مصرف بشه تا ذخایر گلیگوژنی ماهیچهها تآمین شه. میانوعده بعد از ورزش باید حاوی پروتئین کافی، کربوهیدرات و چربیهای سالم باشه تا هم عضلات به خوبی ریکاوری بشند و ذخایر انرژی تجدید شند و زمینه لازم برای جذب ویتامینها فراهم شه. میانوعده بعد از ورزش رو حدود ۴۵ دقیقه تا یکساعت بعد از ورزش میل کنید.
قبل، حین و بعد از ورزش به میزان کافی مایعات مصرف کنید تا بدنتون دهیدراته نشه. زمانی که فست هستید و محدودیت دریافت کالری دارید، آبمیوه یا شکر باعث شکستن فستینگ میشه، پس حواستون باشه آب رو شیرین نکنید. مخلوط آب با خاکشیر یا آبلیمو عالیه.
نمونه برنامه رژیم فستینگ ۱۶/۸
برای اینکه با سالمخوری و رژیم غذایی سالم در زمان فستینگ آشنا بشید، برنامهی غذایی یک روز از رژیم فستینگ ۱۶/۸ که در مجموع ۱۵۰۰ کالری داره رو در این بخش میتونید مشاهده کنید. این نمونه از رژیم فستینگ بدون صبحانهست و از ۱۲ ظهر با خوردن یک میانوعده شروع میشه و تا ۸ شب که زمان شام هست وعدهها و میانوعدههای مغذی مصرف میشه. از ۸ شب تا ۱۲ ظهر فقط مجاز به نوشیدن آب، چای تلخ و قهوه تلخ هستید.
میانوعده اول (۱۹۵ کالری):
- چای سبز – یک لیوان
- خرما خشک – سه عدد
- موز – یک عدد متوسط
- سیب – نیم عدد متوسط
ناهار (۷۲۲ کالری):
- سبزیپلو – دوازده قاشق غذاخوری
- ماهی قزلآلا پخته – یک فیله
- زیتون سبز – هشت عدد
- سبزیخوردن – یک لیوان
- سالاد کلم و هویج – نیم لیوان
میانوعده دوم (۱۹۳ کالری):
- آجیل مغز بوداده (بدون نمک) – دو قاشق غذاخوری
- آب پرتقال – نیم لیوان
- کیوی – یک عدد متوسط
شام (۴۰۸ کالری):
- کوکو مرغ – یک و نیم برش مثلثی
- نان تافتون – ۴ کف دست
مرور نکات مهم رژیم فستینگ
- رژیم فستینگ به کاهش وزن کمک میکنه ولی هر فردی مجاز به گرفتن این رژیم نیست.
- افرادی که دچار بیماریهای مزمن یا خاص هستند نباید رژیم فستینگ بگیرند.
- زمانی که فست هستید فقط باید از مایعات بدون کالری استفاده کنید.
- لازمهی داشتن رژیم فستینگ سالم، خوردن غذاهای مغذی و مفیده.
- در رژیمهای کاهش وزن از جمله فستینگ تمام گروههای غذایی (پروتئین، فیبر، کربوهیدراتهای پیچیده و چربیهای سالم) رو در سبد تغذیهتون قرار بدید.
- فستنیگ میتونه باعث ایجاد عوارض سردرد، تهوع، سرگیجه، کاهش تمرکز، بیحالی، گرسنگی و یبوست بشه.
- اگر عوارض فستینگ از جمله سردرد شدید شد، فستینگ رو قطع کنید.
- فستینگ میتونه منجر به سوء تغذیه و افزایش ولع به خوردن بشه.
- در فستینگ خوردن غذاهای پرکالری که نیازهای ضروری بدن رو تأمین نمیکنند، مجاز نیست.
- زمانی که در رژیم فست قرار دارید، مجاز به انجام ورزشهای سنگین نیستید.
- انجام ورزشهای هوازی سبک مثل پیادهروی و یوگا برای فستینگ ممانعتی نداره.
رژیمت رو از کرفس بگیر
اپلیکیشن کرفس با در نظر گرفتن شرایط هر فرد (از جمله بیماریها و حساسیتهای غذایی) رژیم اصولی و کاملا منعطف ارائه میده. اگر شما هم میخواید یه همراه خوب تو مسیر کاهش یا افزایش وزن داشته باشید، کرفس رو دانلود کنید و از همین امروز سبک تغذیه سالم رو وارد زندگیتون کنید.
در رژیم فستینگ در ساعاتی که فرد در حالت فستینگ قرار گرفته، کالری دریافتی بسیار پایینی داره و بعد از تمام شدن بازهی فستینگ، کالری مورد نیاز روزانهاش رو مصرف میکنه. در حقیقت رژیم فستینگ از این نظر با رژیمهای دیگه متفاوته که بیشتر تمرکزش روی بازههای زمانی دریافت غذاست.
تفاوت مهم رژیم فستینگ با بقیه رژیمها در اینه که رژیم فستینگ روی بازههای زمانی خوردن و نخوردن غذا تمرکز داره.
افرادی که بیماری خاص یا مزمن دارند، خانمهای باردار یا شیرده و افرادی که دچار اختلالات خوردن یا سوء تغذیه هستند نباید رژیم فستینگ بگیرند.
رژیم فستینگ باعث کاهش وزن، افزایش متابولیسم بدن، تنظیم سطح گلوکز خون، بهبود وضعیت حساسیت به انسولین و اثر مثبت بر میزان کلسترول خون میشه.
با رژیم فستینگ میتونید به از استپ وزنی خارج بشید ولی باید فستینگ رو سالم و اصولی انجام بدید تا سلامتیتون به خطر نیفته.
فستینگ با اثر گذاشتن روی شدت متابولیسم بدن به شکستن استپ وزنی کمک میکنه.
خوراکیهای کالری صفر مثل: آب، دیتاکسواتر، دمنوش و چایی بدون قند
بله میتونید، اما تو بازه زمانی که دریافت کالریتون صفر هست فقط مجاز به انجام ورزشهای سبک هوازی مثل پیادهروی یا یوگا هستید.