۷ روش برای درمان مسمومیت غذایی در طب سنتی
مسمومیت غذایی عموما بعد از خوردن غذاهای ناسالم بروز میکند. همچنین اگر دو غذایی را که با هم سنخیتی ندارند، بخورید باعث مسمومیت غذایی میشود. برای مثال خوردن ماهی و ماست همزمان باهم باعث بروز چنین مشکل گوارشی می شود. برای درمان مسمومیت غذایی در طب سنتی راههای زیادی وجود دارد. اما ما فکر میکنیم بهترین راهها عبارتند از:
درمان مسمومیت غذایی با سیر
یکی از راههای رفع مسمومیت غذایی در طب سنتی با سیر است. زیرا این ماده خوراکی حاوی مواردی است که به بهبود وضعیت سیستم گوارش کمک زیادی میکند. اگر در زمان مسمومیت غذایی تنها یک حبه سیر را له کرده و میل کنید، باعث بهبود وضعیت جسمی میشود.
سیر خاصیت ضدقارچی، ضدویروسی و ضدباکتریایی دارد. به همین دلیل از عوامل بیماریزا در بدن جلوگیری میکند. در زمان مسمومیت غذایی کافیست یک حبه سیر را له کرده و بخورید. همچنین میتوانید آن را به صورت یک حبه قورت دهید و یک لیوان آب با آن بنوشید.
خوردن چای دارچین
یکی دیگر از راههای درمان مسمومیت غذایی در طب سنتی مصرف دمنوش دارچین است. دارچین طعم و رایحه کاملاً متفاوتی دارد که از آن در درست کردن انواع کیک و شیرینی استفاده میشود. در هر صورت میتواند به رفع مسمومیت غذایی هم کمک کند.
مطالعات نشان داده است که دارچین میتواند با عوامل بیماریزای خاصی مبارزه کند. پس اگر در زمان مسمویت یک قاشق غذاخوری پودر دارچین را در یک لیوان آب جوش بریزید و بخورید، بعد از ۱۵ دقیقه اثر خود را میگذارد. دارچین به دلیل خواص ضدمیکروبی میتواند با هر گونه عاملبیماری زا کمک کند.
سرکه سیب و درمان مسمومیت غذایی در طب سنتی
سرکه سیب مادهای بسیار محبوب است که از آن برای تولید داروهای زیادی استفاده میشود. حتی مصرف آن برای رژیمهای لاغری توصیه میشود. براساس نظر متخصصان سرکه سیب میتواند با بیماریهای مختلف مبارزه کند. رفع مسمومیت غذایی یکی از این آنهاست. این ماده خواص ضدمیکروبی دارد. به همین دلیل به عوامل بیماریزا و مسمویت غذایی کمک زیادی میکند.
برای استفاده از سرکه سیب برای رفع مسمومیت غذایی در طب سنتی کافیست دو قاشق غذاخوری از آن را با یک لیوان آب جوش ترکیب کنید. بعد چند دقیقه آن را میل کنید.
درمان مسمومیت با ماست
ماست هم از آن دست روشهایی است که با کمک آن میتوانید مسمومیت غذایی خود را برطرف کنید. ماست منبع سرشاری از پربیوتیکهاست و به همین دلیل فواید زیادی را برای سیستم گوارش به همراه دارد. پروبیوتیکها باکتریهای مفیدی هستند که وجودشان برای کارکرد بهتر رودهها لازم است.
اگر ماست را با مقدار کمی نعناع یا پونه ترکیب کنید، میتواند به رفع مسمومیت غذایی کمک کند. خوردن مقداری ماست باعث ایجاد تعادل طبیعی باکتریها در معده میشود. همچنین به درمان مسمومیت غذایی هم کمک زیادی میکند.
درمان مسمومیت با کمک زنجبیل
زنجبیل یک گیاه مفید در طب سنتی محسوب میشود. برای اینکه این داروی قدیمی به رفع مسمومیت غذایی کمک کند، میتوانید آن را به صورت دمنوش مصرف کنید. به دلیل ترکیبات جینجرول در زنجبیل باعث بهبود وضعیت سیستم گوارش میشود. در آسیای جنوب شرقی از زنجبیل به عنوان یک ماده مهم برای درمان بیماریها استفاده میشود.
این ماده به دلیل خواص ضدمیکروبی برای درمان خانگی مسمومیت و حالت تهوع مفید است. همچنین به شما کمک میکند مواد مغذی غذاها را بهتر دریافت و جذب کنید. اگر طعم تند زنجبیل باب میلتان نیست، با دمنوش آن چند قاشق عسل طبیعی ترکیب کنید.
درمان مسمومیت غذایی با کمک آبلیمو
یکی دیگر از راههای درمان مسمومیت غذایی در طب سنتی مصرف لیمو ترش تازه است. خوردن لیموترش به صورت گاز زدن برای هیچ کس معمول نیست. پس آب آن را بگیرید و با یک لیوان آب میل کنید. البته اگر در خانه آبلیموی طبیعی هم دارید، باز هم به رفع مسمومیت غذایی کمک میکند.
آبلیمو باعث افزایش قدرت هضم سیستم گوارش میشود. از سوی دیگر منبع سرشاری از آنتیاکسیدانهاست. به همین دلیل باکتریهای مضر را از سیستم گوارش دفع میکند. اگر لیموی تازه در منزل دارید، آب نصف یک عدد را در یک لیوان آب ترکیب کنید. با خوردن این نوشیدنی بعد ۲۰ دقیقه حال شما رو به بهبودی میرود.
درمان مسمومیت با گشنیز
یکی دیگر از راههای رفع مسمومیت غذایی در طب سنتی با جعفری انجام میشود. این گیاه در پخت و پزهای ایرانیها کاربرد زیادی دارد. زیستگاه اصلی گشنیز در آفریقای شمالی، جنوب اروپا و مناطقی است آسیاست. گشنیز طعم و عطر دلنشینی دارد و میتواند با خاصیت ضدباکتریایی خود، مسمومیت غذایی را برطرف کند.
قرنها پیش در کشور چین از گیاه گشنیز برای درمان بیماریهای گوارشی مثل اسهال و نفخ استفاده شده است. همچنین دانههای گشنیز هم خاصیت درمانی دارند. پس برای درمان مسمومیت غذایی میتوانید در کنار برگهای این گیاه، دانههایش را نیز مصرف کنید. برای این کار یک قاشق غذاخوری پودر دانه گشنیز را در یک لیوان آب جوش دم کنید و بخورید.