برگ بو برای چی خوبه و چه خواصی دارد؟
برگ بو چیست و برای چی خوبه؟ از خواص این گیاه چه میدانید؟ این گیاه معطر علاوه بر اینکه مثل یک ادویه بینظیر عمل میکند، برای درمان برخی از بیماریها از جمله دیابت نیز تاثیر مفید دارد. در این مطلب کرفس ضمن اشاره به خواص برگ بو، به موارد مصرف آن نیز میپردازیم.
خواص و ارزش غذایی برگ بو
۱۰۰ گرم از این گیاه حاوی ۷ گرم پروتئین، ۷۵ گرم کربوهیدرات، ۸ گرم چربی و ۲۶ گرم فیبر است. همچنین از مواد مغذی و مواد معدنی موجود در برگ بو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
پتاسیم، کلسیم، مس، آهن، منگنز، منیزیم، فسفر، فولات، نیاسین، ویتامین A، ویتامین C و چندین آنتی اکسیدان.
خواص برگ بو در غذا
اولین خاصیت استفاده از برگ بو قطعا برای ایجاد طعم لذیذ است. اما این تمام خواص برگ بو نیست و خاصیت و فوایت دیگری نیز دارد که عبارتند از:
کاهش اضطراب و استرس
یکی از مهمترین خواص برگ بو در غذا کاهش میزان استرس است. شاید تعجب کنید اما این گیاه حاوی مادهای به نام «لینانول» است که میتواند میزان هورمون آدرنالین را در بدن کاهش دهد. البته نباید در جویدن این گیاه زیادهروی کنید چون مشکلات دیگری را به دنبال دارد.
حتما بخوانید: خواص برگ انجیر و طریقه مصرف آن
تقویت سیستم ایمنی
یکی دیگر از خاصیتهای مصرف برگ بو برای آشپزی، تقویت سیستم امنی است. از آنجایی که این گیاه حاوی مادهای به نام «اژنول» است، مثل یک ضدالتهاب عمل میکند. از سوی دیگر این ماده یک آنتی اکسیدان قوی نیز محسوب میشود که در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است.
از سوی دیگر برگ بو حاوی چند آنتی اکسیدان به نام فیتوکمیکال ها، فلاوانول، لینانول و پارتنولید نیز هست. این آنتی اکسیدانها قادرند تاثیرات رادیکالهای آزاد را در بدن خنثی کنند. بنابراین از ابتلا به سرطان نیز پیشگیری میشود.
خواص برگ بو برای لاغری
شاید یکی از بهترین فواید مصرف این گیاه برای لاغری باشد. افزایش دفعات ادرار، کمک به دفع سموم و پاکسازی کبد از جمله فواید مصرف برگ بو است. از سوی دیگر میزان متابولسیم بدن را نیز افزایش میدهد. اگر به سوء هاضمه یا درد معده مبتلا هستید، میتوانید برگ بو مصرف کنید. استفاده از این گیاه برای بیماران مبتلا به روده تحریکپذیر (IBS) موثر است.
حتما بخوانید: خواص جوز هندی و طبع آن را میدانید؟
خواص برگ بو برای دیابت
مصرف این گیاه میتواند میزان گلوکز خون را پایین بیاورد. طبق تحقیقاتی که در آمریکا صورت گرفته، مشخص شده است که مصرف ۱ یا ۳ گرم از این گیاه میتواند به درمان دیابت نوع ۲ تا حد زیادی کمک کند. از آنجایی که این گیاه در بهبود عملکرد گیرندههای هورمون انسولین موثر است، میتواند سطح قند خون را در بدن تنظیم کند. البته تاثیر و خواص برگ بو برای دیابت زمانی مشخص میشود که به مدت ۳۰ روز مصرف شود.
تاثیر برگ بو روی سلامت قلب و عروق
یکی دیگر از خواص برگ بو در غذا کمک به سلامت قلب و عروق است. این گیاه حاوی مادهای به نام کافئیک اسید و روتین است. این مواد دیوارههای مویرگی قلب را تقویت میکند. همچنین باعث دفع میزان کلسترول مضر از قلب نیز میشود. بدون شک مصرف این گیاه میتواند برای بیماران قلبی موثر باشد.
طرز استفاده از برگ بو
حالا که با خواص این گیاه آشنا شدید، خوب است طرز مصرف آن را نیز بدانید. روش مصرف به نوع کاربرد آن بستگی دارد که عبارتند از:
حتما بخوانید: روغن کندر برای پوست چه تاثیری دارد؟ دیگر خواص روغن کندر
استفاده برای درمان بیماری تنفسی
یک روش برای طرز استفاده از برگ بو مصرف به صورت زیر است:
ابتدا یک قاشق غذاخوری برگ بوی خشک شده را با یک فنجان روغن بادام ترکیب کنید. مواد را با هم ترکیب کرده و داخل یک شیشه تمیز بریزید. برای مدت ۴۰ روز صبر کنید. بعد از این مدت میتوانید این ماده را داخل آب جوش بریزید و بخور دهید. تنفس این ماده باعث شل شدن خلط بینی و از بین بردن باکتریهای مضر میشود.
استفاده برای لاغری
همانطور که گفتیم یکی از خواص برگ بو برای لاغری است. برای این روش یک قاشق غذاخوری پودر دارچین را با ۶ عدد برگ بو ترکیب کنید. سپس یک لیتر آب روی مواد بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. ۵ دقیقه صبر کنید تا بجوشد. این دمنوش را زمان صبح و قبل از صرف صبحانه میل کنید.
مصرف برای درمان سرماخوردگی
یکی دیگر از خواص برگ بو برای درمان سرماخوردگی و عفونت است. برای این کار باید ۳ عدد برگ بو را با ۳ لیوان آب ترکیب کنید. اجازه دهید برای مدت ۵ دقیقه بجوشد. سپس یک پارچه نخی تمیز بردارید و به این محلول آغشته کنید. حالا آن را روی سینه قرار دهید تا برونشیت و مشکلات تنفسی را بهبود دهد.
حتما بخوانید: خواص تره فرنگی ؛ تره فرنگی برای چی استفاده میشه؟
استفاده برای درمان سنگ کلیه
اگر قرار باشد از این گیاه برای درمان سنگ کلیه استفاده کنید، باید ۵ عدد برگ بو را در ۳ لیوان آب ترکیب کنید. اجازه دهید برای مدت ۲۰ دقیقه بجوشد تا یک چهارم آب باقی بماند. از این محلول روزانه دو بار میل کنید.