چشم های شما چه رنگی است؟ | تغییر رنگ چشم به چه روش هایی امکان پذیر است؟
افراد زیادی را با رنگ چشم متفاوت میبینیم. رنگهایی مثل عسلی، آبی، خاکستری، قهوهای و یا حتی سبز. اما نکته جالب اینست که در کل فقط دو رنگدانه برای تعیین رنگ چشم وجود دارد. قهوهای و قرمز. پس راز رنگ چشمهای مختلف افراد در چیست؟ با چه روشهایی میتوان به طور موقت یا دائم رنگ چشم را تغییر داد؟ و آیا این روش خطری دارد؟ با ما همراه باشید تا پرونده ویژهای در ارتباط رنگ چشم با هم بررسی کنیم.
بیشتر بخوانید : انواع بیماری چشم و بررسی راههای مراقبت اصولی و تغذیه مناسب
راز رنگ چشم افراد
عنبیه چشم متشکل از رنگدانهها و بافتی عضلهای و نازک است که در پاسخ به نور موجب باز و بسته شدن چشم میشود. در مرکز عنبیه، مردمک چشم قرار دارد. سلولهای عنبیه که رنگدانههای چشم انسان را تشکیل میدهند، با نام ملانوسیت یا ملانین شناخته میشوند. ملانوسیتها مسئولیت رنگ مو و پوست شما را نیز بر عهده دارند.
در ساختمان چشم شما، دو رنگدانه قهوهای تیره و قرمز وجود دارد. به طوریکه چشمهای تیره رنگدانه قهوهای بیشتری نسبت به چشمهای روشن دارند.
پس میبینید که رنگدانهای با عنوان آبی وجود ندارد. پس چطور بعضی از افراد رنگ چشم آبی دارند؟
در پاسخ به این سوال باید بگویم، الیاف کلاژن سفید رنگی در بخش عنبیه چشم این افراد وجود دارد. که با پراکنده کردن نور، چشم فرد را به رنگ آبی نشان میدهد.
رنگ چشم عسلی، سبز و یا خاکستری چطور؟
نکته جالب اینجاست که با کم و زیاد شدن رنگدانهها، این رنگها به وجود میآیند. به طوریکه که برخی از نواحی دارای رنگدانه و برخی دیگر فاقد آن هستند. همچنین الگوهای پیجیده ای از الیاف کلاژن در ایجاد این رنگها دخالت دارند.
تغییر رنگ چشم ارثی است؟
بله همین طور است. محققان پیش بینی کرده اند که در حال حاضر در بدن هر فرد ۱۱ ژن مسئولیت تشکیل طیف خاصی از رنگ چشم را برعهده دارند. اما این در همه موارد صدق نمیکند. و ممکن است پدر و مادری با چشمهای قهوهای، کودکی با چشم آبی داشته باشند. و یا حتی ترکیبی از رنگ چشمهای والدین.
پس میبینیم که رنگ چشم نوزاد قابل پیش بینی و تشخیص نمیباشد.
در بسیاری از موارد، در سالهای ابتدایی رنگ چشمهای فرد تیره بوده. و به مرور زمان تغییر رنگ داده و یا روشنتر شده است. این موضوع به این خاطر است که چشمهای کودکان رنگدانههای تیره تری تولید میکند.
تغییر رنگ چشم به صورت موقت
سالهاست که افراد با استفاده از لنزهای رنگی، در مدت کوتاهی رنگ چشمهای خود را تغییر میدهند. این لنزهای آرایشی در رنگهایی مثل بنفش، آبی، سبز، عسلی، میشی، خاکستری و فندقی وجود دارند.
نکات مهم در استفاده از لنز
لنزهای طبی و لنزهای رنگی تزئینی هر دو خطراتی را با خود به همراه دارند. که در هنگام استفاده از آنها نکات مهمی باید رعایت شود. اولین و مهمترین نکته تجویز لنز توسط پزشک است. لنز چشم باید استاندارد باشد و از مکانهای معتبر خریداری شود. در صورت عدم رعایت این موضوع ممکن است با این عوارض رو به رو شوید:
- خارش شدید چشم
- تاری دید
- خراشیده شدن قرنیه
- از بین رفتن بخشی از بینایی
- نابینایی کامل
روش نگه داری و تاریخ مصرف لنز نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. لنزها در ظروف مخصوص به همراه مایه استریل مخصوص و در دما و مدت زمان مشخصی قابلیت استفاده دارد.
تغییر رنگ چشم به صورت دائم
جراحی کاشت عنبیه برای ترمیم عنبیه چشم، تروما، و یا هر حادثهای که برای فرد صورت میگیرد، انجام میشود. اما برخی از افراد از این جراحی برای تغییر رنگ دائم چشمها استفاده میکنند. باید بدانید که خطرات و عوارض زیادی در استفاده از این روش وجود دارد. و پزشک متخصص با تشخیص خود این کار را انجام خواهد داد. به طوریکه از طرف برخی از مجامع جهانی هنوز مورد تایید نیست. عوارضی مانند:
- تورم قرنیه چشم
- التهاب
- آسیب به بخشی از قرنیه
- گل مژه
- آب مروارید
- نابینایی جزئی و یا حتی کامل
در حال حاضر تغییر رنگ موقت چشم با استفاده از لنز رنگی استاندارد و زیر نظر متخصص چشم پزشکی، سریع ترین و ایمنترین راهکار است.
و فردی که تصمیم به عمل تغییر رنگ چشم با لیزر میگیرد، باید از عواقب احتمالی آن اطلاع داشته باشد.
رنگ چشم و منطقه جغرافیایی
در بیشتر موارد افرادی که در مناطق گرمسیری زندگی میکنند، رنگ چشم قهوهای دارند. و همین طور که به سمت مناطق شمالی حرکت میکنیم، رنگ چشمها روشن تر میشود.
تنوع رنگ چشم بیشتر در افراد اروپایی دیده میشود. رنگ چشم قهوهای روشن تا آبی که در تمام نقاط کشورهای اروپایی وجود دارد.
در مناطقی از خاورمیانه و آمریکای جنوبی، رنگهای فندقی، سبز و آبی متغیر است.
نادرترین مورد برای رنگ چشم خاکستری است. که تنها یک درصد از مردم جهان چشمهای خاکستری دارند.
و در مورد دوم که تنها ۲ درصد از مردم جهان را تشکیل میدهد، مربوط به رنگ چشم سبز است.