برای رقیق شدن خون چه چیزی بخوریم؟ روش های خانگی
غلیظ شدن خون یکی از دلایل سکته قلبی و مغزی است. وقتی خون بدن غلیظ شود، احتمال لخته شدن خون بالا میرود که منجر به عوارض خطرناکی است. از سوی دیگر برخی از بیماران قلبی هم باید خون رقیق داشته باشند تا خطر حمله قلبی یا سکته مغزی در آنها کاهش یابد. در کنار داروهایی مثل قرص A.S.A که برای رقیق کردن خون مصرف میشود، برخی روشهای خانگی هم هستند که برای تصفیه خون مفیدند. در ادامه با کرفس همراه شوید تا به چندین روش در منزل برای رقیق کردن خون میپردازیم.
برای رقیق شدن خون چه چیزی بخوریم؟
اگر به پزشک مراجعه کردید و مشخص شد که به غلظت خون مبتلا هستید، در کنار مصرف داروهای تجویز شده پزشک، این موادغذایی را هم مصرف کنید:
تاثیر زردچوبه در رقیق کردن خون
یکی از راههای درمان غلظت خون و تصفیه کبد، مصرف زردچوبه است. این پودر زرد رنگ قرنهاست که به عنوان یک ماده دارویی شناخته شده است. در این ادویه مادهای به نام «کورکومین» وجود دارد که خاصیت ضدالتهابی، رقیق کننده خون و ضدانعقادی خون دارد.
در سال ۲۰۱۲ یک مطالعه نشان داد که مصرف روزانه مقدار کمی زردچوبه میتواند غلظت خون را درمان کند. شما میتوانید در غذای خود زردچوبه بریزید و یا آن را با آب جوش حل کرده و بخورید.
مصرف زنجبیل
یکی دیگر از عرقیات رقیق کننده خون دمکرده زنجبیل است. این ادویه هم مانند خواص زردچوبه خاصیت ضدالتهابی دارد و از لخته شدن خون پیشگیری میکند. در زنجبیل مادهای به نام سالیسیلات وجود دارد که از آن آسپرین را تهیه میکنند. برای رقیق کردن خون در منزل میتوانید به طور مرتب زنجبیل را در آبمیوه و غذاها مصرف کنید. مصرف آن به صورت دمنوش هم تاثیر زیادی در درمان غلظت خون دارد.
تاثیر فلفل قرمز بر روی غلظت خون
یکی دیگر از راههای خانگی برای درمان غلظت خون، مصرف فلفل قرمز است. این ماده به دلیل اینکه حاوی مقادیر بالایی از سالیسیلات است میتواند به رقیق کردن خون کمک زیادی کند. همچنین فلفل قرمز تند حاوی مادهای به نام کاین است که در کاهش احساس درد، افزایش گردش خون و کاهش فشارخون مؤثر است.
مصرف غذاهای ویتامین E
برای رقیق کردن خون میتوانید غذاهایی را مصرف کنید که حاوی ویتامین E هستند. هرچند که هنوز مشخص نشده است که چه مقدار از این ویتامین در رقیق شدن خون تاثیر دارد، اما به احتمال زیاد مصرف ۴۰۰ واحد بینالمللی (IU) از این ماده میتواند به رقیق کردن خون کمک زیادی کند. البته شما به جای مکملهای حاوی ویتامین E، غذاهایی را مصرف کنید که حاوی همین ویتامین هستند. از جمله این غذاها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- انواع بادام
- روغن آفتابگردان
- دانه تخمه آفتابگردان
- روغن جوانه گندم
- غلات سبوسدار
مصرف سیر در رقیق شدن خون
از دیگر مواد غذایی برای رقیق شدن خون میتوان به سیر اشاره کرد. این ماده غذایی نه تنها خاصیت ضدمیکروبی دارد، بلکه یک آنتی بیوتیک خانگی هم محسوب میشود. طبق بررسیهای محققان مشخص شده که سیر حوی مادهای ضدترومبوتیک است که از لخته شدن خون پیشگیری میکند.
البته محققان گفتهاند که اثرات سیر در رقیق کردن خون کم و کوتاه مدت است. با این وجود بسیاری از پزشکان آمریکایی به بیماران خود قبل از عمل جراحی توصیه میکنند از ۷ – ۱۰ روز قبل از جراحی از مصرف سیر خودداری کنند.
مصرف دمنوش دارچین
یکی دیگر از عرقیات صاف کننده خون دمنوش دارچین است. این ماده به دلیل داشتن مقدار زیادی کومارین میتواند به رقیق کردن خون و تصفیه کبد کمک زیادی کند. جالب است بدانید وارفارین یکی از داروهای رقیقکننده خون از کومارین تهیه میشود. البته پزشکان توصیه میکنند از مصرف بیش از حد دارچین خودداری کنید. زیرا به دلیل داشتن مقدار زیادی کومارین به کبد آسیب میرساند.
سرکه سیب برای تصفیه خون
سرکه سیب یکی از عرقیات رقیق کننده خون است که به بهبود سیستم گوارش هم کمک میکند. برای اینکه سرکه باعث افت فشار نشود و یا به معده آسیب نزند، میتوانید دو قاشق غذاخوری سرکه را در یک فنجان آب ترکیب کنید. این محلول را هر روز درست کرده و میل کنید.
خاکشیر و غلظت خون
یکی دیگر از راههای رقیق شدن خون مصرف شربت خاکشیر است. برای اینکه تاثیر آن را مشاهده کنید بهتر است شربت خاکشیر را در زمان صبح و قبل از ناشتا و یا در زمان شب قبل از خواب به مدت یک ماه و هر روز انجام دهید. به این صورت یک یک قاشق غذاخوری خاکشیر را در یک فنجان آب جوش ترکیب کنید. اجازه دهید ۲۰ دقیقه بماند و سپس آن را سر بکشید.
روغن هسته انگور
مطالعات زیادی نشان میدهد که روغن هسته انگور میتواند در درمان برخی از بیماریهای قلبی و خون مؤثر واقع شود. زیرا این ماده حاوی چندین آنتی اکسیدان است که از فشارخون بالا پیشگیری میکند. همچنین این ماده یک رقیقکننده طبیعی هم هست که میتواند در کنار داروهای تجویز شده پزشکان مصرف شود. به همین دلیل کسانی که قصد جراحی دارند، از یک هفته قبل از جراحی نباید عصاره هسته انگور مصرف کنند.
منبع: .medicalnewstoday