۵ بیماری که ممکن است دلیل اضافه وزن شما باشند.
ممکن است تاکنون راههای بسیاری را برای کاهش وزن امتحان کرده باشید اما نتیجه مورد نظر خود را دریافت نکرده باشید!!!!
اگر شما چنین فردی هستید باید بدانید که تنها میزان خوراک و عدم فعالیت دلیل چاقی نیست؛ بهتر است احتمال ابتلا به ۵ بیماری را در خود بررسی کنید.
۱. کم کاری تیروئید
هورمون تیروکسین ترشح شده از غده تیروئید یکی از مسئولهای اصلی تنظیم میزان سوخت و ساز در بدن انسان است. اگر بدن شما نتواند به میزان کافی این هورمون را تولید کند و یا اینکه تولید این هورمون در بدن شما بیش از حد معمول باشد بدن شما در جواب به آن دچار افزایش و یا کاهش وزن شدید خواهد شد.
همچنین در صورت کمبود ید (ماده اصلی مورد نیاز غده تیروئید برای تولید هورمون) غده تیروئید دچار مشکل شده و کمتر از میزان مورد نیاز بدن هورمون تیروکسین را تولید خواهد کرد که نتیجه آن اضافه وزن غیر طبیعی در فرد به همراه افزایش حجم غده تیروئید بر روی گلو خواهد بود.
۲. سندرم کوشینگ
در این بیماری هورمون کورتیزول به مقدار بسیار بالایی در بدن تولید میشود. از عوارض این بیماری افزایش حجم چربی در ناحیههای گردن، صورت و پشت، خستگی زیاد و ضعف عضلات است.
دلایل اصلی ابتلا به این بیماری مصرف طولانی مدت استروئیدهای ورزشی و مصرف طولانی مدت داروی کورتون است.
۳. سندرم تخمدان پلیکیستیک
تخمدان پر از کیست یکی از مشکلات بسیاری از زنان در دوران پیش از یائسگی است. این مشکل ممکن است بر روی هورمونهایی که در دوران قائدگی ترشح میشود نیز تاثیر گذار باشد. این عدم تعادل هورمونی منجر به رشد موهای مردانه، جوشهای زیاد پوستی و مقاومت به انسولین در این افراد میشود. مقاومت نسبت به انسوولین در این افراد منجر به چاقی و افزایش احتمال ابتلا به بیماری دیابت نوع ۲ خواهد شد.
۴. دیابت نوع ۲
دیابت نوع ۲ و چاقی دو بیماری کاملا در ارتباط به یکدیگر هستند. نتایج تحقیقات نشان دهنده آن است که در صورت ابتلا به یکی از این دو بیماری احتمال ابتلای فرد به بیماری دیگر در حدود ۴۶ درصد در مردان و ۶۵ درصد در زنان است. در دیابت نوع ۲ بدن انسان نسبت به انسولین مقاوم شده و در نتیجه میزان جذب قند توسط سلولها کاهش مییابد. این کاهش جذب سبب افزایش احساس گرسنگی در فرد و در نتیجه افزایش میزان غذا خوردن فرد و چاقی میشود.
۵. ترک سیگار
شاید بگویید ترک سیگار بیماری محسوب نمیشود اما باید بگوییم که اعتیاد به سیگار نوعی بیماری محسوب و ابتلا و سپس ترک آن میتواند موجب افزایش وزن شما شود.
طبق تحقیقات افرادی که سیگار را ترک میکنند بین ۲ الی ۴.۵ کیلوگرم وزن اضافه میکنند. دلایل این اتفاق کاهش اشتها توسط نیکوتین موجود در سیگار است؛ پس از ترک سیگار و در نتیجه نرسیدن سیگار به فرد سیگاری فرد احساس گرسنگی بیشتر کرده و در نتیجه غذای بیشتری میخورد. همچنین نیکوتین باعث افزایش متابولیسم بدن میشود و با ترک سیگار متابولیسم بدن فرد کاهش مییابد.
نکته
بازگشت طعم غذا و در نتیجه افزایش لذت از غذا خوردن پس از ترک سیگار نیز میتواند دلیلی بر افزایش میزان خوراک افراد پس از ترک باشد.