۹ دلیل اصلی بوی بد دهان کدامند؟

در این مقاله قصد داریم دلایل بوی بد دهان را به شما معرفی کنیم. و به بررسی آن‌ها بپردازیم. در نتیجه شما با مطالعه این مقاله خواهید توانست دلیل اینکه دهان شما بوی بد می‌دهد را شناسایی کنید. و برای برطرف کردن این مشکل اقدامات لازم و مناسب را انجام دهید. برای آشنایی با دلایل بوی بد دهان، مطالعه این مقاله را از دست ندهید. و در ادامه همراه مجله کرفس باشید.

خوب مسواک نکردن دندان‌ها و عدم توجه به بهداشت دهان و دندان، مصرف سیر، چرک کردن و تورم گلو و یا خراب بودن یکی از دندان‌ها می‌تواند باعث بوی بد دهان شما بشود. اما این عوامل تنها دلایل ایجاد بوی دهان نیستند. در همین راستا در ادامه نکات مهمی را به شما خواهیم گفت.

غذاهای مفید و مضر برای سلامت دندان کدامند؟

در این مقاله بخوانید!

بوی بد دهان به چه میزان خطرناک است؟

به صورت کلی می‌توان گفت که بوی بدن دهان معمولا بسیار آزاردهنده ولی کم خطر است. در حقیقت بوی دهان در نتیجه وجود باکتری‌های طبیعی در دهان است که عمل تجزیه تکه‌های غذایی باقی مانده در لا به لای دندان‌ها را به عهده دارند. در نتیجه فرآیند تجزیه این غذاها، بوهای ناخوشایندی تولید می‌شوند که عامل بوی بد دهان شماست.

دلایل ایجاد بوی بد در دهان

در این قسمت به معرفی دلایل ایجاد بوی بد دهان در موقعیت‌های مختلف خواهیم پرداخت. و به شما خواهیم گفت که آیا این موضوع از اهمیت بالایی برای سلامتی شما برخوردار است و خطرناک است یا اینکه در نتیجه یک عامل طبیعی است. در ادامه همراه ما باشید.

۱) بوی بد دهان در هنگام صبح و بیدار شدن از خواب

بوی بد دهان در زمان بیدار شدن از خواب یک عامل طبیعی و تقریبا بی‌خطر است. اگر شما قبل از خواب خوب مسواک می‌زنید و بهداشت دهان و دندان‌های خود را رعایت می‌کنید اما همچنان هنگامی که صبح‌ها از خواب بیدار می‌شوید از بوی بد دهان خود رنج می‌برید، نیازی به نگرانی نیست. زیرا این موضوع در نتیجه کاهش تولید بزاق در زمان خواب رخ می‌دهد.

بزاق وظیفه تمیز کردن دهان شما را بر عهده دارد. و با کاهش ترشح آن، باکتری‌هایی که به صورت طبیعی در دهان وجود دارند باعث ایجاد بو و گاهی طعم ناخوشایند در دهان شما خواهند شد. این موضوع احتمالا هنگامی که دهان خود را با آب بشویید یا مسواک بزنید به طور کامل برطرف می‌شود.

درمان بوی دهان

۲) از طریق دهان نفس نکشید!

یکی دیگر از دلایل ریج ایجاد بوی بد در دهان، انجام عمل تنفس از دهان است. اگر این موضوع زیاد تکرار شود، باعث تبخیر بزاق و خشک شدن دهان شما می‌شود. در نتیجه عمل تمیز کردن دهان که توسط بزاق صورت می‌پذیرد دچار مشکل خواهد شد. بنابراین سعی کنید اغلب اوقات یا همیشه از طریق مجاری بینی تنفس خود را انجام دهید.

۳) مصرف غذاها و خوراکی‌هایی که به طور طبیعی بوی بدی دارند!

اگر شما مقداری غذای بد بو مانند سیر و پیاز خورده‌اید، باید در انتظار بوی دهان خود باشید! انواع کلم‌ها، جوانه بروکسل و تربچه نیز از دیگر مقصران بوی بد دهان شما محسوب می‌شوند. هنگامی که این مواد خوراکی را مخصوصا به صورت خام مصرف می‌کنید، علاوه بر آنکه در لحظه باعث ایجاد بوی بد در دهان شما خواهند شد، به مرور زمان و با هضم شدن آن‌ها نیز ممکن است بوی بد آن‌ها از طریق جریان خون وارد ریه‌ها شود و گاهی تا یک یا دو روز شما را با این بوی بد درگیر کند.

در این مورد یا نباید خیلی سخت‌گیر باشید و یا اینکه در موارد خاص، از مصرف این خوراکی‌ها به ویژه به صورت خام پرهیز کنید.

۴) عدم مصرف غذا برای مدت طولانی

چنانچه برای مدت طولانی مثلا ۱۰ یا ۱۵ ساعت و یا یک روز غذایی مصرف نکنید، احتمالا دچار بوی‌بد دهان خواهید شد. این موضوع به دلیل این است که زمانی که غذایی مصرف نمی‌کنید، بزاقی هم تولید نمی‌شود. در نتیجه دهان شما پاکیزه نخواهد شد. و بوی بد دهان خود را احساس خواهید کرد.

۵) استعمال سیگار و انواع دخانیات و مصرف نوشیدنی‌های الکلی

احتمالا از عوارض بی‌شمار استعمال سیگار و دخانیات برای سلامتی خود آگاه هستید. سیگار کشیدن می‌تواند موجب بوی بسیار بد دهان شما بشود. بر اساس تحقیقات صورت گرفته، سیگار نه تنها باعث ایجاد ترکیبات بد بو در دهان و ریه‌های فرد می‌شود، بلکه در دراز مدت تولید و ترشح بزاق را نیز کاهش می‌دهد. بنابراین بوی بد ناشی از سیگار می‌تواند یک مشکل و نشانه بسیار جدی قلمداد شود. و سلامت دهان و دندان‌های شما را تهدید کند.

فواید ترک سیگار چیست؟ بعد از ترک سیگار چه اتفاقی می افتد ؟

در اینجا بخوانید!

از سمت دیگر نوشیدن نوشیدنی‌های الکلی نیز علاوه بر آنکه بسیار مضر و خطرناک هستند، می‌توانند باعث بوی دهان شما بشوند. زیرا نوشیدن الکل علاوه بر آنکه باعث خشک شدن دهان می‌شود، با تجمع الکل در بدن سبب بوی بد دهان و حتی بدن و تعریق فرد خواهد شد.

۶) مصرف یک داروی خاص یا داشتن بیماری

تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف برخی داروها می‌تواند سبب خشک شدن دهان شما و در نتیجه بوی بد آن بشوند.

همچنین در صورت ابتلا به سرماخوردگی، آنفولانزا، بیماری چرک کردن سینوزیت‌ها و … ممکن است با تجمع مخاط و چرک در مجاری تنفسی، گرفتار بوی بددهان بشوید. خراب بودن یک یا چند مورد از دندان‌های شما نیز می‌تواند به بوی دهان منجر شود.

بوی بد دهان چه کنیم

۷) رژیم‌های کم کربوهیدرات

تحقیقات صورت گرفته توسط محققان این موضوع را نشان می‌دهد که افرادی که به دنبال رژیم‌های لاغری کم کربوهیدرات هستند، ممکن است به بوی بد دهان گرفتار شوند. زیرا در نتیجه این رژیم‌های کم کربوهیدرات، سطح هالیوز افزایش می‌یابد. محققان معتقدند سایر انواع رژیم‌ها مانند رژیم کم چربی ممکن است کمتر باعث بوی بد دهان بشوند.

۸) بالا بودن سطح قند خون بدن

یکی از موارد نادر که می‌تواند سبب بوی بد دهان باشد، بالا بودن میزان قند خون است. که یک موضوع خطرناک برای افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند، به شمار می‌رود. چنانچه علائم بیماری دیابت را در خود مشاهده می‌کنید، بهتر است با مراجعه به پزشک، به انجام آزمایش خون بپردازید.

۹) شما فکر می‌کنید که دهانتان بوی بد می‌دهد!

گاهی نیز ممکن است برخی از افراد به دلیل وسواس فکری و یا ابتلا به اختلالی به نام هالیتو فوبیا، فکر کنند که دهانشان بوی بد می‌دهد. در صورتی که در حقیقت اینطور نیست. این موضوع می‌تواند باعث آزار آن‌ها بشود و حتی تاثیرات منفی بر اعتماد به نفسشان بگذارد. این افراد باید با مراجعه به روانشناس و روان پزشک، به برطرف کردن مشکل و اختلال خود بپردازند.

سخن پایانی

در این مقاله به معرفی و بررسی دلایل ایجاد بوی بد دهان پرداختیم. و میزان خطرناک بودن هر یک از دلایل ذکر شده را برای شما شرح دادیم. امیدواریم با مطالعه این مقاله بتوانید دلیل بوی بددهان خود را شناسایی کنید و با مراجعه به پزشک، موفق به برطرف کردن آن بشوید.

منبع: www.health.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *