چگونه شوری غذا را بگیریم؟ چطوری تلخی و تندی غذا رو بگیریم؟

آشپزی یک هنر است که شاید به آن ساده نگاه کنید. اما وقتی غذایتان شور یا تلخ شود و یا طعمی را که انتظار دارید، بدست نیاورید، تازه متوجه می‌شوید برای آشپز شدن نکات زیادی وجود دارد. سوختن پیاز، اضافه کردن بیش از حد زردچوبه، اضافه کردن نمک زیاد، سوختن برنج و یا حتی اضافه کردن لیمو عمانی زیاد طعم غذا را خراب می‌کند. اگر برایتان سوال است چگونه شوری غذا را بگیریم یا چگونه تندری و بوی سوختگی غذا را از بین ببریم، بهتر است این مطلب کرفس را تا انتها بخوانید.

چگونه شوری غذا را بگیریم ؟

اگر بدون اینکه حواستان باشد، نمک زیادی داخل غذا بریزید، گرفتن شوری آن کار راحتی نیست. البته راهکارهایی هم وجود دارد که بتوانید شوری غذایتان را بگیرید. چند روش برای گرفتن شوری غذا عبارت است از:

گرفتن آب غذا

اگر غذای آبکی تهیه کرده‌اید، مقداری از آب آن را بگیرید و در عوض آب جوش به آن اضافه کنید. برای مثال آبگوشت، سوپ و یا سایر غذاهای آبکی این روش کاربرد دارد.

اضافه کردن سیب زمینی

یک روش برای گرفتن شوری غذا استفاده از سیب‌زمینی است. از  آنجا که سیب‌زمینی نمک زیادی را جذب می‌کند، اگر برای مدت ۱۴ دقیقه تکه‌های سیب زمینی را در غذا بجوشانید، مقدار زیادی از نمک آن از بین می‌رود. برای غذاهای آبکی این روش کاربرد دارد.

چگونه شوری غذا را بگیریم

استفاده از مواد اسیدی و شکر

یک روش دیگر برای اینکه شوری غذا را از بین ببرید، اضافه کردن سرکه، آبلیمو، ترشی، آب مرکباتی مثل نارنج و حتی رب گوجه فرنگی است. شکر هم در برخی از مواقع به رفع شوری کمک می‌کند.

حتما بخوانید: چگونه قلم گاو را بپزم؟اب قلم در چه غذاهایی استفاده میشود؟

بالا بردن دما

اگر باز هم برایتان سوال است چگونه شوری غذا را بگیریم بهتر است دمای غذا را بالا ببرید. با جوشیدن زیاد شوری آن کمتر می‌شود. البته اگر آب غذا زیاد تبخیر شود، شوری آن افزایش می‌یابد. پس بهتر است با آب جوش دوباره حجم غذا را زیاد کنید تا طعم نمک زیاد را کمتر احساس کنید.

چگونه تندی غذا را بگیریم ؟

برای رفع تندی غذا هم چند روش رایج است. از جمله اضافه کردن سرکه، آبلیمو، شکر و شیر به غذاست. بسته به غذایی که درست می‌کنید، از هر کدام از این مواد می‌توانید برای رفع تندی غذا استفاده کنید. همچنین سیب زمینی می‌تواند تندی غذا را از بین ببرد. پس با خرد کردن سیب زمینی اجازه دهید برای مدت ۱۵ دقیقه در غذا بپزد.

چگونه بوی سوختگی غذا را بگیریم ؟

برای از بین بردن طعم سوختگی غذا هم چند راهکار وجود دارد. برای غذاهای دمی مثل برنج و ماکارانی روش‌هایی مثل گذاشتن نان یا پیاز روی غذا کاربردی است. اما وقتی غذا آبکی باشد، این روش‌ها نتیجه نمی‌دهد. مگر اینکه بلافاصله بعد از اینکه غذا سوخت، سریع قابلمه غذا را عوض کنید. مقداری از آن را که هنوز نسوخته است، جدا کرده و داخل قابلمه جدید بریزید. قسمت‌های سوخته غذا را دور بریزید.

حتما بخوانید: چگونه میوه به را خشک کنیم؟ روش خشک کردن با فر و بخاری

چطوری تلخی خورشت رو بگیریم ؟

در برخی از مواقع اضافه کردن لیموعمانی زیاد باعث تلخی خورشت می‌شود. همچنین در قورمه سبزی اگر از شنبلیله زیاد استفاده کنید، غذایتان تلخ می‌شود. خب در این مواقع باید چکار کنید؟ برای گرفتن تلخی غذا روش‌های زیر را به شما پیشنهاد می‌دهیم:

اضافه کردن شکر به غذا

اگر غذایتان تلخ شده است، اولین کاری که باید انجام دهید، خارج کردن لیمو عمانی است. البته توصیه ما اینست که قبل از اضافه کردن لیمو، حتما آن را چند ساعت در آب خیس کنید و آب آن را دور بریزید. همچنین هسته‌های لیمو را هم جدا کنید تا غذایتان تلخ نشود.

در صورتی که غذا تلخ شد، به آن کمی شکر اضافه کنید.

چگونه ترشی غذا را بگیریم

اضافه کردن آبلیمو و نمک

اگر پیاز غذا بیش از حد سرخ شود، غذایتان تلخ می‌شود. برای گرفتن تلخی می‌توانید از آبلیموی تازه استفاده کنید. آب نارنج یا آبغوره هم در این مورد کارساز است. رب گوجه فرنگی و نمک هم می‌تواند تلخی غذا را از بین ببرد. فقط مراقب باشید غذایتان شور نشود.

اضافه کردن دمکرده زعفران

یک روش برای اینکه تلخی غذا را بگیرید، اضافه کردن دمکرده زعفران است که تاثیر زیادی دارد.

اضافه کردن آب جوش به غذا

اگر تلخی غذا به خاطر زردچوبه زیاد باشد، بهترین راه برای گرفتن تلخی، اضافه کردن آب جوش است. اجازه دهید غذا با حرارت بالا بجوشد تا تلخی آن از بین برود. با هویج رنده شده و یا سیب زمینی هم می‌توانید تلخی ناشی از زردچوبه زیاد را کمتر کنید. همچنین با تفت دادن مقداری پیاز و اضافه کردن آن به غذا اجازه دهید برای مدت ۲۰ دقیقه با دمای بالا بجوشد تا طعم زردچوبه خنثی شود.

حتما بخوانید: طرز تهیه قورمه سبزی برای ۴ نفر + نکات مهم برای خوشمزه تر کردن خورشت

قرمه سبزیم تلخ شده چیکار کنم ؟

قورمه سبزی به دو دلیل تلخ می‌شود:

  • اضافه کردن لیمو عمانی زیاد
  • اضافه کردن شنبلیله بیش از حد

برای گرفتن تلخی قورمه سبزی اول از همه لیموعمانی را جدا کنید. به آن کمی شکر اضافه کنید. برای گرفتن تلخی شنبلیه همیشه پودر تخم شنبلیله را در خانه نگهداری کنید. در این مواقع کافیست به اندازه یک قاشق مرباخوری از این پودر را داخل قورمه سبزی بریزید تا هم تلخی آن را ببرد و هم غذایتان را خوشمزه‌تر کند.

همچنین با اضافه کردن پیاز داغ بیشتر به خورشت باز هم می‌توانید از میزان تلخی آن بکاهید.

چطوری تلخی خورشت رو بگیریم

تلخی فسنجان را چطور بگیریم؟

گردو اگر کهنه باشد، طعم فسنجان را تلخ می‌کند. برای گرفتن تلخی استفاده از هویج، کدو و یا سیب قرمز شیرین است. به این صورت که آن را درشت خرد کرده و داخل خورشت بریزید. بعد از ۲۰ دقیقه از خورشت خارج کنید.

حتما بخوانید: طرز تهیه فسنجون مجلسی با مرغ و گوشت قلقلی

گرفتن تلخی بادمجان

برای اینکه بادمجان تلخ نباشد یک روش خیلی ساده وجود دارد. همیشه قبل از اینکه آن را سرخ کنید، ابتدا آن را پوست بگیرید و خرد کنید. مقداری نمک به بادمجان بزنید و در مقابل نور آفتاب قرار دهید. بعد از چند ساعت بادمجان را بشویید تا نمک آن خارج شود و غذایتان را تلخ نکند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *